نقد و بررسی رابطه «حج و اقتصاد »

معاون آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری از نقد و بررسی رابطه «حج و اقتصاد» در همایشی ملی به عنوان اولین گام برگزاری همایش های حج و جهانی شدن در نیمه دوم دی سال جاری خبر داد.

حجت الاسلام بیات معاون آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به ابعاد مختلف کنگره عظیم حج و نامگذاری سال 90 به سال جهاد اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب با اعلام خبر برگزاری همایش ملی حج و اقتصاد به خبرنگار شبستان گفت: مساله اقتصاد ممکن است که در برخی موارد و موضوعات نقد و بررسی شده باشد اما رابطه حج و اقتصاد تاکنون چندان موردتوجه قرار نگرفته است در حالی که با توجه به جایگاه بعد اقتصادی حج در فضای امروز، این مساله حائز اهمیت است.

وی با بیان تشکیل کارگروهی با حضور کارشناسان مسایل اقتصادی مرتبط با حج، جهت برگزاری هر چه بهتر این همایش و نقد و بررسی ابعاد و اهداف آن تصریح کرد: هدف از برگزاری این همایش، جمع آوری اطلاعات، آمار و آشنایی با وضعیت موجود، آشنایی متولیان و مرتبطان حج با موضوع ، آشنایی با ظرفیت های بالفعل و بالقوه کشور درباره حج و اقتصاد است.

 

برنامه ریزی برای برگزاری همایش در سطح بین المللی

حجت الاسلام بیات شناسایی آسیب ها و مشکلات در بعد اقتصادی حج ، ارایه راهکارهای مناسب برای رفع آسیب ها و در نهایت ترسیم نقشه راه و برنامه ریزی برای برگزاری همایش در سطح بین المللی را از دیگر اهداف تعیین شده برای این همایش ذکر کرد.

وی خاطرنشان کرد: شرکت کنندگان در این همایش، با توجه به کاربردی و اجرایی بودن آن عمدتاً متخصصان حوزوی و دانشگاهی مرتبط با حج و اقتصاد، مسئولان نهادها و سازمانهای همکاری با تشکیلات حج و زیارت و مسئولان صفی و ستادی بعثه و سازمان حج و زیارت هستند.

معاون آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری در ادامه با اشاره به اعلام فراخوان مقالات برای این همایش ملی، بررسی ابعاد اقتصادی حج از نظر قران و عترت، ابعاد اقتصادی حج از منظر اندیشمندان اسلامی، ابعاد اقتصادی حج از دیدگاه امام و رهبری و ابعاد اقتصادی حج از نظر مستشرقین را از جمله موضوعات مشخص شده برای فراخوان اعلام کرد.

 

محورهای ارائه مقالات  

وی تصریح کرد: در سطح شناخت بعد فردی اقتصادی حج، موضوعاتی مانند حج و سرمایه گذاری و پس انداز، حج و استطاعت مالی، حج و سوغات همچنین حج و آسیب های اقتصادی فردی، حج و الگوی مطلوب رفتار اقتصادی زائران از جمله عناوین اعلام شده بریا ارائه مقاله هستند. در سطح بین المللی نیز جایگاه و میزان اثرگذاری حج در اقتصاد ملی، حج و مصرف هدفمند، حج و اشتغال و تولید، حج و راهکارهای برون رفت از مشکلات اقتصادی، حج و آسیب های اقتصادی در سطح ملی، به علاوه حج و جریان نقدینگی در کشور و نقش سازمانها و نهادهای معین (یاری کننده) از دیگر موضوعات ارایه مقاله می باشند.

حجت الاسلام بیات با اشاره به نقاط مشترک حج میان ایران و سایر کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی جهان خاطرنشان کرد: موضوعاتی نیز در سطح منطقه ای و بین المللی برای ارایه مقاله مورد توجه قرار گرفته است که هدف از اعلام این فراخوان ایجاد فضا و زمینه ای برای برگزاری این همایش در سطح بین المللی است و موضوعات آن نیز عبارتند از حج و زمینه های همکاری اقتصادی کشورهای مسلمان با یکدیگر، حج و زمینه های همکاری اقتصادی کشورهای مسلمان با سایر کشورها، حج و ظرفیتهای اقتصادی در سطح بین المللی و حج و آسیب های اقتصادی در سطح بین الملل.

 معاون آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری حج و ایجاد بازار مشترک اسلامی، حج و رشد اقتصادی جهان اسلام، منافع اقتصادی کشورهای غیراسلامی از حج و ارتباط تاثیر مسایل اقتصادی حج با ابعاد سیاسی و فرهنگی جهان اسلام را از دیگر موضوعات ارایه مقاله در سطح منطقه ای و بین المللی عنوان کرد.

وی یادآور شد: قبل از برگزاری همایش دو نشست مقدماتی با مسئولین سازمانها و نهادهای مرتبط و با انجمن اقتصاد کشور تشکیل می شود تا صاحب نظران و علاقه مندان برای ارایه مقالات توجیه شوند همچنین برگزاری سه نشست تخصصی در نیمه دوم شهریور، نیمه دوم مهر و نیمه دوم آذر نیز پیش بینی شده است.

شایان ذکر است آخرین مهلت ارایه چکیده مقالات پایان شهریور و آخرین مهلت ارایه اصل مقالات تا نیمه آذر تعیین شده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 57363

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha