دولت به دنبال آشتی با جامعه فرهنگی و هنری است/ مخالفت دولت با اباحه گری و ولنگاری در حوزه فرهنگ و هنر

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: دولت به دنبال آشتی با جامعه فرهنگی و هنری است و برای همین گوش شنوایی برای شنیدنم انتقادات آنان دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، شب گذشته (28 شهریور) در نشست صمیمی با اصحاب فرهنگ و هنر گلستان گفت: اندیشه فرهنگی دولت مبتنی بر اصل تنوع و تکثر فرهنگی و نهی از انسداد و تسلب فرهنگی است. انحراف از جایی آغاز می شود که خود را حق بدانیم و برای دیگران هیچ حقی قائل نباشیم. دولت معتقد است این کشور متعلق به همه است و برای همین حقوق فرهنگ و گفتگوی فرهنگ را به رسمیت می شناسد.

 

وی افزود: دولت گوش شنوایی برای شنیدن نقدها دارد و حقوق نقادان و نه هتاکان را به رسمیت شناخته است. الان شرایطی فراهم شده است که امکان تنفس فرهنگی در کشور وجود دارد و در فضایی زندگی می کنیم که تسلب، انسداد و تحجر جایی ندارد.

 

صالحی امیری با بیان اینکه مقاومت در برابر مطالبات مردم وظیفه دولت است، اظهار کرد: برخی بحث را منحرف می کنند و از کنسرت و موسیقی انتقاد می کنند. این در حالیست که این جامعه نیاز به نشاط دارد و اگر این شادابی وجود نداشته باشد جامعه دچار آسیب های متعدد خواهد شد. اگر در سالن های رسمی، قانونی و شرعی ایجاد نشاط نکنیم این مسئله به زیرزمین ها منتقل خواهد شد. دولت تدبیر و امید چون برخاسته از رأی مردم است در جهت تحقق مطالبات آنان تلاش خواهد کرد و برای همین مسئله هزینه های زیادی هم پرداخته است.

 

وی با بیان اینکه ریل توسعه کشور باید بر مبنای توسعه فرهنگی بنا گذاشته شود، گفت: ریل توسعه در کشور از ابتدا کج و غلط بنا نهاده شده است. اکتشاف نفت حداقل 100 سال موجب عقب ماندگی کشور در مسیر توسعه شد در حالیکه اگر از همان ابتدا ریل توسعه را در مسیر فرهنگی بنا می گذاشتیم امروز شاهد این حجم از مشکلات نبودیم.

 

صالحی امیری خاطرنشان کرد: در شرایطی زندگی می کنیم که علاوه براینکه باید پاسدار ارزش های دینی باشیم، با واقعیت انکارناپذیر فرهنگ ایرانی سروکار داریم و در این میان با موجی از فرهنگ غربی نیز مواجهیم.در این شرایط مدیریت حوزه فرهنگی کار سختی است با این حال دولت مخالف اباحه گری، ولنگاری است و در مقابل سیاست دولت عقلانیت فرهنگی بوده است.

 

وی گفت: اگر جلوی هنرمندان را بگیریم مجبوریم که به ابتذال تن بدهیم. از سویی دیگر این اتفاقات منجر به شکاف فرهنگی که در نهایت تبدیل به مناقشه فرهنگی می شود، خواهد شد. مناقشه فرهنگی به معنای آشفتگی و اغتشاش فرهنگی است اما استراتژی دولت برای رسیدن به توسعه در گام نخست حفظ آرامش ثبات در جامعه است هرچند تخریب کنندگان به دنبال برهم زدن این آرامش هستند که دولت هم آگاهانه وارد زمین بازی آنان نخواهد شد.

 

وی آسیب های اجتماعی را محصول کم توجهی به حوزه فرهنگ برشمرد و اظهار کرد: اگر در جامعه ای ارتشاء، فساد، تبعیض، طلاق، خشونت و زندانیان زیاد وجود دارد نشان از بی توجهی و یا کم توجهی به این حوزه است در حالیکه دولت یازدهم قائل به توسعه زیست فرهنگی است.

 

صالحی امیری با بیان اینکه امنیت فقط مختص بخش اجتماعی نیست، گفت: دولت به دنبال آشتی با جامعه فرهنگ و هنر است و برای همین گوش شنوایی برای شنیدن انتقادات آنان دارد.

 

وی با بیان اینکه نباید تمامی انتظارات در حوزه فرهنگی را از دولت مطالبه کرد، افزود: سهم دولت را در مباحث فرهنگی 100 درصدی ندانید چراکه دولت در این مقوله ها قدرت مدیریت محدودی دارد. ضمن درک بسیاری از مطالب، دولت برای اینکه وارد مناقشه فرهنگی نشود در قبال بسیاری از مسائل سکوت می کند.

 

 

کد خبر 574766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha