تکیه بر مشترکات تهران - هاوانا

خبرگزاری شبستان: رئیس جمهور در حالی ونزوئلا را به مقصد کوبا ترک کرده که گسترش روابط تهران و هاوانا مدتی است شدت یافته.

خبرگزاری شبستان-گروه سیاسی: مقابله با استکبار جهانی از کلید زدن استقلال کشورهای وابسته به آمریکا آغاز شد. از سال هایی که تنها دو کشور در جهان با تکیه بر توان داخلی استقلالشان را به هر سختی رقم زدند. حالا این دو کشور که توانسته اند فرهنگ استکبار ستیزی را نهادینه کنند به نمادی از استقلال در جهان مشهورند البته با تفاوتی در جزئیات استقلال طلبی.

زمانی که ایران و کوبا آهنگ جدایی از استعمارگران را به صدا در آوردند شاید در مخیله هیچ انسانی نمی گنجید که زمانی استعمارگران برای یک لحظه مذاکره با رهبران این کشورها دست به تلاش بزنند و امروز تهران و هاوانا هر کدام با روشی متفاوت اما هدفی مشترک توانسته اند قدرتی همچون آمریکا را به زانو در آورند. شاید تفاوت های فرهنگی بین ایران و کوبا وجود داشته باشد و تکیه ایران بر دین مبین اسلام و تکیه کوبا بر جهان بینی دور از اندیشه ایرانی و اسلامی تفاوت اصلی دو کشور باشد اما استقلال طلبی و مقابله با استعمار مشترکاتی است که امروز تهران و هاوانا را به یکدیگر نزدیکتر کرده است.

در رابطه با استفاده از این مشترکات و گسترش روابط بین دو کشور سه هفته گذشته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان سفری موثر و مفید به کوبا داشت و امروز هم حسن روحانی که در آمریکای لاتین به سر می برد راهی هاوانا شده تا به دیدار و گفت و گو با مقامات کوبا بپردازد.

یادآور می شود: ايران و کوبا در بهمن ۱۳۵۳، مبادرت به برقرارى روابط سياسى در سطح سفارت کردند و اولين سفير اين کشور در آذر ۱۳۵۴استوارنامه خود را تسليم مقامات وقت ايرانى کرد.

در سال ۱۳۵۴ در جريان بيست‌وپنجمين کنگره حزب کمونيست شوروى ملاقات دوستانه‌اى ميان هيئت نمايندگى حزب توده ايران و هيئت نمايندگى حزب کمونيست صورت پذيرفت، که همين امر موجب برداشت دولت وقت ايران مبنى بر دخالت در امور داخلى گرديد، که متعاقب آن در سال ۱۳۵۵ روابط دو کشور قطع شد.

پس از پيروزى انقلاب اسلامى ايران روابط سياسى بين دو کشور با عزيمت وزير خارجه وقت جمهورى اسلامى ايران به اجلاس سران کشورهاى غيرمتعهد در هاوانا دوباره برقرار شد.

گسترش روابط تجارى متقابل خصوصاً نفت و شکر، همکارى‌هاى صنعتى در خصوص صادرات منسوجات، همکارى‌هاى آموزشى و تحقيقاتي، خريد نيکل، و فروش ورقه‌هاى آلومينيوم و پروفيل به کوبا، تبادل اطلاعات و گسترش همکارى بين شيلات دو کشور و همکارى در صنعت نيشکر و صنايع جانبي، گسترش همکارى‌هايى در مورد بنادر و کشتيرانى و صنعت حمل و نقل زمينى و همکارى‌هاى ورزشى و بهداشتى بین ایران و کوبا برقرار شده است.

تاکنون دو يادداشت تفاهم بهداشتى و فرهنگي، علمى و فنى بين دو کشور به امضاء رسيده است و نيز يک پروتکل سياسى همکارى بين وزارت خارجه‌هاى جمهورى اسلامى ايران و کوبا، در ۵ ماده در ۱۵ بهمن ۱۳۷۰ بين سفير وقت جمهورى اسلامى ايران و هاوانا با وزارت خارجه کوبا به امضاء رسيد، که مدت اعتبار آن ۲ سال بود. لذا با عنايت به اين که سه بند جديد نيز به آن اضافه گرديد و نيز براى تمديد آن نيا به امضاء مجدد داشت که در سفر اخير معاون وزير خارجه کوبا (۱۸ لغايت ۲۱ فروردين ماه ۱۳۷۳) به تهران با همتاى ايرانى خود به امضاء رسيد.

کد خبر 575009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha