صدیقه ذاکر، کارشناس مسائل زنان با اشاره به پدیده رو به رشد طلاق در جامعه در گفت و گو با خبرگزاری شبستان گفت: دلیل رشد آمار طلاق در کشور ناتوانی جوانان در حل مشکلاتشان است. علاوه بر این بالا رفتن سن ازدواج مسئله نوظهوری است که معلول بی توجهی به کسب مهارت راه حل مسئله آن است.
این کارشناس مسائل زنان با تأکید بر اهمیت طلاق عاطفی در خانواده ها افزود: با نگاهی به انواع طلاق متوجه می شویم، تنها بخشی از طلاق های ثبت شده طلاق اجتماعی هستند، در حالی که طلاق عاطفی جدایی مخفی اعضا خانواده است که کمتر مورد توجه قرار می گیرد. طلاق عاطفی، هشداری برای والدین است تا در شیوه تربیتی خود متوجه تفاوت ها ی جنسیتی باشند و فرزندان را برای پذیرش مسئولیت های اجتماعی تربیت کنند.
ذاکر با اشاره به شیوه های متفاوت تربیتی تصریح کرد: خانواده ها صاحب دو تجربه تربیتی متفاوت پدر سالاری و فرزند سالاری هستند. تجاربی که هر کدام به شکلی می تواند در تربیت امروز مؤثر باشد. بی تردید هر کدام از این شیوه ها را نمی توان به طور قطع رد یا تأیید کرد؛ اما با بررسی دقیق می توان شاخص های برتر را کاربردی، مورد استفاده قرار داد. به گفته وی، با توجه به تمام روش های تربیتی مرسوم، سنت های تربیتی اسلام باید در رأس آن ها قرار گیرد.
این کارشناس ارشد فلسفه و کلام اسلامی با مهم ارزیابی کردن کسب مهارت های زندگی تصریح کرد: بخشی از تربیت دختر و پسر به کسب مهارت های آن ها در زندگی آینده برمی گردد. مهارت هایی که در پی آن باید به ایفای نقش زن و شوهر و پدر و مادر بپردازند. بی توجهی به تفاوت های تربیتی دختر و پسر موجب نا توانایی آن ها در پذیرش مسئولیت و حل مسئله خواهد شد. وی معتقد است؛ نبود مهارت حل مسئله، اختلالی را در روند زندگی ایجاد کرده و اعتماد به نفس فرزندان را از میان خواهد برد.
ذاکر با بیان این نکته که اغلب این فرزندان حتی بعد از ازدواج وابستگی افراطی به خانواده خود دارند، افزود: فرزندان جوان بعد از ازدواج همچنان برای دریافت حمایت های خانواده استقلال خود را از دست می دهند. این حمایت شامل انواع حمایت ها مالی یا عاطفی می شود. ادامه این وابستگی زمینه را برای بروز طلاق هموار می کند.
وی با تأکید برتأثیر گفتگو درکاهش اختلافات خانوادگی اظهار کرد: همسران با کسب مهارت های زندگی و توجه به تأثیر گفتگوی سازنده می توانند در کاهش مسائل خانوادگی قدم بردارند.
پایان پیام/
نظر شما