خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در سال 1977 با هدف انجام تحقیقات و بمنظور دستیابی به امنیت غذایی، بهبود معشیت مردم و بهره برداری پایدار از منابع طبیعی در مناطق خشک جهان تاسیس شد. تلاش برای افزایش امنیت غذایی و کاهش فقر از طریق مشارکت مردم و حفظ محیط زیست جهت دستیابی به تولیدات کشاورزی از مهم ترین ماموریت های ایکاردا می باشد. ایکاردا یکی از پانزده مرکز تحقیقات بین المللی وابسته به گروه مشاوران بین المللی تحقیقات کشاورزی است.
بنابراین گزارش، مرکز ایکاردا در کشور سوریه و در شهر حلب واقع گردیده و در اکثر نقاط خشک و نیمه خشک جهان دارای فعالیت های علمی و پژوهشی می باشد که در نقشه زیر نشان داده شده است. منابع مالی ایکاردا از کمک های سازمانها و نهادهای بین المللی شامل: بانک جهانی، بانک توسعه آسیا، اتحادیه اروپا، مرکز توسعه اقتصادی-اجتماعی عرب، FAO ،IFAD، صندوق مالی اوپک و کشورهای چین، ایران، هند، ترکیه، مراکش، مصر، پاکستان، اتریش، استرالیا، بلژیک، کانادا، دانمارک، اتیوپی، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، نیوزلند، نروژ، هلند، آمریکا، انگلستان، سوئد، سوئیس و ... تامین می شود. در حال حاضر همکاری هایی میان این سازمان بین المللی با وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفته است.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه خبر داده است که: "تفاهم نامه همکاری در زمینه افزایش بهره وری نظام های تولیدی غللات محور و افزایش بهره وری گندم و نظام های زراعی گندم بنیان در ایران بین وزارت جهاد کشاورزی و دو سازمان بین المللی ایکاردا و سیمیت امضا شد. پروژه افزایش بهره وری نظام های تولیدی غلات محور و پروژه افزایش بهره وری گندم و نظام های زراعی گندم بنیان در ایران توسط محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، محمود صلح مدیرکل ایکاردا و مارتین کراف مدیرکل سیمیت به امضا رسید. در این مراسم سند پروژه افزایش بهره وری نظام های تولیدی غلات محور توسط عباس کشاورز معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی و محمود صلح مدیرکل مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک (ایکاردا) به منظور ارتقای امنیت غذایی از طریق افزایش تولید سیستم های زراعی دیم محور امضای این قرار داد شد.
همچنین با امضای سند افزایش بهره وری گندم و نظام های زراعی گندم و بنیان در ایران که با حضور 'اسکندر زند' معاون تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی و مارتین کراف مدیرکل مرکز بین المللی تحقیقات ذرت و گندم (سیمیت) به امضا رسید بهبود سیستم بذر، ارتقای برنامه به نژادی و توسعه کشاورزی حفاظتی در اراضی آبی و دیم مورد تاکید قرار گرفت."
بنابراین گزارش، قرارداد با سازمان تحقیقات جهانی «ایکاردا» در زمینه محصولات دیم در مناطق خشک منعقد شد که در مدت 6 سال در سطح 2 میلیون هکتار در پنج استان خشک کشور اجرایی می شود. با این قرارداد در یک دوره پنج ساله در سطح 2 میلیون هکتار کشت دیم در پنج استان خشک توسعه می یابد که می تواند منجر به افزایش 25 درصدی تولیدات دیم کشور شود.
یادآور می شود: ایکاردا (ICARDA)، به مرکز تحقیقات بین المللی در مناطق خشک گفته می شود. مقر این مرکز در سوریه است و سیمیت(CIMMYT) نام اسپانیایی «مرکز بین المللی بهبود ذرت و گندم International Maize and Wheat Improvement Center» که مقر آن در مکزیک است.
نظر شما