مسایل گوناگون جامعه از طریق مساجد حل می شوند

خبرگزاری شبستان: مدیر موسسه مسجد با بیان اینکه مساجد مراکزی هستند که تمام مسایل عبادی، خانوادگی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از طریق آن ها حل می شود، گفت: ارائه و ترسیم الگوی اسلامی خانواده از طریق این خانه های خدا امکان پذیراست.

حجت الاسلام تقی قرائتی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به ابلاغ  سیاست های کلی خانواده از سوی رهبری و نیز برجسته کردن کارکردهای ارتباط خانواده و مسجد برای حفظ و  ارتقای هویت اسلامی و ملی و صیانت از خانواده و جامعه گفت: مساجد مراکزی هستند که تمام مسایل اجتاعی از طریق آن ها حل می شوند این در حالی است که حل آن ها در خارج از این محیط علاوه بر منطقی نبودن، نتیجه بخش نیست و یا نتیجه معکوس می دهد.

 

وی با اشاره به نقش مساجد و تأثیرگذاری آن در سیاست هایی که از سوی مقام معظم رهبری بیان شد، گفت: مساجد نقشی محوری و تاثیرگذار در تقویت و تحکیم خانواده ها دارند و در رشد و تعالی انسانی، اسلامی و رسیدن به آرامش، این خانه های خدا باید مرکز و محور تمام امور، برنامه های فردی و خانوادگی و شهری قرار گیرند.

 

ازدواج در مساجد تعالی یابد

مدیر موسسه مسجد، خاطر نشان کرد: حضور مرد و زن، پیر و جوان و کودک در مساجد نشانگر این است که این مراکز نیز به عنوان خانه و مسکن برای مردم بوده و در صورت صیانت و حفاظت از فرهنگ مسجد، خانواده و اجتماع در برابر بسیاری از حوادث مصون و بیمه می شوند.

 

قرائتی با اشاره به نقش مساجد در تشکیل خانواده و منفی دانستن تجرد و حمایت از خانواده های بی سرپرست و ارزش نهادن به همسران، اظهار کرد: تعالی بخشی به سنت الهی ازدواج در مساجد باید بیش از گذشته مورد توجه جدی قرار گیرد، زیرا که در گذشته آن ها همین جایگاه را داشته اند و این کارکرد امروز هم باید همانند گذشته پر رنگ شود.

 

وی با اشاره به دیگر نقش های مساجد در تسریع، تسهیل و موفقیت در ازدواج، آشنایی دختران و پسران برای ازدواج، حفظ اصالت خانواده ها و پرهیز از زندگی انفرادی، گفت: امروز مساجد در ارتقای هویت اسلامی و صیانت از خانواده ها نقش تاثیرگذاری دارند زیرا تحکیم بنیان آن ها در خانواده مسجدی بیش از غیر مسجدی آن است. امام جماعت و اهالی مسجد نیز در ارتقای فرهنگ اجتماعی و نیز خدمت و احترام متقابل و مودت و رحمت در جامعه اهمیت بسیاری دارند.

 

 

http://www.almasjed.net/wp-content/uploads/2016/02/%DB%8C%DB%8C%DB%8C-300x197.jpg

 

نقش مساجد در کاهش فروپاشی بنیان خانواده ها

قرائتی نقش مساجد را در کم کردن اثرات جنگ نرم و نیز کاهش سستی و فروپاشی بنیان خانواده ها و انحرافات، مهم ارزیابی کرد و گفت: به نظرم، ارزش های اسلامی باید در مساجد ترویج شوند، زیرا که جستجو سنت های پسندیده در ازدواج و خانواده در غیر مساجد خطا است.

 

وی با اشاره به اینکه در گذشته ارتباط خانواده ها با مساجد، ارتباطی قوی و مستحکم بود، تصریح کرد: باید به این باور دست یابیم که ارائه و ترسیم الگوی اسلامی خانواده و تقویت و ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی بدون نقش آفرینی این خانه های خدا امکان پذیر نیست و نقش مساجد در آموزش های تربیتی و همچنین نقش رسانه ای آن در شناسائی و تحکیم بنیان خانواده و روابط خانوادگی با کمترین مشکلات اجتماعی و تقویت تعاملات اخلاقی بین همسران و اقوام بسیار مهم است و امروز هم این ارتباط باید همانند گذشته پررنگ شود.

 

اهالی مساجد بهترین مشاور برای  ازدواج

مدیر موسسه مسجد با اشاره به اینکه بهترین فضاهای سالم در مساجد رقم می خورند، خاطرنشان کرد: مساجد بهترین سامان دهنده به امورات خانواده ها به شمار می آیند، بنابراین اهالی مساجد می توانند به عنوان بهترین مشاور، قبل و حین ازدواج برای جوانان باشند زیرا که در آن ها از همه طبقات جامعه حضور دارند و باید گفت، فقیر و غنی، ضعیف و قوی، زن و مرد در مساجد یکسان دیده می شوند.

 

قرائتی دوری از مساجد را موجب آسیب های اجتماعی و عامل تزلزل نهاد خانواده برشمرد و تصریح کرد: اگر کراهت طلاق در مساجد بیان شود، امروز شاهد گسترش آن در جامعه نخواهیم بود زیرا این خانه های خدا در جلوگیری از طلاق و زشت شمردن آن در بین شهروندان و شناسایی عوامل ایجاد آن می توانند نقش مهمی ایفا کنند.

 

وی اظهار کرد: امروز ترویج حمایت از عزت و کرامت همسری، نقش مادری و مقدس دانستن خانه داری زنان و برجسته کردن نقش پدری، مدیریت اقتصادی مردان و ترویج آثار تربیتی، معنوی زن و مرد و توانمندسازی اعضای خانواده در غیر مساجد امکان ندارد.

 

مدیر موسسه مسجد تعطیل کردن سرای سالمندان را در تحکیم خانواده و پیوند نسل ها، اتصال نسل گذشته و آینده مهم ارزیابی و اضافه کرد: مساجد، بهترین سرای سالمندان است، نبود رفیق در خانواده برای سالمندان و وجود آن در مساجد علاوه بر سلامت روانی و بهداشتی، باعث حفظ احترام آنان در بین فرزندان و فرزندزادگان می شود و از آسیب سالمندان در بین اقوام و اجتماع جلوگیری می کند.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 571429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha