به گزارش خبرنگار تلویزیون شبستان، اختتامیه جشنواره برنامه تلویزیونی رمز موفقیت شب گذشته ۲۶ شهریورماه با حضور «محمد فرهادی» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، تهمینه میلانی، میکائیل شهرستانی و کارآفرینان برتر کشور در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد.
در این مراسم، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به اهمیت اشتغال و رشد اقتصادی در برنامه پنجم توسعه و نیز برنامه ششم اشاره کرد و در سخنانی گفت: در چشمانداز افق ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی ایران رسیدن به اشتغال هدف محسوب شده است همچنین ذکر شده که نرخ اشتغال و تورم باید متناسب با سیاستهای توسعه و اهداف الزامات چشمانداز تنظیم و تعیین شود. یکی از دلایل اهمیت سند راهبردی ارتقای سطح شاخص توسعه انسانی نیز بالا بردن جایگاهی است که هم اکنون در سطح شاخص توسعه انسانی در میان ۱۷۸ کشور به دست آمده است.
وی خاطرنشان کرد: دولت باید از بخش خصوصی حمایت کند و آموزشهای کسب و کار، کارآفرینی فنی حرفهای و علمی کاربردی، اعمال تخصیص پلکانی برای واحدهای کاری تازه کار، مبنا قرار دهد.
فرهادی در ادامه در مورد اهمیت جایگاه نیروی انسانی نیز بیان کرد: جای دارد که جایگاه سرمایه فکری داراییهای ناملموس و اهمیت نیروی انسانی در برنامههای توسعه کشور پررنگتر شود و امیدواریم به خاطر کارهای زیرساختی، برنامههای قبلی در برنامه توسعه ششم و هفتم نهادینهتر شود، چراکه پس از تحقق این امر، امکانهای بزرگی را برای رشد اقتصادی ما ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در برنامه چهارم اعطای تسهیلات مالی برای اشتغالزایی پیشبینی شده است، گفت: علاوه بر این تسهیلات، اعطای دانش فنی این تسهیلات نیز باید پیشبینی میشد یا در صورت لحاظ شدن مورد تأکید قرار میگرفت. در برنامههای دیگر نیز شورای عالی اشتغال و سرمایهگذاری برای حل معضل اشتغال پیشبینی شده که جای آن دارد فراتر از تسهیلات مالی به تسهیلات نرمافزاری و نیروی متخصص ماهر مورد نیاز هم توجه شود.
به گفته وزیر علوم، سرمایههای فکری در کشورهای صنعتی از سوی دیگر اقتصاد کشورهای صنعتی تبدیل به اقتصادی ایدهمحور شده است.
وی با بیان اینکه نظام آموزش عالی ما نیازمند آن است که مراحل توسعه آموزش عالی آکادمیک در سطح بینالمللی را به صورت همزمان پوشش دهد، اظهار کرد: اگر دانشگاههای نسل اول مبنای خود را بر تدریس و انتقال دانش به جامعه هدف قرار میداد و اگر دانشگاههای نسل دوم مبنای خود را بر پژوهش استوار میساخت نسل سوم دانشگاهها شاخص رشد خود را بر مبنای فعالیتهای تجاری و تجاریسازی دانش فنی و حرفهای خود استوار ساختهاند.
فرهادی بیان کرد: دانشگاهها در این نسل پایگاه و پناهگاهی برای تولید و رشد ایده و تبدیل آن به فعالیت تجاری و صنعتی موفق شدهاند. ما در ایران نیاز به آن داریم که به صورت هدفمند شاخصههای مورد نیاز را با برنامهریزی منسجم به اجرا درآوریم. ضمن آنکه باید بومیسازی و کاربردیسازی دانش فنی موجود در جامعه آکادمیک را نیز مبنا قرار دهیم. توجه به این امر برای بارورسازی دانش فنی کشور ما بسیار ضروری و حیاتی است.
وزیر علوم در پایان گفت: آنچه مطرح شد به روشنی نشان میدهد که کشور عزیزمان جمهوری اسلامی ایران توانهای بسیاری برای فتح قلههای بلند موفقیت را دارد. توانشی که در پرتو تدبیر و امید میتواند به کنش برسد و تحول عظیمی را در دفتر تاریخ رقم زند و آمارها نشان از این است که امید ما بی دلیل نیست.
در این مراسم از تهمینه میلانی و میکائیل شهرستانی و محمد صالح علا به عنوان سه چهره فرهنگی تقدیر شد. همچنین برگزیدگان این دوره جشنواره رمز موفقیت نیز مورد تقدیر قرار گرفتند.
نظر شما