«دوشیزگان باغ لیمو» و «ما سه نفر بودیم» در تئاتر مولوی

خبرگزاری شبستان: جشنواره تئاتر شهر با اجرای نمایش های دوشیزگان باغ لیمو، ما سه نفر بودیم و تیغ کهنه در بخش صحنه ای و نمایش های مختلف دیگر در بخش های خیابانی، کودک و نوجوان و بخش ویژه ادامه یافت.

به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، پنجمین جشنواره تئاتر شهر؛ در حالی از نیمه گذشت که تا کنون حدود سی نمایش صحنه ای، چهار تئاتر شورایی و حدود پانزده نمایش خیابانی در مکان های مختلف شهر تهران، پذیرای مخاطبان بودند. بر این اساس تئاتر مولوی که با دو تالار اصلی و کوچک خود میزبان جشنواره تئاتر شهر است، در طی این جشنواره میزبان سیزده نمایش در بیست و شش سانس اجراست. همچنین تالار محراب؛ چهار نمایش صحنه ای، خانه نمایش اداره تئاتر، سه نمایش، فرهنگسرای خاوران با دو تالار مطهری و فرهنگ ۱۴ اثر نمایشی و خانه فرهنگ فدک اجرای شش نمایش را در این رویداد میزبانی کردند.
 
در ادامه این جشنواره، روز پنج شنبه بیست و پنجم شهریور نمایش «ما سه تا بودیم» نوشته و به کارگردانی علیرضا معروفی در دو نوبت ۱۵ و ۱۷ مهمان تئاتر مولوی بود. این نمایش که به مدت چهل و دو دقیقه در تالار اصلی تئاتر مولوی روی صحنه رفت، ماجرای دختري جوان بود که پس از سال ها زندگي با پدرش مي فهمد مادرش به مرگ طبيعي نمرده و توسط شوهر عمه اش در جنگ كشته شده است.
 
شيوه اجرايي اين اثر به گفته کارگردان نمایش، از نقشه توپوگرافي كف صحنه پيروي ميكند. نقشه توپوگرافي در معماري؛ نقشه اختلاف سطح يك منطقه كوهستاني است. در واقع کارگردان با این طراحی می خواهد بگوید: علت همه معلولي كه روي صحنه ميبينيم جنگ و موقعيت جغرافيايي جهان نمايش است.
 
علیرضا معروفی درباره اجرای ما سه تا بودیم،‌می گوید: وقتي در هر منطقه اي درگيري يا جنگي در شرف وقوع است، اركان نظامي طرفين اول يك نقشه روي ديوار مي زنند و براي خود استراتژي حمله طرح و روی نقشه پياده مي كنند. پس ريشه هر جنگ در هر منطقه اي نقشه يا خطوط يا مرز است. ريشه درام ما سه تا بوديم هم در خطوط جغرافيايي جهان نمايش هست.
 
وی توضیح داد: اگر خطوط و مرزي در دنيا وجود نداشت، شايد هيچ وقت جنگي رخ نمي داد و اگر جنگي رخ نمي داد انسان ها به نابودي و قهقرا نمي رفتند.

همچنین تالار کوچک تئاتر مولوی در این روز میزبان نمایش «دوشیزگان باغ لیمو» بود. نمایشی که علی محمد راد منش متن آن را بر اساس نمایشنامه «خانه برناردا آلبا» نوشته فدریکو گارسیا لورکا نگاشته است. این نمایش را فاطمه رادمنش کارگردانی کرده که پیش از این همراه گروهش نمایش های نظیر خانه عروسک، میس ژولی، مجلس جنیان و دویدن با کفشهای زیتونی را روی صحنه برده بود.

رادمنش درباره خلاصه نمایش دوشیزگان باغ لیمو؛ می گوید: پدر مرده و اکنون به دستور مادر یک سال عزاداری برای دختران خانه واجب است. دختران هر یک به نوعی فرسوده و افسرده اند، مادر قصد دارد که دیگر به شهر باز نگردد. آرش به خواستگاری دختر بزرگتر خانواده می آید، اما دل در گرو دختر کوچکتر دارد و آن دو به صورت پنهانی با هم رابطه دارند. مادر از این رابطه با خبر می شود و تصمیمی می گیرد که اتفاقات بعدی نمایش را رقم می زند.
 
در این نمایش که در دو نوبت ۱۸ و ۱۹:۳۰ و به مدت زمان ۶۰ دقیقه روی صحنه رفت؛ مرجان زارعی، مهناز غمخوار، فاطمه نیشابوری، روشنک شهبازی، سحر ببران، میترا مقدمی، کتایون کیانی و فاطمه رادمنش ایفای نقش می کنند.
 
همچنین؛ جواد سقایی، فاطمه نیشابوری دستیار کارگردان و حمید نیشابوری مدیر صحنه، رادمنش را در این اجرا یاری می کردند. سایر عوامل دوشیزگان باغ لیمو عبارتند از: موسیقی و افکت: محمدحسین محمودشاهی، طراح صحنه؛ مهران سیفعلی پور،محمد امین کمالی، طراح لباس: مرضیه رادمنش، طراح پوستر و بروشور؛امید ضیالدینی، عکاس؛ تبسم ارگی.
 
فاطمه رادمنش دانش آموخته کارشناسی بازیگری و کارگردانی تئاتر و و دانشجوی کارشناسی ارشد تٸاتر، دانشگاه تربیت مدرس است که در جشنواره های مختلف تئاتر، مثل سه دوره ی جشنواره بین المللی تئاتر فجر، جشنواره تئاتر ماه و جشنواره تئاتر بسیج جایزه بازیگری دریافت کرده است.
 
سومین اجرای نمایش صحنه ای این روز نیز به نمایش «تیغ کهنه» اختصاص داشت. نمایشی که محمد امیر یار احمدی آن را نوشته و کوروش حیدری کارگردانی کرده بود. قبازیگران تیغ کهنه محمدرضا لوانی، آرزو روشناس، باران ستوده، میلاد بانگی، حسام مختاری، محسن قصری، نازنین فراهانی و محمدرضا هاشمی بودند.
 
تیغ کهنه به مدت ۱۲۰ دقیقه روی صحنه رفت.
 
در بخش خیابانی نیز نمایش «مغول به توان دو» نوشته اصغر خلیلی و به کارگردانی محمدحسین شکرگزار اجرا شد. این نمایش که بیست دقیقه زمان داشت به محوطه باز فرهنگسرای شفق آمده بود.

مغول به توان دو، داستان مردم شهری است که در میان انبوهی از زباله مشغول کارهای روزمره خود هستند و همچنان زباله تولید میکنند. تا اینکه شخصی وارد می شود و پس از اتمام غذایی که مصرف کرده، سطلی پیدا نمیکند تا زباله درآن بیاندازد. او پس از درگیری هایی که با مردم شهر پیدا میکند، سطل زباله ای را یافته و آن را به مردم معرفی میکند و مردم متوجه می شوند بدون زباله زندگی بهتری خواهند داشت.

شیوه ی اجرایی مغول به توان دو به شکل فانتزی بود و بازی ها به صورت میم اجرا می شدند. بازیگران این نمایش خیابانی ملیحه دهقانی، امیرشکرنژاد، احسان اسدی، میثم مشایخ و صابر پارسا بودند.
 
دیگر نمایش خیابانی این روز نمایش «پسر من» به کارگردانی زهرا مریدی بود که با بازی شهرام مسعودی و نیلوفر سیاری اجرا شد. نمایش پسر من، قصه افراط در هر چیزی است. حتی در اتفاق های خوب که شاید از دور درست به نظر برسند، نتیجه این قصه تحقیر کودکان و نوجوانان است که گاهی جدی گرفته نمیشوند.
 
پنجمین جشنواره تئاتر شهر به دبیری شهرام کرمی تا سی ام شهریور ادامه دارد.
کد خبر 574401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha