به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی محمدی، دبیر علمی همایش ملی صدف کوثر امروز (5 مهر) در پیشنشست همایش علمی صدف کوثر با عنوان « منزلت حضرت خدیجه نزد پیامبر(ص)» که در موسسه آموزش عالی بنت الهدی برگزار شد، عنوان کرد: حضرت خدیجه (س)، همسر پیامبر گرامی اسلام (ص) از جمله بانوان بزرگوار است که تلاش ما بر این است که برای بیان معارف بلند این بانوی گرامی گامی برداشته شود.
حضرت خدیجه (س) افتخار نخستین مدافع اسلام و ام الائمه را داشتند
دبیر علمی همایش ملی صدف کوثر اظهار داشت: در قرآن کریم در مورد 12 زن با 12 ویژگی تأکید شده است، حضرت حوا (س)، حضرت ساره (س)، حضرت آسیه(س)، حضرت هاجر (س)، مادر حضرت موسی (ع)، دختر حضرت شعیب (ع)، همسر حضرت زکریا (ع)، همسر حضرت عمران (ع)، همسر حضرت ایوب (ع)، همسر حضرت سلیمان (ع)، حضرت خدیجه کبری (س) و حضرت مریم (س) از جمله زنانی هستند که در قرآن کریم به نیکی از آنان یاد شده است؛ البته در این بین، بحث از زنانی غیر از حضرت زهرا(س) است.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با اشاره به ویژگیهای حضرت خدیجه (س)، گفت: این بانوی بزرگوار اولین همسر پیامبر گرامی اسلام (ص) بودند و پیامبر (ص) در زمان ایشان، همسر دیگری اختیار نکردند، این بانوی بزرگوار به مدت 25 سال با حضرت محمد (ص) زندگی کرد و نسبت به دیگر همسران پیامبر (ص) بیشترین طول مدت همسری را با آن حضرت داشتند.
وی افزود: حضرت خدیجه (س) اولین زنی است که به دین اسلام مشرف شد و این بانوی بزرگوار افتخار نخستین مدافع اسلام و پیامبر اسلام (ص) و ام الائمه را داشتند، همچنین حضرت خدیجه (س) در پیش از اسلام ملقب به طاهره بود که نشان از مصونیت این بانوی گرامی دارد.
پیامبر گرامی اسلام (ص) ثناخوان حضرت خدیجه (س) بود
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام (ص) حضرت خدیجه (س) را بسیار دوست داشت و همواره چه در زمان حیات این بانوی بزرگوار و چه پس از رحلت ایشان به نیکی از آن حضرت یاد میکرد.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی بیان داشت: در روایات آمده است که پیامبر گرامی اسلام (ص) عاشق حضرت خدیجه (س) بود، پیامبر (ص) با خدیجه (س) آرامش مییافت و هر گاه هدیه ای برای حضرت میآوردند، میفرمود این هدیه را به برای فلان زن ببرید، زیرا حضرت خدیجه (س) با این زن دوست بود.
وی یادآور شد: ذهبی در کتاب «السیره النبویه» میگوید که حضرت خدیجه (س) ام المؤمنین و سیده زنان عالم بود، این بانو خردمند، زیبا، کریمه و از اهل بهشت بود، حضرت خدیجه (س) صیانت داشت و پیامبر گرامی اسلام (ص) ثناخوان حضرت خدیجه (س) بود و ایشان را بر سایر زنها ترجیح میداد.
پیامبر اسلام (ص) در تعظیم حضرت خدیجه (س) مبالغه میکرد
دبیر علمی همایش ملی صدف کوثر تصریح کرد: صیانت حضرت خدیجه (س) و عزم و اراده این بانوی بزرگوار از جمله ویژگیهایی است که میتوان در مورد آنها مقالات ارزنده ای ارائه داد و پژوهشگران میتوانند با هنر خود به موضوعات و ویژگیهای شخصیتی آن حضرت بپردازند.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی عنوان کرد: این که پیامبر گرامی اسلام (ص) پس از فوت حضرت خدیجه (س) همواره به نیکی از آن حضرت یاد میکرد، دلیل دارد، آن حضرت در تعظیم حضرت خدیجه (س) مبالغه میکرد که نشان میدهد ما باید به ویژگیهای این بانوی گرامی توجه ویژه داشته باشیم.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مدظله) تأکید کردند که در همایش صدف کوثر، متعرض زنان پیامبر (ص) نشویم، همان طور که امام علی (ع) پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) احترام ویژه ای برای همسران پیامبر (ص) قائل بود و ما باید به بیان منزلت و ویژگیهای این بانوی بزرگوار بپردازیم.
حضرت خدیجه (س) اولین مسلمان، اولین مدافع اسلام، اولین پیرو ولایت و اولین نمازخوان بود/اموال حضرت خدیجه (س) قبل از اسلام در مسیر اهداف عقلانی هزینه شد
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند که دیگر کسی مثل خدیجه (س) نیست، زیرا ایشان مرا تأیید کرد زمانی که همه تکذیب میکردند و دین خدا را یاری کرد و اول نمازخوان بود.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی تصریح کرد: حضرت خدیجه (س) اولین مسلمان، اولین مدافع اسلام، اولین پیرو ولایت و اولین نمازخوان بود؛ اموالی که حضرت خدیجه (س) قبل از اسلام به پیامبر گرامی اسلام (ص) هدیه داد، در مسیر اهداف عقلانی از جمله انفاق و صدقه و ... هزینه شد و بدین وسیله دین ابراهیمی باقی ماند، زیرا پیامبر اسلام (ص) و حضرت خدیجه (س) قبل از اسلام هم موحد بودند.
پایان آبان؛ مهلت ارائه مقالات به همایش ملی صدف کوثر
وی با بیان این که همایش ملی صدف کوثر در دی ماه سال جاری در قم برگزار میشود، گفت: علاقمندان به شرکت در این همایش میتوانند مقالات خود را تا پایان آبان به دبیرخانه همایش واقع در قم، میدان جهاد، مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره)، مدرسه عالی تاریخ و ادیان، دبیرخانه همایش «صدف کوثر» و یا از طریق پست الکترونیک sobhan2291301081@gmail.com ارسال کنند.
دبیر همایش ملی صدف کوثر با بیان این که حضرت خدیجه جایگاه ویژه ای در اسلام داشتند، تصریح کرد: پژوهشگران و دانش پژوهان موسسه آموزش عالی بنت الهدی دست به قلم شوند و با همکاری معاونت پژوهش مقالاتی با موضوع منزلت و ویژگیهای حضرت خدیجه (س) ارائه دهند.
نظر شما