به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، محمد حسن لطفی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد امروز (10 مهر) در نشست خبری به مناسبت هفته سالمندی گفت: سالمندی قسمتی از زندگی هر فردی است که هرکسی وارد آن می شود.
وی افزود:شواهد نشان می دهد که سالمندی هم می تواند به شکل سالم طی شود و در سالمندی نیز می توان سالم زیست که ریشه آن به دوره جوانی بر می گردد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد:اگرچه بیماری های مزمن احتمال بیشتری در سالمندی دارد اما با مدیریت می توان کیفیت مناسبی به زندگی سالمندان بخشید.
لطفی تصریح کرد:ما سالمندی را به سه دوران سالمندی جوان، پیر و سالخورده تقسیم می کنیم که هردوره ای نیز مختصات خود را دارد که می توان با مدیریت این دوره ها را سالم گذراند.
وی ادامه داد: استان یزد از نظر سالمندی مقداری جلوتر است که برآوردها تا 9 درصد است و آینده نوید افزایش آن را داده اند و الان در حال سالمند شدن هستیم و وقتی از 14 درصد بگذرد جامعه سالمندی را تجربه می کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: خود فرد سالمند، خانواده مناسب برای سالمندان و حاکمیت سه ضلع یک سالمندی سالم است که می توان در راستای تقویت فعالیت های زندگی سالمندان فعال باشند و الان نیز در سیاست های دولت و نظام سلامت کشور بدان توجه شده است و برای سالمندان در مراکز بهداشتی درمانی کلیه فرایندهای سطوح مختلف را پوشش می دهد.
لطفی بیان کرد:اگر به بیماریهای سالمندی مانند دیابت، فشار و قند خون، ضعف اسکلت و تغذیه سالم و مشاوره های روانی نشان می دهد که پکیج خدماتی را برای سالمندان باید ایجاد کنیم.
وی افزود: بالغ بر 95 هزار نفر سالمند در استان یز داریم که اطلاعات کلی بیماری و تن سنجی آنها ثبت می شود و بر اساس نیاز به مشاوره ارجاع داده می شود که نیاز به پیگیری نیز دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد:همکاران ما حدود 35 درصد سالمندان استان را مورد بررسی قرار داده اند و پرونده برای آنها تشکیل داده اند که امیدواریم تا پایان سال مابقی افراد را تحت پوشش قرار دهیم.
لطفی تصریح کرد:الان مشکل ما با توجه به کار روی جمعیت افزایش سن باروری برای زنان است که اگر اولین بارداری زنان زیر 30 سال انجام شود می تواند بسیار به جامعه و مشکلات پس از آن را کاهش دهد.
وی افزود:تا 35 سالگی زمان مناسبی برای فرزند آوری است که می تواند در بازده ۱۰ ساله می تواند سه تا چهار فرزند را بدون مشکل داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: افزایش طلاق نیز از مشکلات دیگر است که ما باید آن را مورد توجه قرار دهیم.
لطفی بیان کرد: سالانه 225 هزار سقط نابجا و برخی غیر قانونی انجام می شود که ممکن است عفونت ها و عوارض بسیار زیادی را برای مادران تحمیل کند.
وی افزود: اگرچه ما حد جانشینی و نرخ باروری را 2 و یک دهم می دانیم اما ما در استان 2 و ۶ دهم قرار داریم که تشویق به ازدواج و سر و سامان دادن جوانان از اولویت های ما است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: 11 بسته خدمتی که به مردم داده می شود یکی از این بسته های به سالمندی اختصاص دارد که از دی ماه 94 عملا در استان کلید زده ایم و الان هر 2 هزار و500 نفر جمعیت استان یک کارشناس با آنها دارد و پرونده الکترونیک برای آنها اختصاص داده می شود.
لطفی گفت: این سند 10 ساله است که دستگاه های مختلف باید انجام وظظیفه کنند وزارت تعاون، بهداشت و درمان، استانداری ها از جمله دستگاه هایی هستند که باید در راستای خدمات رسانی به سالمندان باید تلاش کنند تا سالمند بتواند دوران سالمندی را با فرایند سالم طی کند.
وی افزود: الان بیشترین نقص را در استان در زمینه آموزش می بینیم و مدیریت زندگی سالمند نیازمند اطلاعات کلی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: دوران سالمندی در کشور ما دوران خوبی نیست و آغاز استرس ها و تبعیض های اجتماعی و عدم حمایت های اجتماعی برای سالمندان است.
لطفی بیان کرد: ما هنوز در گذاری هستیم که سالمندی را در کشور به خوبی تجربه نکرده ایم و زمانی هوشیار می شویم که آمار سالمندی ما زیاد می شود.
وی افزود: برگزاری کلاس های آموزش، توجیه مسئولان برای سالمندان و ارائه خدمات حمایتی از جمله برنامه های ما است.
نظر شما