مسجدی گمنام که تالارداران ساختند

خبرگزاری شبستان: شنیدن صدای قرآن و اذان در حوالی سه راه تهرانپارس، حواسم را برای کشف مسجد جلب کرد تا اینکه با دواندن چشمانم در ساختمان‌های اطراف، متوجه مسجد در حال ساخت شدم.

خبرگزاری شبستان ـ مسجد و کانون‌های مساجد: پوشش خبری برنامه‌ای در یکی از مساجد شرق تهران که تمام شد رهسپار منزلم در خیابان امامت شدم و ناگزیر از عبور در سه راه تهرانپارس بودم. در مسیر بی آر تی تهرانپارس ـ آزادی بودم که صدای قرآن شنیدم و همین موضوع بس بود تا برای نماز جماعت، مسیر صدا را دنبال کنم. اما هرچه می‌گشتم، خبری از مسجدی نبود تا اینکه تابلویی بر سر در یک ساختمان کاملا نیمه کاره، توجهم را جلب کرد «مسجد ام المومنین، خدیجه کبری(س)؛ درحال احداث توسط محبان آل یاسین».

 

ساختمانی که رنگ و بوی مسجد ندارد

این ساختمان نشان و رنگ و بویی از مسجد نداشت تا اینکه با دواندن چمشانم در ساختمان‌های اطراف، متوجه مسجد در حال ساخت در جوار آن ساختمان کاملا نیمه کاره شدم «مسجد ام المومنین، حضرت خدیجه(س)».

 

 

همان جا و در همان لحظه حس کنجکاوی و خبریابی‌ام گل کرد و دوربین گوشی تلفن همراهم را به سمت آن دو ساختمان گرفتم که گام‌های اندک شمار افرادِ رهسپار مسجد را شکار کردم. پس از وضو گرفتن وارد مسجد مسجد ام البنین شدم و باز شروع به عکس گرفتن کردم که شاخک‌های بسیجی فعال این مسجد تیز شد و پرسید چرا عکس می‌گیرید که دلیل را توضیح دادم (همیشه برای تهیه گزارش از هر مکان و برنامه‌ای قبلا با مسئولین آن هماهنگ می‌کردم، اما واقعا نمی‌دانستم این بار باید با چه کسی هماهنگ کنم).

پس از اتمام نماز، گپ‌و‌گفتی با امیرحسین فراهانی؛ عضو بسیج و حجت‌الاسلام مصطفی آل طیب؛ امام جماعت مسجد ام المومنین(س) داشتم که مشروح آنها در ادامه می‌آید.

 

تالاردارانی که مسجد میسازند

امیرحسین فراهانی با بیان اینکه شمالِ اتوبان باقری تنها دو مسجد دارد، خاتم الانبیا(ص) در خیابان بهار و مسجد در حال ساخت ام المومنین(س)، اما در جنوب آن بیش از ده مسجد است، گفت: دغدغه نسبت به نماز مردم به ویژه نماز جماعت و اول وقت، تعدادی از فعالین فرهنگی و تالارداران تهران –مهدی سینا، سید جلال، شاهین مرتضی علی، حبیب طلایی و ... -، را برای ساخت مسجد تشویق کرد. این تالارداران هیات محبان آل یاسین را سالها پیش راه اندازی کردند که ساخت مسجد را بهترین مکان برای استقرار دایمی این هیات دانستند به همین دلیل دست به کار ساخت مسجد شدند.

 

وی افزود: ساخت مسجد ام المومنین(س) سال 91 آغاز شد اما به دلیل کمبود منابع مالی، دو سال متوقف شد و طی یک سال اخیر دوباره ساخت آن ادامه یافت. برای تکمیل آن نیز دست کم یک میلیارد تومان نیاز است.

 

 

تبلیغات محیطی نیاز است

عضو پایگاه بسیج مسجد ام المومنین(س) درباره این موضوع که چرا تبلیغات محیطی درباره اقامه نماز در اطراف مسجد تعبیه نشده است، خاطرنشان کرد: شاید این کار چنین تصوری را ایجاد کند که این مسجد، نمازگزار ندارد و دست اندرکاران آن، با نصب تبلیغات محیطی برای جذب مردم تلاش می‌کنند.

 

وی ادامه داد: مسجد ام المومنین(س) از 9 صبح تا 12 شب باز است و درصورت تکمیل بنای مسجد و ساخت خانه خادم، شبانه روزی می‌شود.

 

 

حجتالاسلام مصطفی آل طیب گفت: شهرداری تهران با پیگیری‌های حجت‌الاسلام شهاب مرادی، زمین مسجد را تحویل خیرین دادند. البته این موضوع منحصر به این مسجد یا این منطقه نمی‌شود بلکه روندی عادی در فعالیت‌های فرهنگی شهرداری است.

 

خیرین بودجهای برای تبلیغات در نظر نگرفتند

وی افزود: خیرین ساخت مسجد ام المومنین(س) بودجه ای برای تبلیغات و اطلاع رسانی در نظر نگرفتند و تاکنون پیشنهادهایی مانند نصب بنر، تهیه بست‌ های تبلیغی در مناسبت ها و ... را نپذیرفتند. شاید بنده هم بودم چنین می‌کردم به هر روی این مسجد، بسیار به تبلیغ نیاز دارد.

 

امام جماعت مسجد ام المومنین(س) در پایان خاطرنشان کرد: خیرات و مبرات باید علاوه بر خوراکی، بانک، پول و ... باید برای امور فرهنگی و تبلیغ و تشویق مردم برای حضور در مساجد نیز باشد.

 

نمای کلی مسجد ام المومنین(س)

 

سخن آخر

خبرنگار ما برای افزایش اطلاع مردم و مسافران از اقامه نماز در مسجد ام المومنین(س) پیشنهاد کرد که در بنرهای تبلیغی ضمن اشاره به اقامه نماز در این مسجد، به فعال بودن آن در تمام ایام هفته و مناسبت‌های مذهبی و ملی اشاره شود. چرا که کم‌تر مجاور و مسافری با مشاهده نمای مسجد متوجه فعال بودن آن می‌شود.

 

در ادامه تعدادی دیگر از تصاویر مسجد ام المومنین(س) می‌آید:

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 574820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha