طرح های کاهش آلودگی هوا بومی سازی شود

خبرگزاری شبستان: معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه پژوهش های حوزه آلودگی هوا باید اولویت بندی شود، تصریح کرد: کاربردی کردن پژوهش ها متناسب با فرهنگ و بومی سازی طرح های کاهش آلودگی هوا باید مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مسعود یونسیان، در گردهمایی بررسی آلودگی هوا و 35 میلیون ایرانی با اشاره به جایگاه پژوهش و تولید شواهدی برای موضوع آلودگی هوا گفت: لآلودگی هوا در دنیا نهمین و در خاورمیانه به عنوان هفتمین عامل مرگ و میر انسان ها محسوب می شوند.

 

معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه شیوه زندگی، آلودگی هوا، تغذیه نامناسب و شرایط محیطی از عوامل موثر در کاهش بهبود کیفیت زندگی می باشد، ادامه داد: باید امروز پژوهش هایی که در حوزه آلودگی هوا انجام می شود، کاربردی تر باشند.

 

وی با بیان اینکه برخی از پژوهش های مرتبط با آلودگی هوا باید میزان مواجهه با آلاینده ها را مورد توجه قرار دهند، ادامه داد: بنابراین این نوع پژوهش ها باید در اولویت قرار بگیرند.

 

یونسیان خاطرنشان کرد: پژوهش های کاربردی در حوزه آلایندگی هوا چه در داخل محیط و چه در فضای بیرونی باعث می شود تا سیاستگذاران و تصمیم گیران بتوانند متناسب با آن طرح ها، برنامه ها و قوانینی ارایه دهند تا کیفیت زندگی انسان ها بهبود یابد.

 

وی با بیان اینکه استانداردهای موجود در کشورها متفاوت است و حتی استانداردهای شهرهای یک کشور نیز تفاوت هایی دارد، ادامه داد: برای ارایه طرح ها و برنامه های پژوهشی در راستای کاهش میزان آلودگی هوا و نحوه مقابله با آن باید فرهنگ ها، سبک زندگی و رفتار جوامع مورد توجه قرار بگیرد.

 

یونسیان تصریح کرد: نمی توانیم طرحی را که در کشورهای دیگر در مورد مقابله با آلودگی هوا مورد استفاده قرار می گیرد به صورت کامل در کشور خودمان اجرایی کنیم چرا که جنس و نوع آلاینده های موجود در شهرهای ما متفاوت با آلاینده های مناطق دیگر است.

 

وی تاکید کرد: به عنوان نمونه اثرات سلامتی آلاینده های گازی با توجه به وضعیت فعلی کشور در اولویت پژوهشی قرار ندارد در حالی که امروز اثرات سلامتی ذرات معلق در هوا باید در اولویت مطالعه پژوهشی کشور قرار بگیرد.

 

معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: تعیین میزان اثربخشی مداخلات در آلودگی هوا نیز مهم است بنابراین طرح های پژوهشی در این حوزه باید متناسب با فرهنگ و رفتارهای افراد آن جامعه تهیه و ارایه شود و شیوه های کاهش آلودگی هوا بومی سازی شود.

 

یونسیان اذعان داشت: امروز در طرح های پژوهشی آلودگی هوا به جای اولویت بندی آلاینده ها باید حیطه های پژوهش را تعیین کنیم و مطالعه درباره ذرات معلق در هوا و اثربخشی مداخلات در آلودگی هوا را اولویت پژوهش قرار دهیم.

 

وی تاکید کرد: کاربردی کردن پژوهش ها و اطلاعات جمع آوری شده در حوزه آلودگی هوا می تواند سیاستگذاران، برنامه ریزان و تصمیم گیران کشور را در تهیه نقشه مقابله با آلودگی هوا و کاهش آلاینده ها راهنمایی کند.

 

کد خبر 571673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha