پیش بینی صادرات ۶۰۰ هزار تن فرآورده های لبنی در سال جاری

خبرگزاری شبستان:اولین کارگاه لبنیات‌‌سازی ایران سال۱۳۳۶ با نام آستارا در خیابان فردوسی تهران گشایش یافت و پس از آن صنعت لبنیات در کشورمان روز به روز پیشرفت کرد تا جایی که امروز شاهد صادرات ۲۹۸ هزارتن انواع فرآورده های لبنی در ۵ ماهه نخست امسال هستیم.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شیر از دیر باز در برنامه غذایی مردم ملل مختلف جهان جایگاه ویژه‌ای داشته است. گاو شیری در حدود 6 هزار سال پیش اهلی شده است. شیر حیوانات در آغاز دوران اهلیکردن به عنوان غذا استفاده شده است. گوسفند و بز در بین سال‌های 9000 تا 8000 سال (قم)در خاورمیانه اهلی شدند. در حدود 7000 سال احشام در نقاطی از آفریقا و ترکیه به صورت گله در آمدند. همچنین شیر در عصر حجر در انگلستان و ایرلند استفاده شده است. صنعت گله داری ابتدا در نواحی جنوب غربی آسیا متداول گشت و پس از آن این عادت به سایر کشورها نیز سرایت نمود. رشد دامداری به‌ منظور تأمین شیر و فراورده‌های لبنی، در مراحل ابتدایی در مناطقی گسترش یافت که علوفه سبز به میزان کافی در ان مناطق یافت می‌شد.

 

بنابراین گزارش، اولین نژاد دام‌های شیری در ایران در زمان جنگ جهانی دوم در سال(1319 ه.ش) از فرانسه خریداری و تحویل مؤسسه حیدرآباد گردید و حدود 10 سال بعد برای احداث اولین دامداری‌های صنعتی اقداماتی انجام شد. اولین کارگاه لبنیات‌‌سازی در سال 1336 با نام آستارا، در خیابان فردوسی تهران گشایش یافت که تولیدات آن شیرهای بطری با درب چوبی بود.

 

در اواخر سال 1327 یا اوایل سال 1328 کارخانه نسبتا مدرنی در جوادیه تهران احداث شد که در واقع نخستین مؤسسه‌ای بود که صنعت مدرن شیر را در ایران پایه گذاری کرد. این کارخانه که آلفا نامیده می‌شد کار خود را با دریافت روزانه 5 تن شیر‌خام و تبدیل آن به انواع محصولات لبنی آغار کرد. پس از آن صنعت لبنیات در کشورمان روز به روز پیشرفت کرد تا جایی که امروز شاهد صادرات 298 هزارتن انواع فرآورده های لبنی در 5 ماهه نخست امسال هستیم.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا به نقل از حسن رکنی، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی  در این باره نوشته است: " میزان صادرات فرآورده های لبنی در دوره پنج ماهه 95 به رقم 298 هزار تن رسید و انتظار می رود این رقم امسال به بیش از 600 هزار تن برسد. بازار روسیه فرصتی است پیش روی صادرکنندگان ایرانی و صادرات یکهزار تن شیرخشک به این کشور نهایی شد. نخستین محموله شیرخشک ایران حدود دو ماه پیش به روسیه صادر شده بود و بقیه نیز طبق قرارداد بین دو کشور صادر خواهد شد. مبلغ دو هزار میلیارد ریال طی توافق های صورت گرفته به عنوان مشوق صادراتی در اختیار صادر کنندگان قرار خواهد گرفت که این مبلغ برای محصولات مختلف تفاوت دارد به صورتی که برای صادرات ماست و دوغ مشوق صادرات پیش بینی نمی شود، اما برای پنیر و شیر خشک با توجه به این که حجم مصرفی شیر در روسیه متفاوت است یارانه نیز متفاوت است."

 

یادآور می شود: اکنون بیش از 30 کشور جهان در شمار وارد کنندگان فرآورده های لبنی ایران جای گرفته اند و سال گذشته 597 هزار تن انواع محصول لبنی کشورمان به بازارهای هدف صادر شده و انتظار می رود این بازارها گسترش یابد. تراز کلی بخش دام وطیور در 5 ماه اول امسال 267 میلیون 498 هزار دلار بوده که باعث مثبت شدن تراز تجاری این بخش شده است.

کد خبر 577503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha