به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمود رفیعی امروز (8 مهر) در مراسم رونمایی کتاب ارج نامه در دانشگاه بیرجند اظهار داشت: در سال 51 بعد از بازگشت به کشور، در دانشگاه تهران مشغول تدریس شدم و در سفرهایی که به زادگاهم بیرجند داشتم به دنبال پیدا کردن منابعی درباره بزرگان این منطقه تلاش کردم تا بیرجند را بهتر بشناسم، اما بهجز چند مورد اثری به دستم نرسید.
وی با بیان اینکه به ذهنم خطور کرد که چرا آثاری از بزرگان این شهر منتشر و جمع آوری نشده است، گفت: تصمیم گرفتم تا خود به جمعآوری آثار مکتوب این منطقه دست بزنم و با کمک دیگران آثاری را از بزرگان تولید و منتشر کنم و شعر «به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل وگر مراد نیابم به قدر وسع بکوشم» انگیزهای برای حرکتم شد و تا زمانی که آثار یک نفر معرفی نشود آن فرد به درستی شناخته نخواهد شد.
پزشک و نویسنده بیرجندی به کتاب کلیات اثر «نزاری» اشاره کرد و افزود: دو نسخه از کتاب کلیات اثر«نزاری» یکی در دوشنبه پایتخت تاجیکستان و دیگری در سنپترزبورگ روسیه موجود است؛ دیوان نزاری را با همکاری دکتر مصفا، در دو جلد و دو هزار و 700 صفحه جمع آوری و چاپ کردیم.
رفیعی با توجه به اینکه کتاب «اظهر و مظهر» یکی از داستانهای جالب است را جمع آوری کردیم، تصریح کرد: این کتاب منظومهای شبیه به لیلی و مجنون را به نمایش گذاشته است که می تواند در آینده بدرخشد.
وی با تاکید بر اینکه در خراسان جنوبی بزرگان بسیاری وجود دارد، اظهار داشت: باید در مورد این بزرگانی از جمله عبدالعلی بیرجندی، شیخ فنودی بیرجندی و دیگر بزرگان استان تحقیق کرد و با تهیه آثاری آنها را به دیگران معرفی کنیم.
پزشک و نویسنده بیرجندی با بیان اینکه اهمیت این جلسه برای دانشجویان است، گفت: دانشجویان باید گذشته خود را بدانند در غیر این صورت دچار بی هویتی می شوند.
رفیعی با توجه به اینکه دانشگاهها باید با تودههای مردم ارتباط داشته باشند، افزود: این ارتباط باعث افزایش سطح علمی مردم خواهد شد و قدرت نیز افزایش می یابد و دانشگاهها موقعی موفق خواهند شد که تودههای مردم را با امکانات خود به حرکت در بیاورند.
وی با تاکید بر اینکه نباید بین مردم و دانشگاه فاصله ای ایجاد شود، خاطرنشان کرد: دانشگاهها باید ارتباطی به زبان ساده با تودههای مردم داشته باشند و آثاری به زبان ساده برای ارتباط با مردم بنویسند؛ باید برای پیشرفت کار بیشتری انجام دهیم و در امر آموزش پیشرفت کنيم اما در بحث پرورش هیچ پیشرفت قابل توجهی نداشته ایم.
نظر شما