به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر نصیری قیداری، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در همایش ملی سوادآموزی گفت: امسال اولین سال اجرای دستور کار 2030 توسعه پایدار است.
وی افزود: این دستور کار شامل 17 هدف اصلی و 169 هدف ویژه است که به چالش های مشترک در سطح محلی و جهانی می پردازد.
نصیری قیداری تصریح کرد: هدف ویژه ششم آموزش 2030 در خصوص سوادآموزی است. باید تا سال 2030 همه جوانان و نسبت قابل توجه ای از بزرگسالان مردان و زنان به مهارت های سوادآموزی و حساب کردن دست یابند.
وی بیان کرد: در حال حاضر 758 میلیون بزرگسال بی سواد وجود دارد که دو سوم از آنان زنان هستند و نرخ بی سوادی از سال 2000 که حدود 18 درصد بود تا حدودی کاهش یافته است و در سال 2015 به 14 درصد رسید در صورتی که باید تا 50 درصد نرخ بی سوادی بزرگسالان کاهش می یافت.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو بیان کرد: بی سوادی مانعی برای کیفیت زندگی بهتر است و عامل مهمی برای محدودیت و ایجاد زمینه خشونت در جامعه به شمار می رود. یونسکو بر این باور است که سوادآموزی ابزاری بنیادین برای توانمندساختن ملت ها و افراد است.
وی بیان کرد: امروزه سیاست یونسکو حمایت از ترویج سوادآموزی به عنوان بخش جدایی ناپذیری از یادگیری مادام العمر است و در این ارتباط با کشورها و شرکای ملی و منطقه ای برای تحقق جهان باسواد و دانش محور همکاری می کند.
وی خاطرنشان کرد: مهارت های ناشی از کم سوادی یک مشکل جهانی است که بیش از هر جا در کشورهای کم درآمد یا متوسط درآمد قابل مشاهده است. بزرگسالانی که سواد و مهارت های حساب کردن آنها به حد کافی با مشکلات و محرومیت های زیادی روبرو هستند و اغلب افراد غالبا بیکارند و آن دسته هم به کار اشتغال دارند، حقوق های بسیار پایینی دارند.
وی تاکید کرد: برای دست یابی به موفقیت در سوادآموزی باید رویکرد سنتی برنامه های سوادآموزی را از خواندن و نوشتن صرف، به سمت فراگیری مهارت های گسترده تر با توجه به شیوه های زندگی پایدار، حفاظت از تنوع زیستی، کاهش فقر، کاهش خطر بلایا و نیز مشارکت مدنی تغییر دهیم.
نظر شما