به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از ستاد اطلاع رسانی نهمین دوره همایش اندیشه های آسمانی، محمد رضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور امروز۱۹(شهریور) در چهارمین مرحله از نهمین دوره همایش اندیشه های آسمانی ویژه خواهران عضو کانونهای مساجد سراسر کشور با اشاره به آیه ۹۴ سوره نحل بر باور عقاید تأکید کرد و به بیان بایسته های فعالیت در کانونهای مساجد و راهکارها پرداخت و گفت: این بایسته ها را می توان در حوزه های معرفتی شناختی، گرایشی اخلاقی و رفتاری مهارتی بررسی کرد.
جعفری با اشاره به اینکه در حوزه معرفتی، شناختی به چند مسئله باید توجه داشت که مهترین آنها موضوع جهان بینی است،اظهار کرد: جهان بینی شامل شناخت خود و خدای متعال است که هستی شناسی نامیده می شود و دیگری دین شناسی است.
وی ادامه داد: برخی دین را حیات بشر معرفی می کنند و در واقع کسی که دین ندارد، حیات هم ندارد و در این حوزه قبل از شناخت خدا، باید خودتان را بشناسید چرا که فلسفه خلقت، آفرینش ائمه اطهار(ع) است.
جعفری با بیان اینکه خلقت انسان دارای دو بعد روحانی و جسمانی است و بعد جسمانی در یک مقعطی از بین می رود، اظهار کرد: اما بعد روحانی انسان هیچوقت نابود نمی شود اما از آنجا که غرب نتوانست بعد روحانی انسان را بشناسد و آنرا درک کند اصالت وجود انسان را به جسم دادند.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: در معاد هم جسم و هم روح اصالت دارد اما در دنیا روح ماست که دارای اصالت است و امروز اگر توجه به ظاهر در قشر خاصی از بانوان ما فراوان شده است به این دلیل است که آنها به جسم اصالت می دهند.
وی با بیان اینکه اصل هدف انسان از زندگی عبودیت و رسیدن به مرحله یقین است، اظهار کرد: و این درحالی است تفکر لیبرالیسم به روح توجه ندارد و اصالت را به جسم می دهد که این مبنا نادرست است و اوج خودشناسی انسان باید بندگی خدا باشد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: اوج خودشناسی انسان باید بندگی خدا باشد و حقیقت و جوهره اصلی این عبودیت اطاعت است و کمال معرفت ذات حق باری تعالی را باید به صورت قلبی، لسانی و عملی تقویت کرد و فقط شعار نداد.
وی در ادامه درباره دیگر مبانی شناخت گفت: شناخت جبهه حق و باطل و مختصات آن هم از ضروریات است چرا که از ابتدای خلقت این دو جبهه با هم در تعارض هستند و امروز نماد استکبار آمریکا است و شما باید بدانید که در کدام جبهه هستید.
جعفری ادامه داد: کسانی که می خواهند فعالیت اجتماعی در حوزه دین، مسجد و اجتماع داشته باشند باید ابتدا هدف خودشان را بشناسند چرا که هدف بلند مدت ما بندگی خدا و رسیدن به مرحله یقین است و اهداف کوتاه مدت باید به گونه ای چینش شود که به اهداف بلند مدت برسیم.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه شناخت وضع موجود و جریانهای فرهنگی از دیگر مبانی حوزه معرفتی است، اظهار کرد: برخی می گویند دین فردی است و نباید در مباحث اجتماعی دخیل شود و برخی برای دخالت دین حد قائل شده اند تا جایی که به زندگی لطمه نزند.
وی ادامه داد: این افراد می گویند دین قابل معامله است و باید کوتاه آمد و مذاکره کرد و یک نوع جریان فکری دیگری هم وجود دارد که تفسیری نیست که این نگاه وحیانی و براساس کتاب و سنت است و می گوید در هر چیزی دین اولویت دارد.
جعفری ادامه داد: جانمایی و تعیین اولویت براساس ظرفیت و قابلیت از دیگر مبانی حوزه معرفتی است که ما باید جای خودمان را مشخص کنیم و در این عرصه وظیفه خودمان را به خوبی انجام دهیم و داشتن روحیه جهادی تنها مؤلفه مؤفقیت در جامعه است.
وی درادامه به بیان حوزه گرایشی، اخلاقی پرداخت و گفت: برای خدا چون و چرا نداریم و از طرفی کسانی می توانند بگویند که انقلابی هستند که انقلاب را بشناسند چرا که انقلاب اسلامی در امتداد نهضت حسینی است و اگر کسی آنرا نشناخت از جهل خودش است و داشتن روحیه جهادی تنها مؤلفه مؤفقیت در جامعه است.
وی با بیان اینکه تقوا و پرهیزگاری و مسؤلیت پذیری از دیگر مؤلفه های حوزه گرایشی، اخلاقی است، تصریح کرد: دغدغه به تنهایی نمی تواند گره باز کند و برای دغدغه هایتان، باید راهکار مشخص کنید.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه دغدغه باید به اقدام منجر شود در غیر این صورت نتیجه اش بی اثر شدن فعالیتها و اقدامها می شود، تصریح کرد: وقتی دغدغه بدون اقدام باشد فرد معارض یا معاند می شود.
وی ادامه داد: برای انجام کارهای فرهنگی مثمر باید نگاه مسؤولیتی باشد نه مشغولیتی و در این مسیر عزم، تلاش، همت، پشتکار، استمرار حائز اهمیت است.
جعفری درادامه به بیان حوزه رفتاری، مهارتی پرداخت و گفت: تداوم بر تفکر، مطالعه و تحقیق، مدیریت و برنامه ریزی فعالیتها،مخاطب شناسی، تحلیل و ارزیابی در این حوزه بررسی می شود و از طرفی کار تربیتی بر کودک و نوجوان مؤثر است و بر جوان و میانسال و مسن پاسخگو نیست و هدر می رود.
وی در ادامه به بیان راهکارهای پیشنهادی پرداخت و گفت: باور کار تشکیلاتی و شناخت مسجد تراز اسلامی دارای اهمیت است چرا که اگر مسجد به تراز اسلامی خود برسد فرد و جامعه هم به تراز اسلامی خود می رسد و مسجد جایگاه تحقق جامعه اسلامی است.
معاون آموزش و پژوهشی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشورافزود: اصل معرفت، معرفت نسبت به حوزه کاری خودمان است که اگر خدمت به مسجد را توفیق ندانیم نمی توانیم موفقیت داشته باشیم چرا که خدمت به مردم مؤلفه اصلی مسجد تراز اسلامی است.
وی ادامه داد: مساجد پایگاه اصلی مردم در حین انقلاب و در دوران دفاع مقدس بود که مسجد خرمشهر بهترین الگوی مسجد تراز اسلامی بود که هم مأمن، مرجع و ملجأ بود و این درحالی است که امروز مرجع مردم ، فضای مجازی، سایتها، صدا و سیما و شبکه های اجتماعی و ماهواره ای است.
جعفری با بیان اینکه اگر مسجد مرجع نباشد نمی تواند ما را به سرمنزل و هدفمان برساند، اظهار کرد: برای رسیدن به این اهداف باید هرکس که در مسجد حضور پیدا می کند باید احساس امنیت داشته باشد و مسجد مکان تبیین معنویت صحیح است.
وی با بیان اینکه فلسفه وجودی کانونهای مساجد، عمران معنوی مساجد است، تصریح کرد: این عمران بدان معنا است که مساجد را مأمن، مرجع و ملجأ کنیم و برای رسیدن به این هدف، باید مسجد در تراز اسلامی شکل بگیرد و شما فعالان کانونهای مساجد در زندگی خودتان باید با این موضوع تراز شوید چرا که شما در محله و مسجدتان الگوی دیگران هستید.
معاون آموزش و پژوهشی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد افزود: برای رسیدن به مسجد تراز اسلامی باید کارکردهای علم، فکر، زندگی و معنویت در مسجد احیا بشود چرا که مکان تبیین معنویت صحیح مسجد است.
نظر شما