خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دولت رومانی در دهه ۱۹۷۰ برای ساخت یک پایگاه صنعتی بزرگ و اختصاصی، مبلغ هنگفتی از غرب قرض گرفت. چائوشسکو در دهه ۷۰ اعلام داشت که بدهی ۱۱ میلیارد دلاری کشورش را ظرف همان دهه پرداخت خواهد کرد. درپی عاقب اتخاذ این سیاست، ریاضت اقتصادی اعمال کرد امری که از یک سو موجبات پرداخت بدهی خارجی شد و از سوی دیگر به کاهش شدید سطح زندگی منجر گردید. مخالفت رومانی با اصلاحات انجام شد. از زمانی که رژیم چائوشسکو در سال ۱۹۸۹ سقوط کرد، دولتهای موفق در پی این بودند که نظام اقتصادی بازارهایشان را به سبک غربی بنا کنند. سرعت بازسازی آهسته بود اما با نزدیکی سال ۱۹۹۴ بنیاد قانونی برای نظام اقتصادی بازار بسیار مناسب بود.
بنابراین گزارش، شرکت اکسون موبیل آمریکا و اواموی پتروم اتریش سال ۹۰ اعلام کرده بودند که پس از حفاری در بلوک نپتون واقع در ۱۷۰ کیلومتری سواحل رومانی و در عمق حدود یکهزار متری، یک ذخیره گازی که شاید بتوان آن را بزرگ ترین یافته گازیشان در دریای سیاه نامید، کشف کردهاند. پیشبینی میشود برآوردها درباره وجود ۶۰۰ تریلیون مترمکعب گاز فراساحلی در رومانی و اکتشافهای جدید گاز در این کشور، رومانی تا سال ۲۰۲۰ به یک صادرکننده خالص گاز تبدیل شود.
این گزارش می افزاید: در حال حاضر رومانی درصدد است تا همکاری هایی را با ایران در زمینه جنگل، مراتع و گیاهان دارویی به انجام برساند. وزارت جهاد کشاورزی در این باره به نقل از خداکرم جلالی، رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نوشته است: "جمهوری اسلامی ایران و رومانی راه های همکاری در زمینه جنگل، مراتع و گیاهان دارویی را در نشستی در تهران مورد بحث و بررسی قرار دادند. ایران 14.2 میلیون هکتار جنگل دارد که یک میلیون هکتار آن در منطقه هیرکانی به شکل جزئی مورد بهره برداری قرار می گیرد. قرار است در آینده ای نزدیک، میزان بهره برداری از جنگل را کاهش داده و با توجه به فراهم سازی امکانات لازم برخورداری از این بخش را به صفر برسانیم."
بنابراین گزارش، ایران به لحاظ اقلیمی کشور متنوعی است و از 13 اقلیم موجود در جهان 11 اقلیم آن در ایران قرار دارد و پنجمین کشور در دنیا در زمینه تنوع گیاهی و جانوری است. ایران به دلیل قرار گرفتن در کمربند خشک و نیمه خشک جنگل کاری را یکی از راهبردهای اساسی خود می داند و سالیانه 100 هزار هکتار جنگل کاری و همین میزان عملیات بیابازدایی در کشور انجام می شود. ایران در زمینه بیابان زدایی از دانش و تجربیات بالایی در منطقه و دنیا برخوردار است و تاکنون هشت میلیون هکتار عملیات بیابان زدایی انجام شده و دو میلیون و 300 هزار هکتار جنگل های دست کاشت بیابانی در کشور انجام شد. گیاهان دارویی یکی از مشخصه های بارز جنگل ها و مراتع در ایران است که از ظرفیت بالقوه بالایی در ایران برخوردار است و می تواند در تبادلات تجاری دو کشور بسیار موثر باشد.
یادآور می شود: رومانی با داشتن 6 میلیون و 900 هزار هکتار جنگل دارای تنوع زیستی بسیار غنی است که 50 درصد جنگل های آن توسط بخش خصوصی و 50 درصد دیگر توسط دولت اداره می شود. جنگل هایی که توسط بخش دولت مدیریت می شود به دلیل دارا بودن قوانین سختگیرانه زندان و جریمه از وضعیت حفاظتی خوبی برخور دار است، اما آن بخش از جنگل هایی که توسط بخش خصوصی اداره می شود، بیشتر تخریب شده است. بهره برداری بی رویه از جنگل، نگرانی هایی را بین مسئولین و مردم ایجاد کرده و سازمان های غیردولتی را بسیار حساس کرده است.
نظر شما