خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ تابستان است و فرصت مناسب برای سفر به یک منطقه زیبا، منطقه ای خالی از تعلقات و هیاهوی دنیایی، جایی که تنها عشق به خدمت می تواند تو را از خوشی های ظاهری بکند و برای تقسیم خوشی هایت با دیگران به اینجا بکشاند.
امسال تعداد 55 نفر از دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به همراه تعدادی پزشک و دندانپزشک جهادگر این دانشگاه در یک حرکت جهادی، یک هفته ای را به مناطق محروم شهرستان درمیان آمدند تا بخشی از خدماتی که در شهرها باید برای آن پول زیادی بپردازی را در آستانه عید سعید قربان و غدیر رایگان به مردم شیعه و سنی این مناطق هدیه دهند.
گروهی متشکل از دندان پزشکان با تجهیزات کامل که کار ترمیم، ساخت و کشیدن دندان را همین جا و در روستا انجام می دهند و تعدادی پزشک عمومی که علاوه بر ویزیت رایگان بیماران، دارو را هم در همین روستا رایگان به مردم هدیه می دهند و تعدادی از دانشجویان رشته های دیگر که مشغول ارائه سایر خدمات فرهنگی به مردم روستاهای حاجی عطا، اسکندر، جاجینگ و چند روستای اطراف آن هستند.
خدمت به محرومان یک وظیفه است
مهدی ثمره یکی از دانشجویان جهادگر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه چند روز است که در روستاهای این منطقه مشغول به خدمت رسانی هستم، گفت: تاکنون در این روستاها تعداد زیادی بیمار توسط پزشکان گروه ویزیت شدند و دارو رایگان در اختیار آنها قرار گرفته و تمام موارد مانند تزریقات و ... همین جا انجام شده است.
وی با بیان اینکه محرومیت به خصوص در حوزه پزشکی و درمانی در این روستاها قابل لمس است، افزود: خیلی از مردم نیازمند خدمات دندانپزشکی و پزشکی بودند و برخی ها حتی نیازمند متخصص و جراح که آنها را به متخصص ارجاع دادیم.
این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه اردوهای جهادی تجربه مفیدی برای دانشجویان است، گفت: ابتدا که می خواستم به این روستاها بیایم، نمی دانستم چطور خواهد بود اما وقتی که آمدم؛ دیدم که خیلی خوب است به همین دلیل سالهای بعد شرکت خواهم کرد چراکه خدمت به محرمان یک وظیفه دینی است.
ثمره با بیان اینکه مردم روستا از حضور گروه بسیار خوشحال شدند و استقال خوبی داشتند، ادامه داد: در این روستاها خدمات بسیار خوبی به مردم شیعه و سنی ارائه شد.
دانشگاه جهادی؛ اینجا دانش آموزان استاد دانشجوها هستند
سید مهدی عابدیان یکی دیگر از دانشجویان پزشکی با بیان اینکه از شهرستان کاشمر آمده ام، گفت: چون دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هستم فقط برای شرکت در این اردوی جهادی به بیرجند آمدم و یک هفته ای در این روستاها می مانم.
وی با بیان اینکه باید بیاییم و از نزدیک با محرومیت ها آشنا شویم و هر کاری که از دست ما بر می آید برای این مردم انجام دهیم، اظهار داشت: مردم روستاها درآمد آنها بسیار کم است و همین که تیم پزشکی درمانی به اینجا می آید بسیار موثر است چراکه سخت است برای درمان به شهر بروند.
وی با بیان اینکه در حوزه دندان پزشکی هم خدمات خوبی به مردم ارائه شده است، افزود: مردم از حضور گروه جهادی بسیار راضی هستند، چراکه خدمات فرهنگی، درمانی و آموزشی به آنها ارائه می شود.
این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه اردوی جهادی مانند دانشگاه واقعی است که به ما درس می دهند، گفت: خیلی از کارهایی که اینجا کودکان روستا انجام می دهند برای ما درس است.
عابدیان با بیان اینکه همیشه از خدا می خواستم که محرومان را فراموش نکنم و به آنها هم خدمت رسانی کنیم، ادامه داد: آمدیم اینجا تا یاد بگیریم که باید به فکر محرومان هم باشیم.
وی افزود: وقتی در این روستایی که حتی تلفن همراه هم آنتن نمی دهد، فارغ از همه قید و بندهای دنیایی می نشینیم و با خودمان خلوت می کنیم بسیار در خودسازی تاثیرگذار است.
