جزئیات جدید از پرداخت ۱.۷ میلیارد دلار توسط آمریکا به ایران/ فعالیت لشکر توییتری آل سعود علیه ایران

خبرگزاری شبستان:جزئیات جدید از پرداخت ۱.۷ میلیارد دلار توسط آمریکا به ایران، رایزنی «زنگنه» و «بارکیندو» درباره توافق نفتی عربستان و روسیه، فعالیت لشکر توییتری آل سعود علیه ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ساخت نیروگاه بوشهر هفته آینده آغاز می‌شود، جزئیات جدید از پرداخت 1.7 میلیارد دلار توسط آمریکا به ایران، رایزنی «زنگنه» و «بارکیندو» درباره توافق نفتی عربستان و روسیه، فعالیت لشکر توییتری آل سعود علیه ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

روس اتم: ساخت نیروگاه بوشهر هفته آینده آغاز می‌شود

روسیه و ایران قصد دارند کار بر روی ساخت مرحله دوم نیروگاه اتمی بوشهر را آغاز کنند.

بنا به گزارش خبرگزاری «تاس»، این خبر بر طبق گزارش پیمانکار این پروژه یعنی شرکت مهندسی «روس‌ اتم» می‌باشد.

بنا به گفته روس‌اتم، مراسم بناگذاری اولین سنگ در ساخت نیروگاه اتمی بوشهر روز 10 سپتامبر (20 شهریور ماه) در سایت نیروگاه اتمی بوشهر با حضور «سرگئی کرینکو» رئیس روس‌ اتم، برگزار خواهد شد.

رئیس روس اتم اعلام کرد: «در پیش‌نویس پرژه بوشهر دو، نیروگاه اتمی با استفاده از فناوری‌های منحصر به فرد و راهکارهای مبتکرانه و مفهوم جدیدی از امنیت اجرا می‌شود».

جزئیات جدید از پرداخت 1.7 میلیارد دلار توسط آمریکا به ایران

دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه به اطلاع کنگره این کشور رسانده که بعد از ارسال 400 میلیون دلار پول نقد به ایران در ماه ژانویه، 1.3 میلیارد دلار پول نقد الباقی را ظرف 19 روز بعد به ایران منتقل کرده است.  

این مطلب را بامداد چهارشنبه مقام های کنگره آمریکا، بعد از نشستی با حضور نمایندگان وزارتخانه های امور خارجه، خزانه داری و دادگستری آمریکا به روزنامه وال استریت ژورنال گفته اند.

هدف از پرداخت این پول های نقد که با فرانک سوئیس، یورو و سایر ارزها انجام شد، حل و فصل یک مناقشه حقوقی قدیمی بین ایران و آمریکا بود. 

پرداخت این پول، تقریباً از لحاظ زمانی با آزادی چندین شهروند آمریکایی بازداشتی در ایران مقارن بوده، موضوعی که به ایجاد جنجالهای فراوان در محافل سیاسی آمریکا منجر شده و انتقادات سخت نمایندگان کنگره را همراه داشته است.

دولت اوباما در ابتدا مدعی شده بود که پرداخت 400 میلیون دلار به ایران هیچ ارتباطی با آزادی زندانیان آمریکایی نداشته است. بعد از افزایش فشارها وزارت خارجه آمریکا سرانجام گفت که دولت، از پرداخت این پول به عنوان اهرم فشار جهت تضمین آزادی زندانیان آمریکایی استفاده کرده است.

دولت اوباما در نشست محرمانه روز سه شنبه به قانونگذارن آمریکایی گفت که بعد از پرداخت 400 میلیون دلار اولیه، مبلغ 1.3 میلیارد دلار دیگر در دو قسط در تاریخ های 22 ژانویه و 5 فوریه به ایران انتقال داده شدند.

مقامهای آمریکایی و اروپایی به وال استریت ژورنال گفته اند که 400 میلیون اولیه توسط بانکهای مرکزی سوئیس و هلند به ارزهای غیر آمریکا تبدیل شده اند. کاخ سفید پیش از این گفته بود نمی تواند نام بانک مرکزی دخیل در انتقال مبالغ مذکور به ایران را افشا کند.

«جان کری»، وزیر خارجه آمریکا روز 27 دی‌ماه سال گذشته اعلام کرد واشنگتن توافق کرده بدهی 400 میلیون دلاری به ایران را برای حل و فصل شکایتی که پرونده‌اش به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برمی‌گردد، تسویه کند. 

 «کری» در آن زمان گفت که کاخ سفید موافقت کرده که علاوه بر رقم اصلی بدهی، 1.3 میلیارد دلار هم بابت محاسبه نرخ تورم به ایران بپردازد.

 ایران، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از دولت آمریکا بابت عدم تحویل 400 میلیون دلار مندرج در قراردادی اجرایی‌نشده برای خرید تسلیحات میان دولت «جیمی کارتر»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا با شاه مخلوع ایران به «دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا» شکایت برده بود.

«دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا» نهاد داوری مرضی‌الطرفین است که سال 1981 بر اساس «بیانیه‌های الجزایر» جهت  رسیدگی به اختلافات میان دولت‌های ایران و آمریکا در شهر «لاهه» هلند تشکیل شد. 

اظهارات «جان کری» در آن زمان هم موج گسترده‌ای از انتقادات در میان قانونگذاران آمریکایی به راه انداخت که اولاً پرداخت این رقم را به توافق تبادل زندانیان میان تهران و واشنگتن ارتباط می‌دادند و دوماً از دولت اوباما به سبب «مماشات در برابر ایران» انتقاد می‌کردند. 

چند روز بعدتر، «جاش ارنست»، سخنگوی کاخ سفید در واکنش به این اعتراضات گفت رقمی که آمریکا برای پرداخت به ایران موافقت کرده بسیار کمتر از 7 تا 8 میلیارد دلار مورد مطالبه ایران برای حل و فصل اختلافات بوده است.

کنترل احتمالی جولان از سوی ایران و حزب الله تهدیدی متفاوت علیه اسرائیل است

وبگاه «عرب ویکلی» در مطلبی به نقل از مقام‌های نظامی رژیم صهیونیستی و اندیشکده‌های آمریکایی مدعی شد که ایران و حزب الله لبنان به طور پنهانی در پی ایجاد جبهه‌ای جدید علیه تل آویو هستند.

این وبگاه در ادامه با اشاره به نقش راهبردی بلندی‌های جولان و تصرف دو سوم آن از سوی نیروهای اسرائیلی در سال 1967 و انضمام آن به خود در سال 1981، نوشت: «بلندی‌های جولان همچون منطقه حائل محافظ اسرائیل در برابر جنگ در سوریه شده است. با این حال، شاید این وضعیت دگرگون شده و ایران با توجه به تسلط روسیه بر ارتش سوریه از حزب الله استفاده نموده تا با ایجاد پایگاه‌هایی جدید در برابر اسرائیل بایستد.»

اندیشکده آمریکایی استراتفور در تحلیلی در این رابطه نوشت: «حزب الله چون دیگر عوامل داخلی و خارجی، از نبردهای داخلی سوریه برای بهبود مواضعش در این کشور و اطراف منطقه استفاده نموده است.»

استراتفور در تحلیل خود بر ایجاد پایگاه‌هایی از سوی حزب الله در جولان و جنوب سوریه و وجود نیروهای قدرتمند زمینی در محافظت از «بشار اسد» رییس جمهور سوریه اشاره کرده است.

این اندیشکده در ادامه این مطلب پیش بینی کرده است که اگر «بشار اسد» در قدرت باقی باشد، احتمالا کنترل جولان را به ایران و حزب‌الله واگذار می‌نماید، تا تهدیدی برای اسرائیل ایجاد کند.

به ادعای این پایگاه، تصاویر ماهواره‌ای جدید گرفته شده نشان می‌دهد حزب‌الله پایگاه مهمی را در خارج از شهر القصیر در مرز سوریه با لبنان برقرار کرده است.

استراتفور در این زمینه نوشت: «حزب‌الله قصد دارد از سلاح‌های ذخیره‌شده در القصیر چون واحدهای توپخانه، راکت‌ها و خمپاره‌های برد کوتاه و حدود 60 تانک «تی-72» که در نبرد سوریه به دست آورده، استفاده نماید. همچنین گزارش‌ها حکایت از آن دارند که موشک‌های برد بلند «شهاب» و «فاتح-110» ایران در القصیر مستقر شده‌اند، هرچند که تصاویر ماهواره‌ای چنین موردی را تایید نمی‌کنند.»

در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل درباره عملیات تل‌آویو برای جلوگیری از ارسال سلاح به حزب الله به نقل از اندیشکده آمریکایی «دفاع از دموکراسی» نوشته است که نبرد بعدی بین اسرائیل و حزب الله احتمالا منتهی به مرز لبنان و اسرائیل نیست، بلکه حزب‌الله سعی دارد عرصه نبرد را به سوریه و بلندی‌های جولان بکشاند.

در بخشی از این تحلیل آمده است: «ایران و حزب الله قصد دارند بلندی‌های جولان را به مقر حزب الله در جنوب لبنان وصل نمایند تا یک جبهه به هم پیوسته علیه اسرائیل ایجاد شود.»

در انتهای این مطلب با اشاره به شهادت برخی رزمندگان نیروی مقاومت حزب‌الله چون «جهاد مغنیه» فرزند «عماد مغنیه» فرمانده ارشد حزب الله که در 12 فوریه 2008 شهید شد و «سمیر قنطار» آمده است: «در نبرد بعدی که بسیاری نیز آن را محتمل می‌بینند، اسرائیل خود را برای نبرد با دشمنی بسیار متفاوت مهیا می‌‌کند. با این که حزب الله در سوریه متحمل خسارت‌هایی شده است، اما نحوه نبرد متعارف با واحدهای زرهی و توپخانه را آموخته و می‌داند که چگونه با گردان‌های بزرگ در سرتاسر منطقه عجیب و غریب تا اجرای عملیات در مقیاس کوچک که علیه اسرائیل خلال سال‌های 1982 تا 2000 انجام داد، مانور نماید.

اتهامات تکراری هیأت علمای ارشد عربستان علیه ایران

هیأت علمای ارشد عربستان نیز همزمان با آغاز مراسم حج، ایران را به سیاسی کردن این مراسم متهم کرد.

با وجود اینکه اصلی‌ترین عامل عدم حضور ایرانیان در حج امسال بدعهدی و سوء مدیریت این کشور در برگزاری این مراسم بوده، این هیأت ایران را به دست زدن به «اقدامات بیهوده‌ای» متهم کرد که «اسلام آن را نمایندگی نمی‌کند.»

این نهاد که وابسته به دولت عربستان است، سیاست‌های این کشور در حج را تأیید و اعلام کرد که ریاض اجازه نخواهد داد فضای ایمانی حج مکدر شود.

به دلیل سوء مدیریت مراسم حج سال گذشته از سوی آل سعود و جان باختن هزاران زائر خانه خدا از جمله 464 زائر ایرانی، جمهوری اسلامی ایران حاضر نشد شروط جدید و مانع‌تراشی ریاض را برای حج امسال بپذیرد. با این وجود عربستان مدعی شده 674 زائر ایرانی از سایر کشورها به مراسم حج رفته‌اند.

مهر:

ایران باید سیاست هایش را در قبال کشورهای حاشیه خلیج فارس تغییردهد

«احمد بن محمد آل خلیفه» وزیر امور خارجه بحرین در نشست خبری در مسکو با اعلام اینکه برخی کشورهای منطقه نقش منفی در بحران سوریه ایفا می کنند، در اظهاراتی مداخله جویانه مدعی شد که ایران باید سیاست های خود را در قبال کشورهای حاشیه خلیج فارس تغییر دهد در غیر این صورت این کشورها از خود دفاع خواهند کرد.

وی در عین حال از نقش روسیه در راستای برقراری ثبات اوضاع سوریه و صلح و امنیت در این کشور تقدیر کرد.

وزیر خارجه بحرین همچنین اعلام کرد که منامه از هرگونه طرحی برای حل مسالمت آمیز بحران سوریه که تمامیت این کشور را حفظ نماید حمایت می کند. وی در همین حال از حمایت منامه از توافق روسیه و آمریکا پیرامون حل و فصل بحران سوریه خبر داده و نقش آنها در دستیابی به امنیت در سوریه و منطقه را مهم برشمرد.

احمد بن محمد آل خلیفه همچنین از بررسی موضوع تروریسم و روابط دوجانبه بعلاوه گفتگوی راهبردی بین روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و راهکارهای توسعه آن با طرف روسی در جریان سفر به مسکو خبر داد.

در همین حال «حمد بن عیسی آل خلیفه» شاه بحرین که به مسکو سفر کرده است روز سه شنبه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار و گفتگو کرد. دو طرف در این دیدار همکاری دوجانبه و آخرین تحولات منطقه ای و بین المللی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

رایزنی «زنگنه» و «بارکیندو» درباره توافق نفتی عربستان و روسیه

وزیر نفت ایران و دبیرکل سازمان کشورهای صادر کننده نفت «اوپک» (OPEC) پیرامون جزئیات توافق عربستان سعودی و روسیه به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.

یک منبع وابسته به وزارت نفت ایران در مصاحبه با خبرگزاری ریانوستی روسیه در این باره گفت: در دیدار «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت ایران و «محمد بارکیندو» دبیر کل اوپک علاوه بر مذاکره در خصوص قیمت نفت و احتمالات مربوط به ثبات تولید؛ طرفین درباره جزئیات توافق عربستان سعودی و روسیه نیز به تبادل نظر پرداختند.

منبع وابسته به وزارت نفت ایران در ادامه مصاحبه با ریانوستی افزوده است: بخشی از این رایزنی ها درباره توافق ریاض و مسکو درباره برقراری ثبات در بازار نفت بوده است.

تغییر مسیر کشتی جنگی آمریکا به دلیل نزدیک شدن نیروهای نظامی ایران

دو مقام مسئول در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از نزدیک شدن یک کشتی ایرانی به کشتی جنگی آمریکا در خلیج فارس خبر دادند.

بر این اساس، دو مقام مسئول در وزارت دفاع آمریکا به خبرگزاری رویترز اعلام کردند: کشتی ایرانیِ متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز به ۱۰۰ یاردیِ یک کشتی جنگی آمریکا در خلیج فارس نزدیک شد.

مقامات مذکور که خواستند نامشان فاش نشود، در ادامه به این خبرگزاری غربی گفتند: کشتی ایرانی مستقیماً در مقابل کشتی گشت زنیِ آمریکا حرکت کرد؛ اقدامی که به تغییر مسیر کشتی جنگی آمریکایی منجر گردید.

این افراد در ادامه اقدام نیروهای نظامی ایران را نا اَمن و غیر حرفه ای قلمداد کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

شرکت مشاور منچستری جای پای خود در ایران را محکم می کند

قرار است یک موسسه مشاوره تخصصی مستقر در منچستر، به دنبال همکاری خود، جای پایش را در ایران بیشتر باز کند.

کابیس، که در سرتاسر ایران در بخش های نفت و گاز، هوانوردی و مالی مشاوره می دهد، و به شرکت های انگلیسی و اروپایی کمک می کند فرصت های تجاری بیشتری در خاورمیانه به دست بیاورند، با شرکت فنی آبتین ایستا که شرکت پیشرو ایرانی در امور مهندسی نفت و گاز است، توافق شراکت امضا کرد.

این توافق باعث خواهد شد منابع خدمات شرکت در ایران با کمک 10 نفر از کارمندان، به سرتاسر ایران برسد.ذکابیس در ماه مارس و پس از رفع تحریم ها علیه ایران، توسط استیفن چندلر و فواد کعبی پور کار خود را آغاز کرد.

تخصص این موسسه در چهار بخش نفت و گاز، هوانوردی، و زیرساخت ها در منطقه است و باعث افزایش فرصت های زیادی در ایران، آذربایجان و عراق می شود.

بر این اساس گردشگری در ایران نیز فرصت رشد اقتصادی دیگری در منطقه به حساب می آید.

استیفن گفت: «پس از رفع تحریم ها، ایران آماده سرمایه گذاری و رشد است. ما در حال حاضر با شرکت های سازنده ایرانی در بخش های نفت و گاز در واردات تجهیزات از انگلیس، همکاری داریم. ایران به سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری نیاز دارد تا تولید نفت و گاز خود را به سطح پیش از تحریم ها بازگرداند و بخش هوانوردی آن نیازمند سالانه 50 هواپیمای جدید در ده سال آینده است. ایران بازار صادرات خوبی دارد.»

استیفن افزود فرصت های بسیار خوبی نیز برای توسعه تجارت شمال غرب در ایران وجود دارد.

او ادامه داد: «بازار خاورمیانه ای ایران و حتی آذربایجان و عراق در همسایگی آن، محیط های تجاری عالی هستند. در خصوص طراحی، تولید و نصب تاسیسات مهندسی سطح بالا نیز فرصت های خوبی وجود دارد و ما می توانیم به آن ها کمک کنیم به چنین بازاری دست پیدا کنند.»

فعالیت لشکر توییتری آل سعود علیه ایران

آل سعود برای بی گناه جلوه دادن خود در رقم زدن فاجعه منا و متهم کردن ایران در این حادثه، لشکر سایبری 100 هزار نفری خود را فعال کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، عربستان سعودی در واکنش به پیام حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، به مناسبت سالگرد فاجعه منا و برای سلب مسئولیت از خود در قبال این فاجعه عظیم، بار دیگر لشکر توییتری خود را با هدف گمراه کردن افکار عمومی و دروغ پراکنی به خدمت گرفته است.

نظام آل سعود که به دلیل بی کفایتی و سهل انگاری، در فاجعه منا و مسجد الحرام هزاران زائر بیت الله الحرام را به خاک و خون کشیده و خانواده های آنها را داغدار کرده است، هیچ گونه مسئولیتی را در قبال این وقایع دردناک نمی پذیرد.

لشکر توییتری آل سعود با همین هدف هشتگی را با عنوان # ایران-سبب- کارثة- منی (ایران عامل فاجعۀ منا) به راه انداخته و همه کاربران عربستانی را برای تبلیغ این هشتگ فراخوانده است تا بدین طریق مسئولیت فجایع منا و مسجد الحرام را از دوش نظام سعودی بردارد و متوجه ایران کند.

محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان از زمان به قدرت رسیدن پدرش یک لشکر توییتری 100 هزار نفری را اجیر کرده است تا با تبلیغ فضایل نداشتۀ پسر شاه سعودی راه را برای نشستن وی بر روی تخت پادشاهی سرزمین مهد اسلام هموار کند.

مسکو: ایران شکایت 4 میلیارد دلاری از روسیه را پس گرفته است

روسیه امروز اعلام کرد ایران شکایت 4 میلیارد دلاری از این کشور بابت عدم تحویل سامانه دفاع موشکی اس-300 را پس گرفته است.

«ولادیمیر کوژین»، معاون رئیس‌جمهور روسیه در امور همکاری‌های فنی -نظامی چند ماه پیش گفته بود تنها چند روال قانونی برای لغو کامل این شکایت باقی مانده است.

وی روز سه‌شنبه در پاسخ به سوالی درباره لغو این شکایت گفت: بله، این شکایت پس گرفته شده است و تهران تاکنون بیش از نیمی از سامانه‌های اس - 300 را تحویل گرفته است.

روسیه به موجب قراردادی که در سال 2007 با ایران امضا کرد باید دست‌کم پنج سامانه دفاع هوایی اس-300 را به ایران تحویل می‌داد. مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است، از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.

وزارت دفاع ایران به دنبال این تصمیم مسکو، از طرف روسی به دادگاه بین المللی شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل 4 میلیارد دلار شده بود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز 24 فروردین با صدور حکمی، ممنوعیت خودخوانده تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد. با این حال، مسکو تاکنون تاریخ مشخصی برای تحویل این سامانه مشخص نکرده است.

کد خبر 572120

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha