« غدیر » پناه امنی  برای  مردمان تبلیغات زده

خبرگزاری شبستان: غدیرخم، روزی متفاوت از دیگر روزهای تاریخ است، روزی که با ورق زدن نوشته های اندیشمندان و تاریخ نویسان می توان به عظمت این روز پی برد، روزی که مردم بی پناه تبلیغات زده در سایه سار آن پناه خواهند داشت.

خبرگزاری شبستان - البرز

 

یکی از بهترین و برترین روزهای خداوند روز عید سعید غدیر خم است، روزی که خداوند حجت را بر مردمان تمام کرد. سایه سار غدیر در تاریخ بلند است. نویسندگان، اندیشمندان و راویان بسیاری در خصوص این روز کتاب ها نوشته اند.

 

علی صفایی حائری در کتاب خود با عنوان «غدیر» آورده است:  این ولایت، بالاتر از محبت و دوستی و عشق است؛ که عشق علی در دل دشمنان او هم خانه داشت. آنها که شکوه و وقار کوه و زیبایی دشت و عظمت کویر و دریا و جلوه طلوع و غروب، اسیرشان می کند و چشمشان را می گیرد و دلشان را به بند می کشد، چگونه می شود شکوه و عظمت و ناپیدایی آن سینه ناپیداتر از کویر و عمیق تر از دریا و جلوه آن طلوع بی غروب، چشم و دل و عشق و احساسشان را پر نکند.»

 

به راستی همین گونه است، هرکس با هر عقیده و طریقی، می تواند دوستدار امیرالمومنین(ع) باشد. آنچنان که آفتاب را همگان دوست دارند.

 

کتاب 34 صفحه ای غدیر نوشته شیخ علی صفایی حائری با رویکردی تبیینی تربیتی نسبت به واقعه غدیر است. در این کتاب استاد با روش تبیینی به تربیت روح برای آماده سازی این واقعه می پردازد.

 

در مبحث نخست کتاب، ابتدا به این سوال که ولایت چیست؟ پاسخ می دهد و در فصول بعد از زیربنای ولایت، ضرورت ولایت، هدف ولایت شروع می کند و در نهایت همچون کسی که شاهد واقعه غدیر است، گام های رسول را می شمارد.

 

گام های رسول همان گام های بلندی است، که رسول تا امروز تاریخ برداشته است و استاد آن ها را در چند بخش با عنوان ، نص، زمینه سازی، نوشته وکتاب، نشانه ها و علامت ها می نامد.

 

در خصوص نص توضیح می دهد: « او از روزهای اول دعوت تا واپسین لحظه های حیات، همیشه علی را نشان می داد و سفارش می کرد که بر او جلو نیفتید که گمراه می شودی و از او کنار نکشید که از دست می روید. احادیث غدیر، ثقلین و منزلت و ... جمعند. اما بعدها دیگران به خاطر اینکه کفر صحابه و ارتداد آنها پیش نیاید نصوص را رد کردند و یا تأویل نمودند و در نتیجه به آنچه در نوشته های خود جمع کرده بودند بی اعتنا ماندند و حتی چشم عقل خویش را بستند.»

 

 

غدیر، حافظ گذشته اسلام و ضامن بقای آینده آن

 

اسرار غدیر، کتابی در قالب یک گزارش است. گزارش تحلیلی از واقعه غدیر خم که به همراه متن کامل خطبه غدیر با همت استاد محمد باقر انصاری زنجانی نوشته شده و امروزه یکی از کتاب هایی است، که به عنوان منبع از آن استفاده می شود.

 

انصاری در این کتاب پرونده باز غدیر را تا روز قیامت می نامد و در 10 بخش به این پرونده اشاره می کند.

 

در بخش نخست با نگاهی به ترکیب جامعه مسلمین قبل و پس از هجرت و پس از فتح مکه در حجه الوداع و اتمام حجت بلند مدت غدیر، اهمیت خطبه غدیر را مورد نظر و توجه قرار می دهد.

 

وی در بخش دوم با عنوان مراسم سه روزه غدیر از برنامه های پیش از خطبه نام می برد، از مراسم تبریک و تهنیت، بیعت مردان و زنان، عمامه سحاب، شعر غدیر، معجزه غدیر، فرمایشات پیامبر اسلام و در نهایت پایان مراسم غدیر اشاره می کند.

 

استاد انصاری، غدیر را ثمره نبوت و میوه رسالت می نامد و آن را آبی می خواند که همه درختان و گل بوته های باغستان های توحید برای تغذیه و رشد به آن نیازمند هستند.

 

علامه امینی دیگر اندیشمند برجسته کشورمان در کتابی با عنوان «خلاصه غدیر در قرآن، سنت و ادبیات تاریخی اسلام» آورده است: « بامداد یکشنبه 25 یا 26 ذیقعده: اکنون حضرتش(صلی الله علیه و آله) در یلملم است. به راه افتاده ره می پیماید. کنون شامگاه است و به شرف سیاله رسیده است. دارد نماز مغرب و عشاء را در اینجا به جا می آورد. راه افتاده است.

 

بامداد دوشنبه: دارد نماز صبح را در عرق الظبیه می خواند. راه افتاده است. اینجا روحا است که در آن فرود آمده است. از روحا حرکت کرده و به منصرف رسیده است.

 

روز واقعه: زمان پنجشنبه (18 ذی حجه سال دهم هجری) ، مکان جحفه، غدیر خم. اکنون روز پنجشنبه است. حاجیان دارند به جحفه می رسند. جایی که راه مدنی ها، مصری ها و عراقی ها از هم جدا می شود.

 

در اینجاست که جبرئیل فرود می آید و این پیام به می رساند که ... »

 

روایت تاریخی از واقع غدیر، شرح روز به روز و لحظه به لحظه با استناد به روایات شیعه و سنی در کتاب علامه امینی آمده است. تا نهایت که با شرح حال هر یک از شعرایی که در وصف غدیر شعر سروده اند، کتاب را به پایان می رساند.

 

حسن ملک محمدی در کتاب هزار و یک نکته درباره غدیر با فهرست بندی هزار شماره ای اهتمام خود را برای بیان نکات مهم و با اهمیت غدیر اختصاص داده است.

 

در فهرست 419 با عنوان نگاهی به ترجمه های خطبه های غدیر، عناوین کتاب هایی با ترجمه خطبه غدیر را به زبان های انگلیسی، آذری و ... آورده است.

 

غدیرخم، روزی متفاوت از دیگر روزهای تاریخ است، که با ورق زدن نوشته های اندیشمندان و تاریخ نویسان می توان به عظمت این روز پی برد، روزی که مردم بی پناه تبلیغات زده در پناه آن آرام گرفتند. باور به غدیر پناهگاه امن و امانی است.

 

 

کد خبر 574855

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha