به گزارش خبرگزاری شبستان؛ "المسله" در مقاله ای به قلم "هشام الهبیشان"؛ امروز بیشتر گروه های سیاسی یمنی به استثنای گروه طرفداران «منصور هادی» و ائتلاف کنندگان با «عربستان»، ماهیت و مسیر جنگ تحمیلی «عربستان» و متحدان آن بر «یمن» را درک می کنند. اغلب تصمیم گیرندگان یمنی با وجود اختلاف رویکردهایشان امروز بیش از گذشته می دانند که «یمن» به عرصه بازی برای وقوع هر نوع احتمالاتی تبدیل شده و علاوه بر جنگ خارجی، جنگی داخلی نیز با حمایت دولت ها و نیروهای بیگانه این کشور را تهدید می کند. این جنگ خود را در زنجیره انفجارها و عملیات گروه های تروریستی نشان می دهد، به ویژه اینکه فضای عمومی «یمن» در ارتباط با وقایع منطقه ای و بین المللی، به وضوح نشان می دهد که این کشور تحت فشار خارج بر لبه آتشفشانی در آستانه انفجار قرار داشته و آتش آن تمام منطقه را فرا می گیرد.
اینجا و به طور ویژه در بحث از داخل «یمن» باید گفت که اکنون پس از گذشت بیش از یک سال و نیم از تجاوز عربستان سعودی به «یمن»، مردم این کشور ماهیت و نتیجه این جنگ را درک کرده اند و در عمل اثبات کرده اند که قادر به پاسخگویی به این جنگ وتغییر مسیر آن هستند.
امروز سعودی ها در عرصه واقعیت همچنان با تکیه بر ائتلاف خلیجی در جنگ «یمن» فرو می روند و به شکل گسترده ای، جنگ های بزرگی را در داخل این کشور و در جبهه ها و محورهای مختلف با وجود آگاهی از پیامدهای ناگوار و آینده خطرناک این جنگ ها ترتیب می دهند. به عبارت اولی تر سعودی ها از حجم پیامدهای مستقیم فرورفتن در جنگ «یمن» بر داخل «عربستان» خبر دارند. اما با این وجود در ادامه جنگ و ورود به مرحله جدید آن مصمم هستند، به این امید که شاید پس از شکست های پی در پی در عرصه جنگ منطقه ای، پیروزی کوچکی هر چند در سطح رسانه ای و یا بر اساس شمار قربانیان زن و کودک یمنی برای آنها تحقق یابد.
در عرصه بین المللی و منطقه ای نیز باید گفت که قدرت های منطقه و جهان می دانند ادامه جنگ اخیر سعودی ها در مرزهای جنوبی خود و شعله ور کردن آتش جنگ های جدید منطقه ای، عواقب خطرناکی را برای آینده منطقه و ثبات متزلزل آن رقم خواهد زد.
امروز سرنوشت جنگ «عربستان» علیه مردم بی دفاع یمن دستخوش احتمالات ناگهانی بسیاری قرار گرفته است ، زیرا این جنگ، ابعاد تدریجی و فرا زمانی داشته و در هر مرحله امکان پیش بینی نتایج آینده آن وجود ندارد، سرنوشت جنگ در گرو پیشرفت های میدانی مورد انتظار در آینده بوده و نتایج میدانی آینده در هر بحثی پیرامون مذاکرات جنگ و تغییر کامل شرایط گفت و گو تعیین کننده هستند. مرحله پیش رو، حاوی پیش بینی ها و پرسش هایی در مورد آینده و نتایج تمام وقایع منطقه است.
در پایان باید گفت مسیر جنگ «عربستان» علیه «یمن» پس از گذشت بیش از یک سال و نیم از این جنگ، ما را به طرح این پرسش اساسی سوق می دهد که برگرفته از روش و سلسله مراتب جنگ های دولت سعودی با کل منطقه است و آن اینکه: «عربستان» از عواقب چنین جنگ های پراکنده و نامنظم در «یمن» و مناطق دیگر چه بهره ای می برد؟ رژیم سعودی امروز در بحران های بی شماری در منطقه فرو رفته است که ابتدا از جنگ علیه دولت «سوریه» شروع شد و با جنگ علیه «یمن» نیز پایان نمی یابد. سعودی ها امروز می توانند صدها توجیه و دلیل واهی برای انواع جنگ های خود در منطقه ارائه دهند اما کاملا مشخص است که تمام تلاش های آنان برای پیروزی حتی در یک جنگ با شکست مواجه شده است. سعودی ها به حقیقت شکست خود در جنگ های اخیر به ویژه در میدان «سوریه» پی برده اند و روشن است که در مسیری آشکار یعنی شکست های بیشتر و فلاکت های سیاسی و نظامی و اقتصادی و اجتماعی حرکت می کنند.
نظر شما