پژوهش ها متناسب با نیاز جامعه باشد/دانشگاه ها به رشد شرکت های دانش بنیان اهمیت دهند

خبرگزاری شبستان: معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، بر پرداختن به پژوهش هایی که در جامعه کابرد دارند، تاکید کرد و اظهار داشت: دانشگاه ها باید به رشد شرکت های دانش بنیان و فعالیت اساتید و دانشجویان در حوزه های تحقیقاتی و پژوهشی اهمیت دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، فرج الله خبیر، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، امروز(10 مهر) در جلسه شورای توسعه علوم و فناوری ‌های سلول‌ های بنیادی و پزشکی بازساختی استان، گفت: در ارتباط با موضوع شرکت‌ های دانش‌‌ بنیان در سطح کشور و استان دچار مشکلات اساسی هستیم و هنوز نتوانسته‌ ایم در این حوزه چندان موفق عمل کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه در این راستا نه دولت توانسته امکانات لازم را فراهم کند و نه دانشگاه ها به طور جدی به این موضوع پرداختند، افزود: باید در این عرصه با پشتیبانی  و فراهم کردن امکانات وارد شد و در این خصوص از نیروهای نخبه بهره مند شویم.

 

وی بر پرداختن به پژوهش هایی که در جامعه کابرد دارند، تاکید کرد و ادامه داد: اگر پژوهشی در جامعه کارایی نداشته باشد، تنها وقت را از دست خواهیم داد و کاری بیهوده است و اگر بخواهیم یک پژوهش به محصول تبدیل شود باید امکانات لازم را فراهم کرد.

 

خبیر، با بیان اینکه تولید علم و مقاله خوب است ولی باید کارایی لازم را هم داشته باشد، اضافه کرد: باید کمک کنیم که بخش خصوصی وارد این عرصه شود و چرا که به سودآوری فعالیت در کنار علاقه ای که به این کار دارد توجه می کند، بنابراین باید اجازه رشد بخش خصوصی را به این عرصه بدهیم.

 

وی با اشاره به اینکه استانداری از توسعه فعالیت های پژوهشی استقبال می کند و در صورت ارائه طرح های خوب، بودجه و امکانات لازم را به این بخش اختصاص می دهد، عنوان کرد: دانشگاه ها باید به رشد شرکت های دانش بنیان و فعالیت اساتید و دانشجویان در حوزه های تحقیقاتی و پژوهشی اهمیت دهد تا بتوانیم در حوزه سلول‌های بنیادی نیز به‌طور مؤثر وارد شویم.

 

وی با بیان اینکه در خوزستان هر فعالیتی می تواند توجیه اقتصادی داشته باشد و این به خاطر استعداد و موقعیت خاص متطقه ای است که در آن زندگی می کنیم، اذعان داشت: دانشگاه‌ها طرح خود را در ارتباط با حمایت از شرکت ‌های دانش ‌بنیان برای ایجاد زیرساخت‌ های لازم ارائه دهند.

 

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان، ابراز امیدواری کرد: با حرکت به سمت توسعه علوم و فناوری‌ های سلول ‌های بنیادی و فراهم کردن امکانات بخش مهمی از اشتغال کشور و استان نیز در این حوزه محقق شود.

 

دکتر اسماعیل ایدنی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی ‌شاپور اهواز، علوم پزشکی و زیستی را پیشانی حرکت علم در جهان دانست و اظهار کرد: مطالعات در زمینه سلول ‌های بنیادی از 60 سال پیش آغاز و با استفاده از این علوم اقدامات خوبی در راستای درمان بیماری ‌ها در دنیا انجام شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در کشور ایران پیشرفت‌ های بسیار خوبی در حوزه سلول های بنیادی صورت گرفت، تصریح کرد: این علوم به شدت فرابخشی بوده و مستلزم همکاری ‌های بین بخشی و بین رشته ‌ای مختلف برای توسعه هستند؛ با فعال کردن یک حوزه نمی‌ توان انتظار رشد و توسعه مناسب در بخش سلول ‌های بنیادی را داشته باشیم.

 

وی وضعیت خوزستان در راستای فعالیت در حوزه سلول های بنیادی و نیروی انسانی لازم در این خصوص را مثبت ارزیابی کرد و یاد آور شد: سعی ما بر این است، زیرساخت ‌ها را با همکاری دیگر دانشگاه‌ ها فراهم کنیم و روابط بین بخشی و فرابخشی در حوزه مدیریت کلان استان و هم صنایع ایجاد شود.

 

کد خبر 577734

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha