خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشورمان در فضای پساتحریم ارتباطات گسترده اقتصادی و تجاری با کشورهای جهان برقرار کرده است و در این مسیر مبادلات نفت و گاز جزو مبادلات مهم و تاثیر گذار در عرصه های جهانی بوده اند و در ادامه مبادلات تجاری کشورمان در حوزه نفت و گاز به تازگی اقلیم کردستان عراق آمادگی و علاقمندی خود را یرای صادرات نفت ازمسیر کشورمان اعلام کرده است.
بنابراین گزارش، وزارت نفت نیز در این باره به نقل از سید محسن قمصری، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران نوشته است: "این خواسته ای است که از سوی آنها مطرح شده و هنوز عملیاتی نشده است. اقلیم کردستان عراق نفت خام خود را با دو خط لوله به پایانه جیهان ترکیه انتقال می دهد و از آنجا روانه بازارهای جهانی نفت خام می کند. صادرات نفت خام اقلیم کردستان عراق از سوی ایران نیازمند انجام پاره ای کارهای فنی از جمله احداث تاسیسات و خطوط لوله جدید است. با این شرایط، صادرات نفت خام اقلیم کردستان عراق از سوی ایران باید زمینی انتقال داده شود که هزینه بالایی هم دارد. استفاده از نفت خام اقلیم کردستان عراق در پالایشگاه های ایران که در واقع سوآپ نفت خام است، یک راه حل عملیاتی به شمار می آید."
این گزارش می افزاید: در حال حاضر نفت خام ایران در 40 پالایشگاه جهان فروش و مصرف می شود. رویترز نیز در این باره به نقل از قمصری در همایش نفت خام موسسه آرگوس نوشته است که: "در صورت وجود تقاضا در بازار، ایران برای رساندن تولید روزانه نفت خود به چهار میلیون بشکه آمادگی دارد. بر اساس تقاضای موجود در بازار، ایران آماده است ظرف ٢ تا سه ماه آینده تولید نفت خود را به روزانه چهار میلیون بشکه برساند. ما میتوانیم با توجه به نیاز بازار، تولید نفت خام خود را افزایش دهیم، ایران اکنون روزانه سه میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه نفت خام تولید میکند."
یادآور می شود: روند افزایش صادرات نفت ایران همچنان ادامه دارد، به طوری که از روزانه یک میلیون بشکه به حدود 2.1 میلیون بشکه در مرداده ماه رسید و پیش بینی می شود تا سه ماه آینده 100 تا 200 هزار بشکه دیگر افزوده شود. دامنه خریداران نفت ایران نیز گسترده شده است، در حالی که در دوران تحریم تنها پالایشگاه های پنج کشور چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه نفت ایران را خریداری می کردند، امروز پالایشگاه های اروپایی نیز به جمع آنها اضافه شده اند. از جمله خریداران جدید نفت ایران، پالایشگاه های یونانی، ایتالیایی، اسپانیایی و لهستانی هستند که به صورت قرارداد بلند مدت و یا تک محموله اقدام به خرید نفت ایران کرده اند. همچنین برخی پالایشگاه های هندی و چینی نیز پس از اجرا شدن برجام و رفع تحریم ها، خرید نفت از ایران را آغاز کرده اند.
نظر شما