انتشار  مجموعه آثار حسینی در  ماه محرم

خبرگزاری شبستان:مدیر عامل انتشارات دارالحدیث از انتشار قریب الوقوع کتاب مصوری در موضوع قیام امام حسین (ع) با عنوان «ثار الله» که حرکت کاروان آن حضرت را از مدینه دنبال کرده و تا بازگشت آن کاروان به مدینه ادامه دارد خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین سبحانی نیا، مدیر عامل انتشارات دارالحدیث در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، از انتشار قریب الوقوع کتاب مصوری در موضوع قیام امام حسین (ع) با عنوان «ثار الله» که حرکت کاروان آن حضرت را از مدینه دنبال کرده و تا بازگشت آن کاروان به مدینه پی می گیرد خبر داد وگفت:  این کتاب برگرفته شده از نرم افزار ثارالله است و آن نیز متکی بر دانشنامه امام حسین(ع) بوده است. کتاب « ثارالله» به بیانی کوتاه و مختصر و با تصاویر فراوان جریان قیام امام حسین(ع) را به صورتی زیبا به تصویر کشیده است و ضمن اتقان مطالبش از جذابیت بالایی بویژه برای جوانان و نوجوانان برخوردار است.   


وی افزود:  اطمینان دارم این کتاب به سرعت مورد توجه علاقمندان به ساحت قدس حسینی قرار خواهد گرفت و قشر جوان را به خود جذب خواهد ساخت. البته نه به خاطر مصور بودنش که یکی از مؤلفه ها ی جذابیتش است بلکه به خاطر مختصر بودن و اتقان مطالبش که در کنار مصور بودن کتاب مطالب آن را در ذهن مخاطب ماندگار می کند. این کتاب به همت معاونت فرهنگی و هنری دارالحدیث و با اجرای موسسه فرهنگی آسمانه تولید شده است.
 


مدیر  عامل انتشارات دارالحدیث ادامه داد:  کتاب دیگری در دست چاپ داریم با عنوان «از امام حسین (ع) بیشتر بدانیم». این کتاب با طرح 72 سؤال پر تکرارا در بین عموم مردم  به پاسخ  به  این پرسش ها با استفاده از دانش نامه امام حسن (ع) پرداخته است . کتاب «از امام حسین (ع) بیشتر بدانیم» یکی از سلسله کتابهای بیشتر بدانیم است که تاکنون چهار عنوان از آن منتشر شده است.


دکتر سبحانی نیا  تصریح کرد:  همچنین با توجه به قرار داشتن در ماه محرم  انتشارات دارالحدیث تاکنون عناوین بسیار شاخصی در باره امام حسین(ع) منتشر ساخته و مجموعه ارزشمندی را به خیل عاشقان سید الشهدا(ع) عرضه نموده است.

 

دانشنامه امام حسین(ع)

دانشنامه امام حسین(ع) از جمله این مجموعه می باشد که در اين دانش نامه ، تمام مقاطع زندگى امام حسين عليه السلام بازگو شود ، هر چند حساسيت و بزرگى حادثه عاشورا ايجاب مى كرد كه نسبت به آن مقطع ، بررسى علمى درخور انجام گيرد. مى توان تاريخ زندگى نورانى و افتخارآميز حضرت ابا عبد اللّه الحسين عليه السلام را به پنج دوره تقسيم كرد: دوره اوّل، مقارن با حيات پيامبر صلى الله عليه و آله (۴ ـ ۱۱ق) ؛ دوره دوم، از رحلت پيامبر صلى الله عليه و آله تا پايان خلافت عثمان (۱۱ ـ ۳۵ق) ؛ دوره سوم، مقارن با خلافت امام على عليه السلام (۳۵ ـ ۴۰ق) ؛ دوره چهارم، از شهادت امام على عليه السلام تا هنگام مرگ معاويه و به قدرت رسيدن يزيد (۴۰ ـ ۶۰ ق) ؛ و دوره پنجم، دوران قيام بر ضدّ حكومت يزيد (۶۰ ـ ۶۱ق). بررسى ادوار پنجگانه زندگى امام حسين عليه السلام ، از حضور فعّال و تأثيرگذار ايشان در حوادث و رخدادهاى جامعه اسلامى خبر مى دهد ، چنان كه بررسى سيره و سخنان بر جاى مانده از ايشان ـ كه از حجم نسبتا بالايى برخوردارند و ميراث علمى ايشان تلقّى مى گردند ـ نيز توجّه به پرورش اخلاقى و معنوى انسان ها را به نمايش مى گذارد...

 

شهادتنامه امام حسین (ع) و گزیده آن
 

کتاب شهادتنامه امام حسین(ع) به دنبال به نمايش گذاشتن نسخه‏ ای از انسان كامل و قرآن ناطق‏ بوده و تاريخ زندگى نورانى و افتخارآميز حضرت ابا عبد اللَّه الحسين عليه السلام و بويژه حماسه كربلا را هر چه كامل‏تر، دقيق‏تر و با شيوه‏ هاى علمى به خوانندگان، منتقل کرده است. ویژگی این اثر بی بدیل گردآوری نقلهای مختلف در باره حوادث بی شمار قیام امام حسین(ع) و ارائه پاره ای توضیحات و تحلیل ها در باره وقایع قیام آن حضرت است. این کتاب خواننده یا محقق را از رجوع به متون معتبر دیگر بی نیاز می سازدو همه نقلهای معتبر را در کنار هم به  خواننده می نمایاند. کتاب شهادت نامه امام حسین(ع)، جایزه دعبل «کتاب سال عاشورا» را نیز دریافت کرد و در ضمن از کتاب دو جلدی شهادتنامه، گزیده ای نیز در یک جلد با عنوان گزیده شهادتنامه امام حسین(ع) منتشر شده است.

 واقعه عاشورا در منابع کهن
 

کتاب واقعه عاشورا در منابع کهن اثری است که به تازگی (در شهریور سال جاری) منتشر شده است. منابع حدیثی و تاریخی فراوانی، حادثه کربلا را گزارش کرده اند؛ ولی میتوان گفت که در میان همه آنها، شش منبع ، به دلیل قدمت، اعتبار نسبی، جامعیت و نیز پیوستگی روایت، از گذشته تا امروز، به گشتردگی مورد استناد قرار گرفته اند . این منابع عبارت اند از : تاریخ الطبری ،  الارشاد ،  الفتوح ،  الملهوف ،  امالی الصدوق ،  مقاتل  الطالبین. در کتاب حاضر، متن گزارش های منابع ششگانه ی یاد شده از وقایع کربلا، همراه با ترجمه، به صورت کتاب مستقل، در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد. این اثر مداحان و مرثیه سرایان را از مراجعه به آثار متعدد بی نیاز می سازد.

 

مجموعه 7 جلدی رستاخیز کربلا
 

مجموعه «رستاخیز کربلا» چند کتاب کوچک و عمومی درباره امام حسین(ع) است که به هدف عرضه برای خانواده ها تولید و منتشر شده است. دانشنامه ۱۴ جلدی امام حسین علیه السلام منبع اصلی مورد استفاده در نگارش این هفت کتاب بوده است  که شامل : کتاب «سلام او»، ترجمه‌ای تازه و شیوا از زیارت ناحیه مقدسه،«پای سخن محبوب دل‌ها» چهل حدیث از امام حسین(ع)، «تا عاشورا» با موضوع سیر حوادث از ورود امام حسین(ع) به کربلا تا شب عاشورا،  «روز عاشورا» شامل سیر مقتل و حوادث سحرگاه تا ظهر عاشورا،کتاب «عصر عاشورا» شامل اتفاقات مربوط به پس از شهادت امام حسین(ع) و یارانش.«ریحانه‌های دشت خون» داستانک‌هایی از حضور زنان در نهضت عاشورا، کتاب «عطر گل سرخ» به عنوان کتاب تصویری ویژه کودکان می باشد  و به منظور سهولت استفاده از مجموعه «رستاخیز کربلا» برای ذاکران و مداحان و نیز مبلغان و سخنرانان، کتاب‌ها در قطع جیبی چاپ شده است.گفتنی است رهبر معظم انقلاب در بازدید از آثار دارالحدیث از چنین آثاری که برای مخاطب عام تولید شده است اظهار خرسندی کردنده اند.


 
اطلس غدير و عاشورا
 
غدير و عاشورا ، دو حادثه بزرگ و برجسته در تاريخ اسلام اند در حادثه نخست ، تداوم رسالت اعلام مى‏گردد و دومين حادثه ، جهادى است عليه رجعت و انحرافى كه در سيره و سنّت پيامبر صلى اللَّه عليه وآله رخ داد. مطالعه و تحليل اين سه حادثه درس‏آموز، هميشه دغدغه عالمان شيعى بوده است و آثار فراوانى در باره آنها نشر يافته است.


پژوهشكده علوم و معارف حديث ، بخشى از كارهاى پژوهشى خود را طى ده سال گذشته ، به تتبّع و تجزيه و تحليل زندگى‏نامه امام على عليه السلام و امام حسين عليه السلام اختصاص داده كه ثمره آن ، چاپ و نشر دو مجموعه با عنوان دانش‏نامه امير المؤمنين عليه السلام و دانش‏نامه امام حسين عليه السلام بوده است. يكى از نوآورى‏هاى اين دو اثر ، طراحى و تدوين نقشه‏هايى براى رخدادهاى زندگى امام على عليه السلام و امام حسين عليه السلام است ؛ نقشه‏هايى مربوط به واقعه غدير، دوران خلافت امير المؤمنين عليه السلام و حادثه عاشورا .


از آن جا كه چاپ و نشر مستقلّ اين نقشه‏ ها (جدا از آن دو مجموعه) مى‏توانست براى پژوهشگران و نيز مسافران و زائران اين سرزمين‏ها مفيد باشد ، تصميم گرفته شد تمام نقشه‏هاى دو دانش‏نامه پيش گفته ، همراه با توضيحات اجمالى ، به صورت كتاب حاضر ، در اختيار علاقه‏ مندان قرار گيرد.

 

حکمتنامه امام حسین (ع)


 
حکمت نامه امام حسین(ع) کوششى نو در جهت گردآورى سخنان حکیمانه این امام از منابع حدیثى شیعه و اهل سنّت، و ارائه آن با نظمى نوین و دسترسی آسان است. این مجموعه، افزون بر حکمت هایى که از امام حسین(ع) روایت شده، بخشى از احادیثی را که وی مستقیماً یا با واسطه از پدر بزرگوارش امام على(ع) یا جدّ ارجمندش پیامبر خدا(ص) نقل کرده، در بر مى گیرد.
این حکمت نامه در ده باب تنظیم شده است: حکمت هاى عقلى و علمى، حکمت هاى اعتقادى، حکمت هاى عقیدتى و سیاسى، حکمت هاى عبادى، حکمت هاى اخلاقى و عملى، حکمت هاى جامع، حکمت هاى گوناگون، حکمت های منظوم، تَمثّل جستن امام به اشعار شاعران و دیوان منسوب به امام حسین(ع).
این مجموعه، بخشى از دانش نامه امام حسین(ع) است که پیش از به فرجام رسیدن آن اثر، آماده بهره بردارى گردید و از آنجا که کاربرد مستقلی دارد، جداگانه به علاقه مندان عرضه شده است.


نرم افزار ثارالله


آمیخته شدن مستندات علمی و تاریخی با جلوه‌های ویژه ادبی، هنری، رسانه‌ای و نرم افزاری نقطه عطفی در عرصه تولید آثار رسانه‌ای دینی کشور و آغازگر سبکی جدید در ترویج معارف ائمه هدی علیهم السلام است که در قالب ارائه چکیده‌ای از ۱۴ جلد دانشنامه امام حسین(ع) در قالب چند رسانه‌ای جذاب، حضور دو تن از پژوهشگران و اساتید به نام تاریخ اسلام،اجرای نمایش‌های امروز از سوی بازیگران مطرح تئاتر و تلویزیون، تصویر سازی یاران امام علیه السلام و دشمنان امام علیه السلام از سوی هنرمند مطرح کشور، تصویر سازی ۱۲۰ رویداد مستند از زندگانی امام از ولایت تا بعد از شهادت، تولید انیمیشن ۲ و ۳ بعدی برای نمایش رخدادها با روایت گوینده نام آشنای کشور، ارائه اطلس عاشورا در قالب دیجیتال ۳ بعدی و گویا برای نمایش مسیر حرکت کاروان حسینی  از ویژگی های نرم افزار ثارالله می باشد.
 

گفته می شود: نرم افزار چند رسانه‌ای ثار الله از ۹ بخش اصلی پنجمین خورشید،مسیر سرخ،روز واقعه،از کربلا تا مدینه،زندگی به سبک حسین،حکمت‌های حسینی،عبرت‌هایی حسینی،گنجینه و  بازاین چه شورش است،  تشکیل شده است.

 

کد خبر 579126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha