به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، امید حاجتی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، امروز(31 شهریور) در نشست خبری به منظور تبیین روند اجرای سرشماری نفوس و مسکن سال 95 گفت: این نوع سرشماری از طرح های اساسی در نظام جامع آماری کشور محسوب می شود که مبنای برنامه ریزی ها، تصمیم سازی ها و پژوهش ها در حوزه های اجتماعی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه این نوع جمع آوری آمار و اطلاعات با وجود هزینه هنگفتی که دارد در کل دنیا مورد توجه قرار می گیرد، تصریح کرد: تمام شماری و صحت اطلاعات سرشماری دو نکته مهم این طرح است که مورد توجه قرار می گیرد.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مشارکت مردم در سرشماری نفوس و مسکن، بیان کرد: 15 شهریور هم فرمان ریاست جمهوری به دستگاه های اجرایی مبنی بر التزام به همکاری با مرکز آمار و سرشماری به عنوان اولویت اساسی ابلاغ شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با اشاره به تفاوت های این دوره از سرشماری افزود: در این دوره، دیگر شاهد فرم های فراوان آمارگیران نخواهیم بود بلکه مأموران سرشماری به کمک تبلت نسبت به جمع آوری اطلاعات اقدام می کنند.
اجرای مرحله نخست سرشماری به صورت اینترنتی
همچنین با اشاره به سرشماری اینترنتی اضافه کرد: در این دوره سرشماری در مرحله اول و از سوم تا 24 مهر به صورت اینترنتی آغاز می شود به نحوی که مردم می توانند با مراجعه به سایت سامانه سرشماری نسبت به ثبت نام خود و دریافت کد رهگیری اقدام کنند.
وی با بیان اینکه پیش بینی شده 30 درصد از سرشماری به صورت اینترنتی انجام شود، اذعان داشت: با توجه به ضریب نفوذ اینترنت در خوزستان و سطح آگاهی مردم پیش بینی می شود این رقم در استان خوزستان بیشتر از متوسط کشوری باشد.
حاجتی ادامه داد: افراد پس از ثبت نام اینترنتی کد رهگیری دریافت خواهند کرد که باید این کد را در زمان مراجعه حضوری مأموران سرشماری به آنان ارائه دهند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه سرشماری هیچ گونه ارتباطی با مبحث یارانه ها ندارد، بیان کرد: در جمع آوری اطلاعات سرشماری، اطلاعات مالی از خانواده ها گرفته نمی شود و از سوی دیگر اطلاعات هر خانوار محرمانه تلقی شده و در اختیار هیچ مرجعی قرار داده نمی شود بلکه اطلاعات به صورت تجمیعی آبادی، دهستان، بخش، شهر، شهرستان، استان و کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان تاکید کرد: خانواده ها نسبت به ارائه آمار و اطلاعات نگرانی نداشته باشند و همکاری لازم را با ماموران سرشماری اعمال کننند.
فعالیت ۱۲۰۰ مامور آمارگیر در خوزستان
وی با بیان اینکه سرشماری در مرحله نخست به صورت اینترنتی و از سوم مهرماه آغاز می شود، خاطر نشان کرد: در این راستا یک هزار و 200 مأمور آمارگیر بر اساس نقشه و بلوک بندی های نسبت به فاز دوم سرشماری از 25 مهر لغایت 25 آبان اقدام خواهند کرد.
حاجتی با اشاره به تامین حدود 60 میلیارد ريال اعتبار برای اجرای طرح سرشمری در استان خوزستان اذعان داشت: عمده هزینه ها مربوط به نیروها و عوامل اجرایی است به طوری که هزینه کامل آمارگیران در این طرح 2 میلیون و 300 هزار تومان و مسئولان گروه آمارگیرها 2 میلیون و 800 هزار تومان است.
وی با بیان اینکه سعی شده در اجرای سرشماری از نیروهای تحصیلکرده استفاده شود، اظهار کرد: تعداد کل نیروهای ستادی و اجرایی این طرح در خوزستان 2 هزار و 300 نفر است که از یک سال گذشته مدیریت و ساماندهی آنها در دستور کار بوده است.
مدیر اجرایی ستاد سرشماری استان خوزستان به فعالیت های انجام شده تاکنون اشاره داشت و ابراز کرد: آموزش مرحله اول که شامل معاونان فنی و مدرسان رده دوره های بعدی و مرحله دوم شامل مسئولان گروه ها که کارشناس فنی هستند و مدرسان دوره سوم انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه مرحله سوم خاص آموزش آمارگیران است که بعد از اتمام ثبت نام و انتخاب افراد نسبت به آموزش آنها هم اقدام می شود، گفت: همزمان با فرمان ریاست جمهوری ستاد هماهنگی سرشماری نفوس و مسکن خوزستان به ریاست استاندار تشکیل داده شد و برای تأمین خودرو، امکانات مورد نیاز و همکاری ادارات تقسیم بندی های لازم در حال انجام است و در این راستا 480 خودرو، 300 سیستم کامپیوتر و یک هزار و 500 تبلت پیش بینی و تامین کردیم.
خانواده ها نسبت به ارائه اطلاعات خود نگران نباشند
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با اشاره به نقش رسانه ها در این خصوص تصریح کرد: رسانه ها باید مردم را برای مشارکت و دادن اطلاعات درست ترغیب کنند و این اطمینان از سوی مسئولان به آنان داده شود که اطلاعات دریافتی آنان محرمانه تلقی خواهد شد و نگرانی از بابت موضوعات مهم نداشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: در زمینه صحت اطلاعات، سیستم های نظارتی خاص خود را داریم و با توجه به سرشماری دوره های قبل، برآوردهای جمعیتی و طرح های نمونه گیری، مردم نمی توانند اطلاعات غلط و پرتی را ارائه کنند.
حاجتی تصریح کرد: در انجام سرشماری، ارزیابی و راستی آزمایی ها به صورت کامل صورت می گیرد و مهم ترین اطلاعاتی که از طریق این سرشماری ارائه می شود، اطلاعات جمعیتی است که برای برنامه ریزی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی خاطر نشان کرد: هیچ پردازش اطلاعاتی در استان صورت نمی گیرد و اطلاعات سرشماری مستقیماً به مرکز آمار ایران ارسال خواهد شد.
مدیر اجرایی ستاد سرشماری استان خوزستان همچنین از تشکیل 31 ستاد سرشماری در خوزستان خبر داد و یاد آور شد: این ستادها 27 شهرستان با مسئولیت فرمانداران کار سرشماری را انجام می دهند.
نظر شما