مسجد پایگاه عظیم فرهنگی و دینی/ مشارکت کانون فرهنگی و پایگاه مقاومت، بستر تقویت برنامه های مسجد محور است

خبرگزاری شبستان: بهره گیری مناسب از ظرفیت جوانان مسجدی، بستر تقویت برنامه های مسجد محور در جامعه را فراهم می کند.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛ مسجد مکانی امن و آرام که در طوفانی ترین لحظات زندگی با حضور در مسجد و خلوت در کنج این حریم کبریایی، به آرامشی عمیق  و آسمانی دست خواهی یافت.

 

مکانی آرام با فرش های قدیمی و گاهی رنگ و رو رفته و چند پشتی  قدیمی، اما با نامی شور انگیز، حریم امن الهی مامنی برای هر انسانی که چشم امیدی به معبود خود دارد.

 

در هیاهوی زندگی چه در روستا و چه در شهر، حضور در این حریم الهی موجب آرامش انسان و جلای روح او خواهد شد.

 

برای تهیه گزارشی از وضعیت فعالیت های کانون فرهنگی وهنری مسجد، راهی مسجد امام حسن مجتبی(علیه السلام) در شهرک حکمت خرم آباد شدم، در گرمای ظهر گاه نماز جماعت به مسجد رسیدیم و صدای موذن مسجد در حال اقامه اذان در محله طنین انداز بود، همراه با نمازگرانی که از هر سوی خیابان راهی  وعده گاه الهی می شدند خود را به مسجد رساندیم.

 

 

دروازه  آهنین مسجد را گویا ساعتی قبل کار گذاشته بودند، تنها جوشکاری نصب دروازه مسجد کامل شده و بود و نصب کامل آن کار زیادی داشت.

 

 

محوطه مسجد نیز با ماسه  ای که روی خاک ریخته شود پر شده بود، به نحوی که راه رفتن روی این ماسه های درشت کار آسانی نبود، اما محوطه مسجد به شکل چشم نوازی نهال کاری شده بود، نهال های از درختان میوه که غالب زیتون بودند.

 

 

وجود این نهال ها به رغم گرمای هوا در ظهر های تابستان خرم آباد، هوای محوطه مسجد را بسیار مطلوب و دلچسب کرده بود.

 

بنای مسجد امام حسن مجتبی( علیه السلام) شهرک حکمت که  اهالی این شهرک آن را کوی حکمت می نامند در دوطبقه احداث شده بود و به رغم نبود گلدسته و گنبد  و سنگ کاری بنا، اما  بسیار بزرگ بود و تا جایی که کامل شده بود در نوع خود بسیار زیبا و کم نظیر بود.

 

محیط مسجد وحسینیه آن در زمینی  با مساحت بیش از  یک هزار و 300 متر  چون نگینی در وسط حیاطی نسبتا بزرگ با کمک اهالی محله و خیران بنا شده است.

 

به رغم نبود وسایل گرمایشی و سرمایشی مناسب در مسجد، حضور بانشاط مردم محله و جوانان و نوجوانان  در فعالیت کانون فرهنگی وهنری مسجد، حضور در این حریم الهی بسیار دلنشین و صفا بخش است.

 

 

جواد باقری، مدیرکانون فرهنگی وهنری مولای متقیان( علیه السلام)، در خصوص وضعیت مسجد به خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت:  مردم محله کوی حکمت استقبال بسیاری خوبی از فعالیت های مسجد محور دارند.

 

 

وی افزود: در طول سال برنامه های مختلفی با محوریت کانون فرهنگی وهنری مسجد در این مسجد انجام می شود که همواره برنامه های آن با استقبال اهالی این محله مواجه می شود.

 

باقری، با بیان اینکه رویکرد برنامه های این کانون فرهنگی وهنری مسجد محور است، عنوان کرد: کلاس های قرآن آموزی، قرائت قرآن، تفسیر و برگزاری دعاهای مختلف به صورت روزانه در ان مسجد انجام می شود.

 

 

این مدیرکانون فرهنگی هنری،  از همکاری بسیار خوب پایگاه مقاومت بسیج، هیئت امنا و خادم مسجد با کانون فرهنگی وهنری خبرداد و ادامه داد: در سایه وجود این همکاری ارزشمند  برنامه های خوبی توسط کانون فرهنگی وهنری مسجد برگزار می شود.

 

باقری، همچنین از تشکیل هیئت مذهبی در مسجد  توسط کانون فرهنگی وهنری خبرداد و ابراز کرد: در کارهای مختلف کانون فرهنگی وهنری و برگزاری برنامه های مختلف تلاش می شود از ظرفیت افراد حاضر در مسجد بهره گرفته شود.

 

وی با اشاره به وجود طلاب جوان  محله، بیان کرد: در کانون فرهنگی وهنری مولای متقیان (علیه السلام) تلاش می شود از ظرفیت طلاب جوان برای غنای برنامه های مسجد محور و تقویت فرهنگ دینی و بصیرت افزایی بهره گرفته شود.

 

 

 بستر مناسب برای راه اندازی کتابخانه در مسجد امام حسن مجتبی( علیه السلام) شهرک حکمت فراهم است

 

مدیرکانون فرهنگی وهنری مولای متقیان( علیه السلام)، با اشاره به وجود مکان مناسب برای ایجاد کتابخانه در این مسجد، افزود: با وجود چند قفسه کتاب و میز و صندلی بستری مناسب برای ایجاد کتابخانه مسجدفراهم است.

 

باقری، اظهار داشت: هم اکنون حدود 700 جلد کتاب تهیه شده است که به دلیل نبود قفسه کتاب از این کتاب ها در جعبه های بسته بندی شده نگه داری می شود و امکان استفاده مردم از آنها وجود ندارد.

 

وی با اشاره به اینکه جوانان این محله استقبال خوبی  از برنامه های مسجد دارند، بیان کرد: جوانان ظرفیت های بسیار بالایی هستند که باید با برنامه ریزی فرهنگی  مناسب این ظرفیت عظیم را حفظ کرد.

 

 

ایجاد شورای خواهران کانون فرهنگی و هنری

 

 

شیما بهرامی، رابط خواهران کانون فرهنگی وهنری مولای متقیان( علیه السلام) شهرکت حکمت، هم با اشاره به اینکه حدود 200 خواهر عضو کانون فرهنگی وهنری مسجد هستند، افزود: شورای خواهران این کانون فرهنگی وهنری با هفت نفر عضو تسکیل شده است.

 

وی افزود: در جلسات این شورا که به صورت فصلی  برگزار می شود، جهت تقویت  برنامه های کانون فرهنگی وهنری مسجد برنامه ریزی می شود.

 

 

بهرامی، اظهار داشت: با همکاری پایگاه مقاومت بسیج  مسجد، تلاش شده است در طول اوقات فراغت برنامه های متنوع فرهنگی، هنری و آموزشی برای بانوان محله برگزار شود که این برنامه ها با استقبال مواجه شده است.

 

 

وی ادامه داد: برگزاری کلاس های قرآن آموزی، قرآن آموزی برای زنان بی سواد، رایانه، اقتصاد مقاومتی( عروسک سازی و چرم دوزی، خیاطی، قالی بافی،)، سبک زندگی، حفظ قرآن، نقاشی، احکام،  ریاضی از جمله برنامه های این کانون فرهنگی وهنری مسجد در طول اوقات فراغت بوده است.

 

 

کانون های فرهنگی وهنری مساجد ظرفیتی عظیم در حوزه دین، فرهنگ و هنری هستند که می توانند نقش بسزایی در جهت ترویج فرهنگ نماز در جامعه، ارتقای بصیرت عمومی و مقابله با توطئه های فرهنگی دشمنان داشته باشند.

کد خبر 571553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha