محمد رهبری، معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: بازار کار حاصل تعامل بین عرضه و تقاضای نیروی کار است.
وی با اشاره به اینکه فشار عرضه نیروی کار باعث بی عدالتی در بازار کار می شود، افزود: تقاضای نیروی کار همانند سایر نهاده های تولید، تابعی مشتق از تابع تولید است. یعنی حاصل تعامل متغیرهای مختلف سیستم اقتصادی است.
رهبری اظهارداشت: باتوجه به جهت گیری رشد اخیر اقتصادی کشور به ازای چند درصد رشد اقتصادی، چند درصد نرخ بیکاری کاهش می یابد.
وی تصریح کرد: در دو سال اخیر علیرغم اقدامات انجام شده در زمینه رشد اقتصادی و کاهش تورم اما همچنان معضل بیکاری مسئله اول کشور است.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: تأمین اشتغال و کاهش نرخ بیکاری به عنوان قوی ترین هدف برای مدیریت و برنامه ریزی اقتصاد کشور است.
وی، بودجه دولت، پول، تورم، تجارت خارجی، نفت، عرضه نیروی کار، تقاضای نیروی کار وی جمعیت، آموزش، تولید، مصرف، سرمایه گذاری را ساختار کلان الگوی تحلیل کننده اشتغال دانست.
رهبری با اشاره به اینکه جویندگان کار ثبت نام شده تعداد 10 هزار و 847 نفر است، افزود: از این تعداد 4 هزار و 575 مورد زن هستند که یک هزار و 950 نفر بدون مهارت و 2 هزار و 625 نفر دارای مهارت هستند.
وی اظهارداشت: از این تعداد جویندگان کار 6 هزار و 272 نفر مرد هستند و از این بین دو هزار و 977 نفر دارای مهارت و مابقی آن فاقد مهارت هستند.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان در خصوص وضعیت سواد جویندگان کار، تصریح کرد: 36 درصد افراد دارای مدرک لیسانس، 29 درصد دیپلم، 11 درصد راهنمایی، 10 درصد فوق دیپلم، 6 درصد فوق لیسانس، 5 درصد ابتدایی، 2.8 درصد بیسواد و دو درصد دکتری هستند.
وی با اشاره به تحلیل وضعیت جویندگان کار، گفت: بیشترین تراکم جویندگان کار در مقطع لیسانس، دیپلم و فوق دیپلم بوده است که بیکاری در مقطع لیسانس رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
رهبری افزود: با توجه به نقش مهارت در توفیق متقاضیان کار جهت پیدا کردن شغل مناسب توجه به کیفی نمودن سطح مهارت متناسب با نیازهای بنگاههای اقتصادی توصیه می شود.
وی اظهارداشت: پویایی بخش صنعت و کشاورزی با داشتن ظرفیت های زیاد ازطریق بهره وری و تجدیدنظر در تکنولوژی سبک مدیریتی، توجه به ساختار بازار و همچنین تأکید بر تشکیل زنجیره تأمین و فروش می بایست مورد توجه قرار گیرد.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان تصریح کرد: مشاغل نوین در استان مناسب با هریک از بخش های اقتصادی باید تعریف شود.
وی در خصوص وضعیت سن جویندگان کار گفت: 58 درصد این افراد بین سنین 25 تا 34 سال و یک درصد آنان بالای 55 سال است.
رهبری با بیان اینکه بیشترین درصد مربوط به سنین 34-25 و سپس 24-15 ساله است، افزود: عدم توجه به ایجاد اشتغال در سنین مذکور، عملاً بروز آسیب های اجتماعی را در برخواهد داشت که مشکلات عدیده ای بر تمامی سیستم های فرهنگی، قضایی، اقتصادی و اجتماعی بوجود خواهد آورد.
وی در خصوص تحلیل وضعیت بکارگمارده شدگان، اظهارداشت: بیشترین درصد مربوط به مقطع لیسانس (76) درصد است و این به معنی این است که بدلیل حجم تقاضای نیروی کار در مقطع لیسانس فرصت اشتغال از سایر مقاطع تحصیلی به سمت مقطع لیسانس گرایش یافته است.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان تصریح کرد: در این میان بیشترین بکارگماری مربوط به بانوان مقطع لیسانس 44 درصد نسبت مردان دارای لیسانس 32 درصد است و این بیانگر این است که فرصت اشتغال مردان آرام آرام توسط بانوان اشغال می شود.
وی گفت: درخصوص مهارت بکارگمارده شدگان، بیشترین درصد مربوط به افراد دارای مهارت و در این بین باز بیشترین بکارگمارده شدگان زن مشاهده می شود، درخصوص نوع فعالیت بنگاههای اقتصادی که کارجویان موفق شده اند یشترین بکارگماری دربخش خدمات است.
رهبری با اشاره به نرخ بیکاری استان در سالهای 93 و 94، افزود: نرخ بیکاری در سال 93 میزان 12.4 درصد و در سال 94 به 11.8 درصد رسیده است.
نظر شما