ایمان نخعی یکی دیگر از دانشجویان پزشکی بیرجند که دفعه دوم است به اردوهای جهادی آمده است، گفت: اردوهای جهادی به خاطر صمیمیتی که بین بچه ها است و خلوص نیتی که دارند برای ما بسیار خوب است؛ ما دانشجویان علوم پزشکی درسی که می خوانیم باید حق آن را ادا کنیم و به محرومان خدمت کنیم.
وی افزود: اگر صمیمتی که بین بچه ها ایجاد شده ادامه پیدا کند بسیار خوب خواهد بود لذا سالهای بعد هم بدلیل علاقه ای که در من ایجاد شده است، به این اردوها میآیم.
پزشکی با 8 هزار ویزیت رایگان در روستاها محروم
محمد حسین جامی، یکی از پزشکان گروه که تاکنون بیش از 8 هزار بیمار را رایگان مداوا کرده و به بیشتر روستاها برای مداوای مردم رفته است، گفت: آنقدر اردوی جهادی رفته ام که تعداد آن را نمی دانم، تمام استان از معدن قلعه زری گرفته تا قاین و نهبندان را رفته ام.
وی با بیان اینکه یک ماه قبل دانشجویان بسیجی دانشگاه از بنده نظر سنجی کردند که یک منطقه محرومی را معرفی کنم و بنده هم این مناطق را معرفی کردم، افزود: اکنون گروه پزشکی، دندانپزشکی و فرهنگی و آموزشی در این روستاها مستقر شدند به مردم خدمت رسانی می کنند.
این پزشک جهادگر با اشاره به اینکه دانشجوبان به این مناطق آمده اند و به صورت حضوری محرومیت را لمس کردند، گفت: روز گذشته سه روستا را با یک اکیپ کامل از پزشکان رفتیم؛ مردم ویزیت شدند و داروها هم به صورت رایگان توزیع شد.
جامی با بیان اینکه در حال حاضر دو روستای دیگر هم در دست اقدام است، ادامه داد: در روز اول حدود 180 بیمار ویزیت شدند و امروز هم تا اذان ظهر حدود 130 بیمار ویزیت شدند.
وی افزود: افرادی هم که نیازمند ارائه امکانات در مرکز شهر داشته باشند شماره تلفن در اختیار آنها قرار داده میشود که بیایند و آنجا درمان شوند.
این پزشک جهادگر با بیان اینکه دعای خیر مردم پشت سر گروه جهادی خواهد بود، گفت: اردوهای جهادی باید تقویت شوند تا در سراسر استان برگزار شود، لذا همه ارگان های ذیربط باید دست به دست هم بدهند تا در هیچ جای ایران محروم نداشته باشیم و بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.
حاضرم عصا بدست به اردوی جهادی بیاییم
جامی با اشاره به اینکه مهمترین برکت و مزد اردوهای جهادی دعای خیر مردم است، اظهار داشت: من محرومیت مردم را لمس کرده ام و دوست دارم که همه بیایند و دست به دست هم دهند تا محرومیت را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه تاکنون بالاترین آمار ویزیت رایگان را در استان داشته ام، گفت: تا زمانی که بنده زندهام و حتی اگر عصا بدست هم شوم در اردوهای جهادی شرکت می کنم، چراکه به مردم روستا علاقه دارم.
وی گفت: حدود 8 هزار نفر را تاکنون در اردوهای جهادی رایگان ویزیت کرده ام، در خود بیرجند هم مریضهایی که مشکل اعصاب و روان دارند و بیماران بهزیستی و آنهایی که مشکل مالی داشتند را رایگان ویزیت می کنم.
حضور دانشجویان مرفه اما معتقد در مناطق محروم
رضا دستجردی معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم با بیان اینکه از بسیج دانشجویی و دانشجویانی که در این اردو شرکت کردند تشکر می کنم، گفت: برگزاری اردوهای جهادی اهداف مختلفی دارد اما رشد انگیزه های فردی یا همان خودسازی هدف اساسی این اردوها است.
وی گفت: هر یک از افرادی که در این اردوها شرکت کردند در آینده ممکن است یک مدیر اجرایی در کشور شوند، لذا دیدن درد مردم و بودن با مردم و آگاهی از مشکلات مردم در تصمیم گیری و تصمیم سازی آنها بسیار تاثیر خواهد داشت.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بسیاری از دانشجویان که در این اردو شرکت کردند از خانوادههای مرفه اما معتقد هستند، افزود: یکی دیگر از آثار این اردوها این است که انسان قدر داشته های خود را می داند.
دستجردی با بیان اینکه مردم این مناطق خواهران و برادران ما هستند که باید به آنها توجه جدی شود، اظهارداشت: پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) میفرمایند که «اگر کسی شب خود را به صبح برساند و به امور مسلمین «خواهران و برادران دینی» خود اهتمام نورزد مسلمان نیست» بنابراین این اردوهای جهادی یک امر خدا پسندانه با یک سری آثار اجتماعی خوب است که اهتمام در خدمت رسانی به محرومان در ابعاد مختلف عمرانی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی را در پی دارد.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان جهادگر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند امسال با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، شبکه بهداشت و درمان شهرستان درمیان و بسیج دانشجویی خدمات منسجم و متنوع و خوبی را به مردم ارائه کردند، تصریح کرد: اثرات و برکات این اردو در زندگی فردی و اجتماعی دانشجویان با دعای خیر مردم محروم مشهود خواهد بود.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه علاوه بر این گروه امسال چند گروه از تهران هم برای خدمت رسانی به محرومان مناطق محروم نهبندان و سربیشه آمده اند، گفت: گروه های جهادی پزشکی که به روستاهای محروم درمیان آمدند، از دانشجویان و پزشکان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هستند و این اقدام با این ترکیب و انسجام اولین مرتبه است که صورت می گیرد.
دانشجویان علوم پزشکی بیرجند افرادی نخبه و مستعد هستند
دستجردی با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اگر حمایت شوند، بسیار مستعد و نخبه هستند و می توانند مستقل هر برنامه ای را اجرا کنند، اظهارداشت: بنده بدلیل اینکه به کارهای جهادی و خدمت به محرومان علاقه زیادی دارم، تا جایی که بتوانم دانشجویان جهادگر را کمک و پشتیبانی خواهم کرد.
وی با بیان اینکه جاده و تامین آب شرب مهمترین مشکل مردم روستاهای محروم اسکندر و حاجی عطا است، گفت: برای نگه داشت مردم در منطقه باید همه نهادها پای کار بیایند و هر کدام قسمتی از کارها را بر عهده بگیرند تا محرمیت از چهره روستاها زدوده شود.
دستجردی گفت: برای تامین امنیت در کشور باید روستاهای مرزی حفظ شوند لذا همه نهادها باید خدمات خود را به صورت جدی به مردم برسانند تا مردم در منطقه بمانند و مهاجرت نکنند چراکه خالی شدن منطقه از جمعیت، عدم امنیت را در پی دارد.
اعزام 700 دانشجوی جهادگر به مناطق محروم در سال 95
مسئول بسیج دانشجویی خراسان جنوبی هم گفت: از ابتدای امسال تاکنون تعداد 40 گروه جهادی دانشجویی 12 روزه متشکل از 700 دانشجوی بسیجی دانشگاههای خراسان جنوبی به مناطق محروم استان اعزام شدند.
قاسمی با بیان اینکه امسال تاکنون تعداد 40 گروه 12 روزه به شامل 700 دانشجوی بسیجی دانشگاههای خراسان جنوبی به مناطق محروم استان اعزام شدند، افزود: این دانشجویان در روستاهای محروم فعالیت های عمرانی، آموزشی، فرهنگی، درمانی و بهداشتی و فعالیت های مرتبط با اقتصاد مقاومتی را داشتند.
وی با بیان اینکه تا پایان امسال گروه های یک روزه و سه روزه ادامه پیدا خواهد کرد، ادامه داد: این گروه ها تداوم گروه های قبلی و کارهای جدیدخواهد بود.
مسئول بسیج دانشجویی خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی دیگر از اهداف گروههای جهادی خودسازی است، گفت: دانشجو علاوه بر کمک به مردم به خودسازی خودش هم کمک می کند.
قاسمی با اشاره به اینکه گروه های 12 روزه فقط در ایام تابستان است، گفت: بیشتر گروه های ما در ایام غیر تابستان سه رزه و یک روز است که پیش بینی می شود حدود 500 دانشجو به این اردوها اعزام شوند.
نظر شما