كزازي: شگرفترین شاهکارهای ادبی را ما ايرانيان به جهانیان ارزانی داشته ایم

خبرگزاری شبستان: ميرجلال الدين كزازي گفت: سخنی گزاف نیست اگر بگوییم ما ایرانیان بوده ایم که شگرفترین شاهکارهای ادبی را به جهانیان ارزانی داشتهایم.

به گزارش خبرنگار ادبيات شبستان، کنگره روز ملی شعر و ادب و  مراسم بزرگداشت مقام استاد شهریار عصر روز گذشته ۲۷ شهریور ماه با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از اهالي فرهنگ و ادب در تالار وحدت برگزار شد.

 

در اين مراسم، حمید چیت چیان، وزیر نیرو، ميرجلال الدين كزازي، رئيس انجمن مفاخر ايران و شهردار سابق تبریز نيز حضور داشتند.

 

 

ميرجلال الدين كزازي در اين مراسم در سخناني گفت: سخنی گزاف نیست اگر بگوییم ما ایرانیان بوده ایم که شگرفترین شاهکارهای ادبی را به جهانیان ارزانی داشتهایم. هانری برکسون اندیشمند فرانسوی گفته است، اگر سخن سرود آن است که مولانا می سراید، دیوان های ادب فرانسوی را باید به آب شست. چرا شهریار را همگان دوست می دارند؟ شهریار مردمی ترین سخن ور است در روزگار ما، در مورد شهریار دیدگاه های فراوان است، اما چرا شهریار در دل هر ایرانی جای والا دارد؟ توده های مردم با او در پیوندند؛ زبان شهریار آشناست، به دور از هر پیچش؛ گاهی شهریار از زبان گفتاری و زفتاری در شعرهای خود استفاده می کند اما چنان دلنشین است که خواننده می انگارد که جز با آن زبان نمی توان شنید.

 

وی در ادامه بيان كرد: شهریار شاعر دل بود، شعر او شعر فنی و هنرورزانه نیست، حتی شعر ناخواسته و نا اندیشیده است از دل او برمیخواسته است و بی درنگ بر دل دیگران می نشیند، شعر او جز شوریدگی های نهادی اوست. او سخنوری است که برپایه غزل های آهنگسازان آهنگ ساخته اند و خوانندگان چیره زبان آنها را به آواز خوانده اند.

 

کزازی در پایان گفت: شهریار همواره در تاریخ ایران پایدار خواهد ماند، آن هم به خاطر غزل هایی است که از ژرف های نهاد و نهان شهریار به یادگار مانده است.

 

مهدي محقق، رئیس انجمن مفاخر نيز در سخناني كوتاه گفت: این مجلس برای تکریم مرحوم شهریار استاد سخن برگزار شده است که از امتیازات او این بود که به دو زبان شعر سرود؛ تبریز از شهرهایی است که همیشه مورد ستایش بوده و محلی است که دانشمندان بزرگ پرورش داده است، دانشمندانی که خدمت به زبان و ادبیات فارسی کرده اند. من اولین بار سال ٣٩ به تبریز رفتم و با فضای آن شهر آشنا شدم، در منزل ایشان گنجینه ای از علم و ادب بود. تبریز چنین دری را دارد، و مایه افتخار ایران است، در سال های تدریسم، شاعران برجسته ای از تبریز داشتیم.

 

 

در اين مراسم كه اجراي ان بر عهده عباس سجادي بود، ارکستر سازهای ملی با رهبری میلاد عمران‌ لو قطعه «حالا چرا» از ساخته‌های زنده‌یاد روح‌الله خالقی را اجرا كرد كه استاد خالقی از شعری از «شهریار» ساخته است.

 

کد خبر 574512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha