عاشورا آغازی برای تحول و تحقق تمدن اسلامی در جهان بود

خبرگزاری شبستان:تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه عاشورا رمز بقا، حیات مجدد، رشد و احیای دین بوده، افزود: عاشورا آغازی برای تحول و تحقق تمدن اسلامی در جهان بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله سید ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی امروز(۱۴ مهر) در مجتمع فرهنگی آیه‌های مشهد ضمن تسلیت به مناسبت ایام‌ سوگواری امام حسین(علیه السلام) اظهار کرد: امروز به برکت عاشورای حسینی از جوامع اسلامی جهل زدایی شده و به برکت خون شهدا، بیداری اسلامی پدید آمده است زیرا با جا به جایی حکومت‌ها این بیداری اسلامی از بین رفتنی نیست.

 

وی با اشاره به اینکه قیام اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) برای عینیت بخشیدن و اجرایی شدن دین در جامعه بود، اظهار کرد: عاشورا رمز بقا، حیات مجدد، رشد و احیای دین بوده و به آموزه‌های اسلام عینیت بخشیده است.

 

آیت الله رئیسی عاشورا را به عنوان آغازی برای تحول و تحقق تمدن اسلامی در جهان دانست و اظهار داشت: دشمن می‌خواست عاشورا نماند اما عاشورا رمز تحول در بشریت شد و عاشورای حسینی به هیچ عنوان یک حرکت تصادفی نبود بلکه حرکتی برنامه‌ریزی شده بود که از همان ابتدا با یک پیش بینی دقیق، با مدیریت و هدایت حجت خدا دنبال شد.

 

وی با تاکید بر اینکه عاشورا در نیمی از روز اتفاق افتاد اما تابلویی از بهترین مظاهر انسانی را برای تمام تاریخ خلق کرد، گفت: ابا عبدالحسین(علیه‌السلام) می‌خواست جامعه قدرت تعقل، اندیشه و تحلیل پیدا کند، زیرا جامعه‌ای که قدرت تحلیل پیدا کرد دیگر راه، رهبر و مقصد را گم نمی‌کند.

 

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به فرازهایی از زیارت‌نامه اربعین اشاره و ابراز کرد: در زیارت مشهور امام حسین(علیه‌السلام) آمده است که رسالت اصلی مکتب عاشورا یعنی بیدار کردن بشر و زدودن تاریکی‌ها و ظلمات جهل از جامعه انسانی را نمایان می‌کند، اگرچه بیدارگری تنها مربوط به جهالت آن دوران نیست چرا که جهالت مدرن امروزی که غرب پرچم‌دار آن است امتداد همان جاهلیت امویان است.

 

وی پاکی ضمیر را لازمه اثرگذاری هدایت‌های الهی بر انسان دانست و تصریح کرد: اگر در اثر گناهان فطرت آدمی را ظلمت فرا بگیرد به گونه‌ای که درک و فهم او زایل شود آنگاه هر چقدر هم راه و راهبر نورانی باشد هدایت بر فرد اثر نمی‌کند همان گونه که در محضر پیامبر اکرم(صلوات الله علیه) ابوجهل‌ها انوار فروزان هدایت‌های الهی را ندیدند و ابوجهل‌ها در روز عاشورا بر روی پسر پیامبر(صلوات الله علیه) شمشیر کشیدند.

 

تولیت آستان قدس رضوی تمام ارزش‌های انسانی را در تابلوی عاشورا قابل‌ مشاهده دانست و تصریح کرد: توکل، وفا، اوج عبودیت و تسلیم در برابر پروردگار، ایثار، نوع‌دوستی و توجه به دیگران در پرتو خداخواهی، جهاد، شهادت و دیگر قله‌های انسانیت همه در کربلا دیده می‌شود.

کد خبر 578846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha