تفسیر کلام الله مجید نیاز جامعه امروز / ضرورت ورود مساجد به تفسیر تخصصی قرآن

خبرگزاری شبستان: یک استادیار دانشگاه عدم مدیریت درست را عامل مهجور ماندن تفسیر قرآن خواند و پیشنهاد داد تا مسجد جواد آباد کرج و سایر مساجد استان به صورت تخصصی به مساله تفسیر بپردازد تا از شبهات وارد شده به قرآن جلوگیری می کند.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری شبستان از البرز، اولین محفل انس با قرآن با همکاری پایگاه بسیج شهید همتی و کانون فرهنگی شهدای جواد آباد با سخنرانی دکتر محمد حسن برهانی فر و اجرای گروه تواشیح نورالهدی وقرائت قاری برجسته استاد عباس زاده  در مسجد امام رضا(ع) برگزار شد.

 

 

طی این مراسم آقای دکتر برهانی فر با موضوع قرآن کریم به سخنرانی پرداخت و در ابتدا رعایت آداب تلاوت را لازمه قرائت درست و صحیح دانست.

 

این استاد دانشگاه از وسوسه های شیطانی به عنوان یکی از مهمترین آسیب ها برای جلوگیری از اتصال به خدا نام برد و تکبر و غرور و دنیا طلبی را عامل وسوسه شیطان و لعنت فرستادن قرآن بر بندگان خطاکار ذکر کرد.

 

برهانی فر، یکی از مشکلات را عدم تدبر در قرآن خواند و گفت: حدیثی از امام صادق(ع) است، که قرآن را در ۴ سطح دسته بندی می کند که شامل عبارت اشارات، لطائف و حقایق می باشد.

 

این کارشناس دینی تصریح کرد: عبارت برای عامه مردم است و نیاز به تفسیر ندارد. اما بعضی سطوح قرآن فنی می باشد.

 

وی ادامه داد: به عنوان مثال تلفن همراه دارای ویژگی های عمومی می باشد شامل تماس، پیامک و .. است ، اما در کنار این ویژگی ها، گوشی های تلفن همراه به برخی مشترکین شرایط خاصی ارائه می دهد.

 

 

وی افزود: اشارت مربوط به خواص است مانند آنچه در سوره انشراح آمده است، که یک آیه ۲ بار استقاده شده و علث تاکید نیست. در این سوره  ۲ بار کلمه  عسر و ۲ بار یسر آماده است، ولی به جای ۲ سختی و ۲ آسانی، یک سختی و ۲ آسانی معنی می شود ، زیرا یسر بدون الف و لام است و در زبان عربی یک بار سختی معنی می شود.

 

دکتر برهانی فر در ادامه مثال های مختلفی در مورد اشارت قرآن برای خواص ارائه داد تا تفاوت بین عبارات و اشارات قرآن کریم برای حاضرین در جلسه روشن شود.

 

وی عدم مدیریت درست را عامل مهجور ماندن تفسیر قرآن خواند و پیشنهاد داد تا مسجد جواد آباد و سایر مساجد به صورت تخصصی به مساله تفسیر بپردازد تا از شبهات وارد شده به قرآن جلوگیری می کند.

 

استادیار دانشگاه در این آئین با ذکر روایتی از امیر المومنین و رسول با مضمون مشترک نقل کرد : (بعد از زمان ما دوره ای می رسد که قرآن مظلوم است و به ظاهر توجه می شود ولی به باطن نمی پردازند).

 

وی در مباحث پایانی خود، درخصوص شفا دادن قرآن پرداخت و شفا دادن با شستن برگ قرآن را درست ندانسته و طبق آیه قرآن،در مرحله اول شفای قران را هدایت قرآن و در مرحله دوم عمل به دستورات قرآن را  شفای قرآن عنوان کرد.

 

دکتر برهانی فر قرآن را  گنجینه بی نظیر الهی و رحمت خداوندی بین امت اسلامی دانست  و عدم استفاده درست از قرآن را مسئولیت در مقابل خداوند ذکر کرد.

 

 

کد خبر 577586

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha