وبلاگ/12 نکته کاربردی در بهره برداری از ماه مبارک رمضان

نامه ذیل دستورالعملی است که یکی از اساتید حوزه برای یکی از شاگردانش برای بهره برداری مناسب از ماه مبارک رمضان نوشته است. با توجه به متن روان و کاربردی بودن محتوایش پیشنهاد می شود یکبار آنرا بخوانید.

خبرگزاری شبستان: برادر عزیز و مهربانم،سلام علیکم. از من نکاتی درباره ماه رمضان خواسته بودید، افسوس و دریغ که ذات نایافته از هستی بخش، کی تواند که شود هستی بخش. اما برای اینکه اوامر شما را امتثال کرده باشم می گویم و می نویسم:

1- مرحوم میرزا جواد آقای ملکی تبریزی ساعت حلول ماه رمضان را میدانست و می فهمید و بوی آن را استشمام میکرد. ما چقدر در این وادی هستیم، چه چیزی باعث شده است که زکام شویم و بوی رمضان را نشنویم؟!!

2- ماه رمضان ماه قرآن است نه ماه روزه. روزه جزئی از ماه رمضان است که مندرج در قرآن است، لذا به خودم و شما توصیه می کنم که از قرائت قرآن حداقل یک جزء غفلت نکنیم.

3- در ماه رمضان اگر سه اتفاق مهم بیفتد خیلی برد کرده ایم. در دعای صحیفه خواسته ایم که خدایا توفیقی عنایت کن که در این ماه گوشهای ما لغو نشنود، چشمهای ما لهو نبیند و زبان ما به باطل گشوده نشود. دقت داریم که لغو و لهو لزوما حرمت ندارد و حرف باطل هم همیشه حرام نیست، فکر می کنم دور بسیاری از چیزهائی را که می گوئیم و می بینیم و می شنویم و حرام هم نیست باید در این ماه خط بکشیم، مثلا تلویزیون و فیلم های رنگارنگ آن، حتی اینترنت جز در موارد ضروری و کاری، کم کردن جلسات گعده و گفتگو. من گهکاهی با خودم عهد کرده ام در ماه رمضان حتی از کسی انتقاد به حق هم نکنم، نه در حضور نه در غیاب. امسال هم به خودم و شما توصیه می کنم به مراقبت از گوش و چشم و زبان، ما همیشه از واردات دل خود لطمه می خوریم که مجرای آن گوش و چشم است و صادرات آن که از زبان و ذهن و قلب است نیز آسیب های جدی می بینیم.

4- ماه رمضان، ماهی است که غذای آن گرسنگی است و شراب آن تشنگی. در افطار و سحر، لذت گرسنگی و تشنگی را تباه نکنیم.

5- هر روز که قرآن می خوانیم ، هر آیه ای را که خوشمان آمد بنویسیم و یک دفتر فراهم کنیم. حداقل از هر سوره یک آیه.به تعبیری 114 آیه برگزیده به میل خودمان خیلی خوب و مؤثر است.

6- هرچه به شب قدر نزدیک می شویم، قلبمان بیشتر بطلبد، چکیده شب قدر فاطمه زهرا سلام الله علیها است. از همین ابتدای ماه رمضان با توسل به فاطمه زهرا سلام الله علیها آغاز کنیم.

7- در ماه رمضان با خدای خود عهد کنیم که با همه به ویژه خانواده و زیر مجموعه و زیر دستان مهربان باشیم.

8- از همه قبل از ماه مبارک رمضان حلالیت بطلبیم، به ویژه پدر و مادر و خانواده و زیر دستان و دوستان. برای هر کسی که پشت سر او غیبت کرده ایم در قنوت نماز واجب دعا کنیم.

9- دلی که در او ذره ای کینه افراد باشد، حتی کسانی که در حق ما ظلم کرده اند، ماه رمضان را نمی فهمد، ماه رمضان سفره دلهای بی کینه است. در صحیفه می خوانیم و می خواهیم: خدایا توفیق بده به هرکی با ما قهر کرده مراجعه کنیم، هرکه به ما ظلم کرده در حق او انصاف به خرج دهیم، هرکه با ما دشمنی کرده با او مهربانی کنیم. فقط همین کلید ورود به رمضان است.

10- دریغ و افسوس بر ما اگر در سی شب رمضان، نماز شب از ما فوت شود. وای بر ما اگر سحرها بلند شویم، سحری بخوریم و بخوابیم و مثل همیشه سال نمازمان را هنگام اذان یا خدای ناخواسته بعد از اذان بخوانیم.

11- اگر همیشه تنظیم خواب مهم است، ماه رمضان مهمتر است. شبهای رمضان به سحرهای آن است، حاشا و کلا که از دست برود.

12- ماه رمضان ماه مهدی(عج) است و صاحب ما اوست و مارا می بیند و هوای مارا دارد و برایمان می گرید و دعایمان را آمین می گوید و غصه ما را می خورد و دلش از ما پر درد است و دم بر نمی آورد. بهار عبادت را با بهار دلها(قرآن) و بهار جانها(مهدی) بهار در بهار کنیم.

 

وبلاگ پنجره بهشتی

کد خبر 57251

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha