خبرگزاری شبستان – مازندران
فرهنگ جامعه، تشکیل شده از عناصر مادی و فرهنگی است که کتابخانه ها از موارد مهم در این مقوله به شمار می آیند که می طلبد به آن، عنایت ویژه صورت گیرد.
توسعه و پیشرفت هر کشور، مورد توجه مسئولین و مردم آن جامعه است که برای تحقق این مهم می توان، از کتابخانه های مساجد، نهایت بهره را برد.
با وجود اینکه تعداد زیادی از بیسوادها و کم سوادها در روستاها ساکن هستند، نیاز به ارتقاء سطح علم و دانش آنها، امری ضروری است که باید به کتابخانه های روستایی، توجه بیش از پیش صورت گیرد.
کتابخانه روستایی هر چند که امکان دارد، از تجهیزات کمتر نسبت به شهر، برخوردار باشد اما مراجعه کنندگان به آن، علاقه بیشتری به کتاب و کتابخوانی دارند و در زندگی آنها، تاثیرگذار است.
یکهزار و 52 کانون فرهنگی و هنری مساجد در مازندران، وجود دارد که از این تعداد 660 کانون روستایی و مابقی کانون های شهری هستند.
262 کتابخانه عمومی و 121 کتابخانه باز در مساجد دیار علویان، فعالیت دارند و در دو شیفت کاری و برخی در سه شیفت کاری به علاقه مندان، خدمات کتابخانه ای را ارائه می دهند.
از جمعیت سه میلیون و 73 هزار و 943 نفری مازندران، 132 هزار و 972 از این تعداد را جمعیت روستایی و مابقی ساکن شهرها هستند که می طلبد با توجه به کوهستانی و حتی صعب العبور بودن برخی روستاها به این مناطق، توجه لازم صورت گیرد.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد درروستاها نسبت به شهرها، 60 به 40 است که با این تناسب، نقش کتابخانه های کانون های روستایی در توسعه فرهنگی روستاها، غیر قابل انکار است و می طلبد از سوی مسئولین، عنایت ویژه ای به آنها صورت گیرد.
حجت الاسلام صادق خداوردیان، مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری جان نثاران ولایت مسجد صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) توساکله تنکابن، امروز (11مهر) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: کتابخانه کانون های روستایی به دلیل کمبود و حتی عدم وجود نهاد فرهنگی در روستا، جاذبه و ظرفیت های خوبی برای سوق دادن تمام آحاد مردم جامعه به ویژه نسل های جوان و نوجوانان به مساجد دارند.
وی اظهار کرد: با استقرار کتابخانه کانون مساجد در روستای توساکله تنکابن، ساکنین روستاهای اطراف با جمعیتی بالغ بر چهار هزار از برکات آن، بهره مند می شوند.
حجت الاسلام خداوردیان، ارتباط بیشتر با مسجد، افزایش فرهنگ مطالعه در بین مردم که طبق گزارشات، سرانه کتابخوانی در ایران، کاهش یافته را از فواید تشکیل کتابخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد برشمرد.
وی بیان کرد: کانون فرهنگی و هنری جان نثاران ولایت مسجد صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) توساکله تنکابن، فضایی به مساحت 150 متر را برای تشکیل کتابخانه کانون، در نظر گرفته که در انتظار صدور مجوز برای آن است.
حجت الاسلام خداوردیان با اشاره به وجود چندین جلد کتاب در این کانون، خواستار تشکیل هر چه زودتر کتابخانه و در اختیار قرار دادن قفسه و میز و صندلی از سوی ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد مازندران شد.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما