راه حل ولایتی برای حل بحران سوریه/ استخدام کارشناسان ویژه اقتصادی در وزارت خارجه

خبرگزاری شبستان: استخدام کارشناسان ویژه اقتصادی در وزارت خارجه، راه حل ولایتی برای حل بحران سوریه، شرکت ظریف در سرشماری آمار نفوس و مسکن، تایید نامه ظریف به موگرینی برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، استخدام کارشناسان ویژه اقتصادی در وزارت خارجه، راه حل ولایتی برای حل بحران سوریه، شرکت ظریف در سرشماری آمار نفوس و مسکن، تایید نامه ظریف به موگرینی برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

ظریف در سرشماری آمار نفوس و مسکن شرکت کرد

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان دقایقی پیش به صورت اینترنتی در طرح سرشماری نفوس و مسکن شرکت کرده و اطلاعاتش را به ثبت رساند.

وزیر امور خارجه که در حضور مسئولان سازمان آمار در ساختمان شماره یک وزارت امور خارجه در این طرح اینترنتی شرکت می کرد ضمن مفید دانستن این طرح بر لزوم شرکت مردم در سرشماری نفوس و مسکن سال 1395 تاکید کرد.

وی افزود: اینترنتی شدن این طرح بسیار به مفیدتر بودن آن کمک می کند.

حکومت بشار اسد یک حکومت قانونی است

علی اکبر ولایتی، رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران گفت: جلسه ای طولانی،سازنده و مفیدی با رییس روابط خارجه پارلمان مجلس بلژیک داشتیم و بحث های در خصوص مسائل بین المللی، روابط دو کشور و در مسائل غرب اسیا و شمال افریقا و علی الخصوص در مورد بحران سوریه و کشورهای منطقه از جمله یمن را مورد گفتگو قرار دادیم.

وی ادامه داد: در خصوص سوریه نیز هر دو کشور به این امر تاکید داشتند که سوریه راه حل نظامی ندارد بلکه راه حل سیاسی است و بنده نیز تصریح کردم که حکومت بشار اسد یک حکومت قانونی است که توسط مردم سوریه انتخاب شده است و نزدیک به 6 سال است که در مقابل تهاجم بیگانگان و تروریست ها مقاومت می کنند.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: راه حل بحران سوریه بر سه اصل استوار است. اول اینکه همه ای کشورهای دنیا ریاست جمهوری اسد را به رسمیت بشناسند و همه ای راه حل ها هول محور دولت قانونی سوریه باشد، دوم هیچگاه و به هیچ وجه نباید سوریه تجزیه شود و ما از حفظ تمامیت ارضی سوریه حمایت می کنیم و مورد اخر اینکه بحران سوریه راه حل نظامی ندارد بلکه راه حل باید راه حل سیاسی باشد که باید تحت نظارت سازمان ملل و با یک نماینده قوی که منطقه را بخوبی بشناسد و فقط در این صورت است که می توانیم امیدوار باشیم تا مردم سوریه بتوانند سرنوشت خود را خودشان رقم بزنند.

وی ادامه داد: تا زمانی که دولت بشار اسد حکومت قانونی سوریه است باید مورد قبول کشورهای منطقه باشد و تا زمانی که بر اساس قوانین سوریه بشار اسد رییس جمهور قانونی این کشور است و بر اساس قانون کشور سوریه دوران ریاست جمهوری خود را طی کند و بعد از آن نیز انتخاباتی مردمی با حضور همه از جمله مخالفان برگزار شود، سوریه نیز مخالف این موضوع نیست که با گروه های معارض به راه حلی صلح آمیز دست یابد و همه نمایندگان و حتی مخالفان در گروه های مختلف در انتخابات شرکت کنند اما هیچ کشور خارجی حق دخالت در سوریه را ندارد و همه باید کمک کنند تا سوریه به اوضاع طبیعی خود بازگردد.

ولایتی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آمریکایی ها در قطع روابط شان با روسیه و رهایی دادن تروریست ها از شهر حلب درصدد بهانه جویی برای مداخله در سوریه هستند، اظهار کرد: آمریکایی ها شانس خود را در افغانستان و در عراق امتحان کردند و در هر دو مورد شکست خوردند و این مردم عراق و افغانستان بودند که پیروز شدند. کشور سوریه نیز نزدیک به شش سال است که در برابر تهاجم بیگانگان به خصوص غربی ها و در رأس آنها آمریکا و در منطقه نیز رژیم صهیونیستی است مقاومت می کند آنها توان این را دارند که در مقابل تهاجم کشورهای بیگانه مقاومت کنند و آمریکایی ها نیز به سوریه حمله نخواهند کرد زیرا این کار منجر به شکست سنگینی برای آمریکا و به مراتب سخت تر از حمله به عراق و افغانستان خواهد بود زیرا مردم سوریه نزدیک به شش سال است که در حال جنگ می باشند و در مقابل 80 کشور از جمله آمریکا به خوبی ایستادگی کردند.

دکتر ولایتی در ادامه بیان داشت: بشار اسد به خوبی و محکم از مواضع مردم سوریه و از منافع سوریه دفاع می کند و اگر آمریکایی ها عاقل باشند هیچگاه به سوریه حمله نخواهند کرد زیرا شکست آنها در سوریه به مراتب سخت تر و سنگین تر از شکست قبلی شان خواهد بود.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه مدتی است کشور آلمان روابط خود را با ایران مشروط به ایجاد رابطه ایران با اسراییل می کند، گفت: متاسفانه دولت آلمان بعد از جنگ جهانی دوم سیاست مستقلی نداشت و فقط در زمان حکومت آقای هلموت کوهل استقلال نسبی داشتند ولی در حال حاضر آثار شکست آلمانی ها در جنگ جهانی دوم را آمریکایی ها دنبال می کنند اما مردم آلمان قطعا با عزتی که طالب آن هستند با سیاست دولت شان که تبعیت از دولت آمریکا است، مخالف اند و آن را قبول ندارند. مقامات آلمان نیز برای خوشایندی صهیونیست ها و آمریکایی ها چنین سخنانی را می گویند و ما نیازی به این نوع رابطه با آلمانی ها نداریم که آنها بخواهند بر سر ما منت بگذارند و بگویند در صورتی با ما رابطه خواهند داشت که با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار کنیم و هر کسی این آرزو را داشته باشد آن را با خود به گور خواهد برد و ما هیچگاه رژیم غاصب صهیونیستی را به رسمیت نخواهیم شناخت و آلمان نیز اگر رابطه با ایران را نداشته باشد، ضرر خواهد کرد.

راه حل بحران سوریه و عراق نظامی نیست

دیرک وندرمان، رییس کمیسیون روابط خارجه نمایندگان مجلس بلژیک در جمع خبرنگاران ضمن تشکر از دکتر ولایتی، رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیدار با وی گفت: بنده و تمامی هیئت همراه تحت تاثیر دانش دکتر ولایتی قرار گرفتیم. دانش ایشان در خصوص خاورمیانه تحسین برانگیز است، من و هیئت همراه قبلا نام ایشان را شنیده بودیم و ایشان را می شناختیم و می دانیم تجربیات و دانش اقای ولایتی نه تنها برای کشورهای اروپایی و عضو ناتو بلکه برای تمام بازیگران منطقه و جهان موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: در خصوص حل بحران سوریه با دکتر ولایتی موافق هستم و معتقدم راه حل بحران سوریه و عراق نظامی نیست و باید به دنبال راه حلی باشیم که برای منطقه ثبات و صلح را به همراه داشته باشد. امیدواریم بتوانیم با همکاری های منطقه ای راه حلی مسالمت آمیز برای حل بحران این کشور پیدا کنیم.

حفظ اراضی، قطع مداخله و مشروع دانستن دولت بشار اسد؛ راه حل بحران سوریه

علی اکبر ولایتی، رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام دیداری با رییس کمیسیون روابط خارجی نمایندگان بلژیک داشت. وی ضمن خوشامد گویی به رییس کمیسیون روابط خارجی نمایندگان مجلس بلژیک در خصوص روابط ایران و بلژیک گفت: روابط دو طرف روابطی حسنه و نزدیک به دو قرن می باشد که دو کشور این روابط را تجربه می کنند.

وی در خصوص اهمیت روابط بین دو کشور بیان داشت: دوستان ما در وزارت خارجه برای روابط با بلژیک الویت بسیاری قائل هستند و امیدوار هستیم سفر جنابعالی و هیئت همراه بتواند با توجه به مزاکراتی که صورت می گیرد گام موثری برای روابط دو کشور بردارد.

ولایتی در پاسخ به سوال اقای دیرک وندرمان، مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص بحران سوریه اظهار کرد: کشورهای حامی تروریسم و کشورهای که نسبت به ایجاد گروه های تکفیری و افراطی در منطقه به حمایت می پردازند دچار اشتباه محاسباتی شده و نهایتا در وضعیتی که نمی توانند از آن خارج شوند گرفتار خواهند شد.

ولایتی ادامه داد: حفظ اراضی سوریه، قطع مداخله کشورهای خارجی و مشروع و قانونی دانستن دولت بشار اسد سه راه حل بحران سوریه هستند.

ولایتی در خصوص بحث تجزیه سوریه گفت: این اتفاق هرگز در سوریه رخ نخواهد داد تنها راه حل بحران سوریه احترام به خواسته مردم و ملت سوریه و حفظ تمامیت ارضی سوریه است.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حضور امریکا در سوریه تصریح کرد: انچه امریکاییها در خصوص سوریه انجام دادند کاری اشتباه بود و منجر به کشته شدن هزاران نفر از مردم بی گناه شد.

در ادامه نشست دیرک وندرمان مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حل بحران سوریه گفت: با توجه به ضرورت حل بحران سوریه باید یک ائتلاف به رهبری سازمان ملل ایجاد شود.

استخدام کارشناسان ویژه اقتصادی در وزارت خارجه/ایجاد رشته دیپلماسی اقتصادی در دانشکده روابط بین الملل

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دوم اظهارات خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس راجع به اقدامات انجام شده در زمینه دیپلماسی اقتصادی از سوی دولت یازدهم گفت: در این رابطه سفرا و کارشناسانی را که تاکنون در حوزه سیاسی امنیتی جذب می کردیم بیشتر در زمینه اقتصادی جذب می کنیم و ملاک ارزیابی سفرا و نمایندگان خارجی جمهوری اسلامی اسلامی ایران را از ملاک سیاسی امنیتی به اقتصادی تغییر داده‌ایم.

ظریف با اشاره به ضعف کارشناسی اقتصادی در وزارت امور خارجه گفت: در این رابطه برای رفع این ضعف اقداماتی را انجام داده ایم که از آن جمله می توان به ایجاد رشته دیپلماسی اقتصادی در دانشکده روابط بین الملل و همچنین کارشناسی در حوزه اقتصاد در وزارت خارجه با استخدام کارشناسان اقتصادی طی امسال اشاره کرد.

وزیر امور خارجه دولت یازدهم یکی از نگرانیهای این وزارتخانه در انجام فعالیتهای اقتصادی را متهم شدن سفرا به فساد و حضور در معاملات اقتصادی دانست و تصریح کرد: به همین دلیل تصمیم گرفته ایم با اتهاماتی که به سفرا و نمایندگان کشور زده می شود با جدیت برخورد کنیم که مانع فعالیت اقتصادی آنها نشویم.

وی تاکید کرد: برنامه ما این است که سفارتخانه‌های ما باید در خدمت مردم باشند و اگر مردم خواهان خدمات کنسولی هستند با آنها خدمات کنسولی بدهند و برای ارایه خدمات اقتصادی نیاز کشور از هیچ اقدامی دریغ نکنند لذا فرهنگ نگرانی از فعالیت اقتصادی در وزارت خارجه را مشغول به کاستن هستیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: در سفرهای خارجی نیز فعالان اقتصادی بخشهای خصوصی و دولتی برای پیگیری نیازهایشان ما را همراهی می کردند که 160 بنگاه خصوصی و دولتی در سفرهای خارجی هیئت همراه بودند و عمده محور مذاکرات ما با طرفهای مقابل مباحث اقتصادی بوده است و این تلاشها برای پیگیری اهداف اقتصاد مقاومتی صورت گرفته است.

شرایط بین الملل و منطقه را برای جذب فناوری سرمایه خارجی تعدیل کردیم

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در بخش ابتدایی اظهارات خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس راجع به برنامه های وزارت امور خارجه دولت یازدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی گفت: وزارت امور خارجه هدف کار خود را پیشبرد اقتصاد مقاومتی قرار داده است تا در سالهای گذشته که فرهنگ قالب بر این وزارتخانه سیاسی امنیتی بوده است را بتوانیم به یک فرهنگ برای کمک به پیشبرد یک کشور در عرصه وارد کردن سرمایه خارجی و فناوری خارجی تبدیل کنیم.

ظریف اعلام کرد: به همین منظور در ساختار داخلی وزارت خارجی و نظام داخلی کشور از طریق ایجاد ستاد هماهنگی روابط خارجی و آموزش سفرا و کارشناسان توانستیم در این زمینه گام برداریم.

وزیر خارجه دولت یازدهم با اظهار اینکه وزارت خارجه هنوز در تلاش است که وظیفه ای که بر عهده داشته که باعث ایجاد هزینه در توسعه و پیشرفت کشور می شده را نتوانسته به صورت کامل به هدف عالی فعالیت درخصوص اقتصاد مقاومتی تبدیل کند تصریح کرد: البته سابقه سه سال گذشته نشان داده ما در این حوزه توانسته‌ایم شرایط بین المللی و منطقه ای را به گونه ای تعدیل کنیم که جذب سرمایه و فناوری خارجی امکان پذیر باشد.

وی تاکید کرد: اینکه وزارت خارجه موارد قانونی را از جلوی پیشرفت کشور بردارد دستاورد اولیه ما بوده است.

آمانو: ایران به همه تعهداتش پایبند بوده است

یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی باز اذعان کرد که ایران به همه تعهداتش در اجرای برجام یعنی محدود کردن برنامه هسته ای خود پایبند بوده است.

طبق ترجمه خبرگزاری ایرنا، آمانو در گفت و گو با پایگاه اینترنتی روزنامه لوموند فرانسه گفت: ایران به دقت همه محدودیت های اعمال شده در توافق ماه ژوئیه سال 2015 وین را در مورد ذخایر اورانیوم و آب سنگین رعایت کرده است.

وی گفت: فقط یک حادثه جزئی در ماه فوریه روی داد که درباره میزان ذخایر آب سنگین بود که ما فورا به تهران تذکرات لازم را دادیم و مشکل بلافاصله حل شد و من تائید می کنم که تهران به دقت به تعهدات خود پایبند بوده است.

آمانو گفت: ایرانی ها دقیقا به آنچه که به جامعه جهانی قول داده اند، پایبند بوده و آن را اجرایی کرده اند.

به گزارش شبستان، آمانو پیش از این هم در تهیه گزارش فصلی آژانس بین المللی انرژی اتمی بنابر اذعان کارشناسان آژانس که از برنامه هسته ای ایران بازدید می کنند تاکید کرده بود که ایران به همه تعهداتش در اجرای برجام پایبند بوده است.

کسی برای ایران شرط و شروطی تعیین نمی کند

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه شنبه در حاشیه رونمایی از کتاب 'ابعاد ظریف مذاکرات' در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که وزیر اقتصاد آلمان که قرار است به ایران سفر کند شروطی تعیین کرده است، افزود: سیاست های ما مشخص است و کشورهای مختلف با علم به سیاست های ایران که سازنده است به این کشور سفر می کنند.

وی تاکید کرد: کشور ما کشور اصلی مبارزه با تروریسم در منطقه است؛ کشوری که در برابر فشارهای ناروا 37 سال ایستادگی کرده است و در عین حال، کشور صلح طلب است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: ایران کشوری است که در برابر داعش و تروریسم ایستادگی کرده است؛ بنابراین داشتن ارتباط با ایران برای همه باید افتخار باشد .

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره ارتقای سطح روابط با کانادا اظهار داشت: گفت و گوهای خوبی با وزیر خارجه کانادا داشته ایم؛ جمهوری اسلامی خواسته هایی دارد که باید درباره آن بیشتر صحبت کنیم.

ظریف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بعد از جلسه نیویورک آیا بدعهدی آمریکا کمترشده است گفت: باید فشار بیاوریم تا بدعهدی های آمریکا کمتر شود؛ آمریکایی ها در گذشته نشان دادند که باید در برابر سیاست های آنها با مقاومت و ایستادگی ولی با زبان منطق و جدیت که جمهوری اسلامی همواره آن را داشته پیش رفت و تلاش کرد حقوق ملت احقاق شود.

وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا نشانه ای از این اصلاح رفتار در آمریکایی ها دیده اید گفت: به هر حال دولت آمریکا، دولتی است که در اجرای تعهداتش نخواسته در زمان انتخابات هزینه سیاسی داخلی بپردازد؛ متاسفانه به اندازه ای که برای تشویق شرکتها و بانکها ضرورت داشته، حضور نداشته است.

وی افزود: البته اینکه باید برای تشویق حضور داشته باشد درخواستی از آمریکایی ها نداریم؛ آمریکایی ها در طول سالهای تحریم دنیا را با تبلیغات علیه ایران بمباران کردند و دنیا را از همکاری با ایران ترساندند؛ البته این کارهایی است که آمریکایی ها در گذشته کردند و لازم است نه تنها این کارها را متوقف کنند بلکه باید جبران کنند و این تاکیدی است که ما همواره به دولت آمریکا داشته ایم.

ظریف همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص نامه ای که به خانم موگرینی نوشته است گفت: نامه در مورد نحوه اجرای برجام و انتقاداتی بود که ما همواره به اجرای برجام داشتیم و نیاز بود که مطالبی را مکتوب بدهیم و درخواست کنیم جلسه رسمی وزرا تشکیل شود.

وی تاکید کرد: این نامه حدود یک ماه و نیم قبل نوشته شد و در آن درخواست جلسه شد که آن هم تشکیل شد.

ایران هیچ پیش شرطی را برای ارتباط نپذیرفته است

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به پرسشی در خصوص اظهارات وزیر اقتصاد آلمان در مصاحبه با نشریه اشپیگل، اظهار داشت:همانگونه که بارها تاکید کرده ایم مناسبات جمهوری اسلامی ایران و آلمان بر پایه منافع و احترام متقابل بنا شده و در این رابطه هیچگونه پیش شرطی پذیرفتنی نیست؛ علاوه بر آنکه در این ارتباط دخالت هرگونه عامل ثالث را کاملا مردود و مخل روابط دوجانبه می دانیم.

قاسمی در خصوص موضوع فلسطین که در اظهارات این‌ مقام ‌آلمانی آمده بود، افزود: جمهوری اسلامی ایران دفاع از حقوق مردم فلسطین را جزء تغییر ناپذیر سیاست خارجی خود می داند و از آرمان فلسطین هیچگاه و تحت هیچ شرایطی دست نخواهد کشید. 

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان مطرح کردن موضوع حقوق بشر از سوی این مقام آلمانی را نامربوط خواند و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمی دهد.

بهرام قاسمی تاکید کرد: در شرایطی که تروریسم بین المللی منافع همه کشورها را تهدید می کند، انتظار می رود که کشورهای جهان به ویژه آنهایی که قربانی تروریسم بوده و هستند مبارزه جدی و بی امان با تفکرات افراطی و محافل تروریست پرور را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص چشم انداز روابط دو کشور نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و آلمان از ظرفیت های بالقوه بسیار بالایی در  مناسبات دوجانبه در تمامی زمینه ها برخوردارند و باید مقامات آلمانی به منظور تحقق مطلوب همکاری ها دقیقا این نکته را مورد توجه داشته باشند که روابط دو کشور همواره بدخواهانی داشته و دارد که هیچگاه از تخریب روند رو به رشد آن بویژه در مواقع حساس فرو گذار نکرده و نمی کنند؛ لذا توصیه این است با دقت و توجه بیشتری به اظهارنظر بپردازند.

ایران نامه ظریف به موگرینی را تایید کرد

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اخبار منتشر شده در مورد نامه محمدجواد ظریف به فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تأیید چنین موضوعی،‌ اظهار داشت: ارسال چنین نامه‌هایی بین طرفین امر جدیدی نیست.

قاسمی با بیان اینکه این نامه مربوط به چندی پیش است،ادامه داد: پیش از این چنین نامه هایی بین طرفین مبادله و چنین تبادلاتی به دلیل مسائل فیمابین و همچنین پیگیری مسئله برجام یک امر کاملا عادی است و امری غیرطبیعی قلمداد نمی‌شود.

وی تأکید کرد: همواره می تواند بین دو طرف نامه‌هایی در همین راستا تبادل و موصوعات فیمابین مورد بررسی و تبادلنظر قرار گیرد.

 

 

کد خبر 578688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha