به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، ماه محرم کانون اصلاح و تربیت حسینی، آغاز ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در البرز، رسیدگی به سه پرونده قاچاق کالا در سمنان برخی از سرتیترهای اخبار قضایی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
الفت: احکامی که برای قاچاقچیان کالاهای تقلبی و غیرقابل مصرف صادر می شود سختگیرانه خواهد بود
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه خواستار اجرایی شدن قانون رهگیری کالا شد و گفت: این قانون از سال ۹۲ متوقف شده اما باید هر چه سریعتر اجرایی شود.
محمدباقر الفت در همایش ملی پیشگیری از قاچاق کالای سلامت محور با اشاره به اینکه متاسفانه برخی به بهانه اصلاح در بخش هایی از این طرح اجرای کد رهگیری کالا را متوقف کردند ادامه داد: در این خصوص اگر خواهان کنترل در بازار هستیم باید هر چه سریعتر این طرح اجرایی شود.
وی با بیان اینکه کد رهگیری کالا به طور مستقیم بر سلامت مردم تاثیرگذار است ادامه داد: متاسفانه طی چند سال گذشته شاهد گسترش قاچاق کالا در کشور بوده ایم که در این خصوص می توان عوامل مختلفی را در ایجاد قاچاق کالا تاثیرگذار دانست که به عنوان نمونه می توان به فقر، تحریم ها، بی اطلاعی و تبانی قاچاقچیان با برخی عوامل دستگاه های مختلف اشاره کرد.
الفت گفت: مصرف این نوع کالا، سلامت افراد را به خطر می اندازد و با نگاه انسانی که ما داریم نمی توانیم این گونه کالاها را به بازار برگرداند؛ بنابراین امحای آنها در دستور کار قرار می گیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به اینکه نگاه قانونگذار به کالای غیرقابل مصرف از نوع کالای ممنوعه است، ادامه داد: در این رابطه قوانین برای آنها مشخص شده و دادگاه های مشخص نیز اینگونه پرونده ها را بررسی می کنند.
وی با اشاره به اینکه قاچاق کالای تقلبی و غیرقابل مصرف که موجب بیماری و حتی مرگ می شود از پرسودترین تجارتهای سیاه در جهان است تاکید کرد: از این رو احکامی که برای اینگونه افراد صادر می شود سختگیرانه خواهد بود.
الفت با بیان اینکه این پدیده شوم در بازار فراوان است خواستار پیشگیری از آن در ابعاد بین المللی شد و ادامه داد: کالاهای قاچاق به طور مستقیم به اقتصاد نیز لطمه وارد می کند، در این سالها اعمال تحریم ها باعث شد که در برخی تولیدات و بازار از جمله پوشاک، باغداری و کالاهای سلامت تاثیرگذار باشد اما این حرکت و اوج گرفتن قاچاق تنها تاثیر اقتصادی ندارد چرا که به پولشویی و تطهیر درآمدهای ناشی از قاچاق نیز رسید.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به اینکه قاچاق کالا در نظام اقتصادی کشور اختلال ایجاد کرده گفت: امروزه شاهد بروز برخی مشکلات در این حوزه هستیم اما آنچه که مهم است همکاری تمامی دستگاه ها برای جلوگیری و کاهش اینگونه بازار است.
فاضلیان خبر داد: آغاز ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در البرز
احمد فاضلیان رئیس کل دادگستری استان البرز از آغاز اجرای طرح ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در دادگستری البرز خبر داد و گفت: در راستای اجرای مواد 175 و 176 قانون آیین دادرسی کیفری و فصل چهارم این قانون که بر ابلاغ الکترونیکی تاکید کرده است دادگستری کل استان البرز بستر لازم برای ثبتنام و دریافت شناسنامه قضایی برای همه اصحاب دعوی، وکلا و کارشناسان را فراهم کرده است.
وی افزود: بر اساس قانون، باید کلیه اصحاب دعوی، وکلا و کارشناسان با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مستقر در نقاط مختلف شهر کرج، نسبت به ثبتنام و دریافت شناسه قضایی اقدام کنند.
وی گفت: دارندگان شناسه قضایی میتوانند با مراجعه به سامانه sana.adliran.ir کلیه اوراق مربوط به پرونده خود را مشاهده کنند.
رئیس کل دادگستری استان توضیح داد: با توجه به اینکه شماره همراه ثبت شده در هنگام ثبتنام ملاک احراز هویت اصحاب دعوی، وکلا و کارشناسان است و رمز موقت و شناسه کاربری صرفا به همان شماره ارسال خواهد شد بنابراین شهروندان در هنگام ثبتنام نسبت به ارائه شماره همراه دقیق خود دقت لازم را داشته باشند.
فاضلیان در تشریح مزایای ابلاغ الکترونیکی اظهار داشت: طرح ابلاغ الکترونیک این امکان را فراهم آورده است که خدمات سنتی ابلاغ در بستر جدیدی ارائه شود و مشکلات پیشین از میان رفته و خدماترسانی مطلوبتر شود.
وی افزود: از جمله مزایای این طرح، جلوگیری از طولانی شدن فرآیند ابلاغ است که از اطاله دادرسی ممانعت میکند؛ حفظ امنیت معنوی و رعایت حریم خصوصی افراد، کاهش هزینههای مالی، افزایش سرعت، دقت، حذف سوء استفادههای احتمالی، برطرف شدن مشکلات عدم صحت اجرای ابلاغ یا عدم شناسایی افراد و عدم پذیرش ابلاغ از دیگر مزایای ابلاغ الکترونیکی است.
جهانگیر: کاهش جمعیت زندانیان به یک نهضت عمومی در دستگاه قضایی و زندان ها تبدیل شده است
اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در نشست تخصصی مدیران ستادی و استانی سازمان زندان ها که به صورت سراسری و از طریق ویدئو کنفرانس برگزار می شد گفت: پیگیری وضعیت قضایی زندانیان تحت قرار تا حصول نتیجه لازم باید در دستور کار مدیران زندانها باشد.
وی افزود: استفاده از ظرفیت های قانونی برای کاهش جمعیت زندانیان باید به یک نهضت عمومی در دستگاه قضایی و زندانها تبدیل شود تا ضمن رفع دغدغه های مقام معظم رهبری بتوانیم در پیشبرد اهداف عالیه قوه قضاییه تلاش کنیم.
مشاور رئیس دستگاه قضا با اشاره به بخشنامه “ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها” گفت: اجرای این بخشنامه که محصول ماهها تلاش مجموعه قضایی کشور است باید به طور ویژه در دستور کار مدیران قرار گیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: همه زندانیان فارغ از نوع جرم و محکومیت دارای حقوقی هستند که باید رعایت شود.
رئیس سازمان زندانها افزود: آشنایی زندانیان با حقوق خود از جمله برنامه هایی است که در زندان ها با اشکال مختلف انجام می شود.
جهانگیر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در کنار افزایش واحدهای انجمن های حمایت از زندانیان باید خدمات آنان نیز توسعه یابد.
وی افزود: انجمن های حمایت باید در زمینه توسعه کیفی خدمات خود تلاش کنند تا آسیب هایی که متوجه خانواده های زندانیان است از آنان دور شود.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه گفت: یکی از راههای توسعه امنیت پایدار در زندان ها توجه به مقوله اشتغال زندانیان است.
وی افزود: وقتی زندانی بتواند با اشتغال در زندان درآمدزایی داشته باشد بسیاری از دغدغه های معیشتی خانواده ها از بین می رود ضمن اینکه این موضوع در بهبود وضعیت شخصیتی و روحی زندانی تاثیر بسزایی خواهد داشت.
جهانگیر ادامه داد: در کنار اشتغال موضوع حرفه آموزی نیز باید به صورت هدفمند دنبال شود و زندان ها باید برنامه ریزی کنند که حرفه های متناسب با نیاز بازار کار و درآمدزا به زندانیان آموزش دهند تا بعد از آزادی دچار بیکاری یا شغل کاذب نشوند.
در ادامه این نشست رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در خصوص موضوعات روز زندانها نکاتی را مطرح کرد.
این نشست که به صورت سراسری و از طریق ویدئو کنفرانس پخش می شد دو ساعت بطول انجامید.
معاون فرهنگی قوه قضاییه: ماه محرم کانون اصلاح و تربیت حسینی است
حجت الاسلام والمسلمین صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه راه و مسیر اوج گرفتن و انسان شدن همواره باز است حتی اگر مرتکب اشتباه شده باشیم یادآور شد: می شود با همت و اراده راهی را در پیش گرفت که نوجوانان در صحرای کربلا در پیش گرفتند و با معرفت و محبت حسینی سیر تکامل و رسیدن به اوج را تجربه کرد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه که در جمع مددجویان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه به مناسبت روز جهانی کودک حضور پیدا کرده بود، نوجوانان حاضر در کانون را نوجوانان مرز و بوم ایران اسلامی خواند و گفت: این نوجوانان همانند بچه های خود ما هستند و ما دوست داریم پله های تعالی و ترقی را طی نموده و به بهترین جایگاهها برسند.
وی ادامه داد: شماها می توانید همچون قاسم 13 ساله کربلا که مرگ را شیرین تر از عسل می دانست، اوج بگیرید و یا مانند شهید فهمیده که حضرت امام (ره) او را رهبر خود می دانست پله های ترقی را بپیمایید به شرط آنکه از اشتباهات خود درس بگیرید و با برنامه ریزی برای آینده، بر روی ریل خودسازی و خودشناسی حرکت کنید.
صادقی خاطرنشان کرد: همچنان که رخت سیاه حضرت حسین (ع) را بر تن کرده اید محبت او را نیز در دل بپرورانید تا به مقصود برسید. همه نیاز داریم در کانون اصلاح و تربیت امام حسین (ع) تربیت شویم و محرم تجلیگاه این کانون است.
در این مراسم به یمن حضور معاون فرهنگی قوه قضاییه و به مناسبت روز جهانی کودک چند نفر از اصلاح شدگان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه آزاد و به آغوش خانواده بازگشتند.
تعزیر دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریالی قاچاقچیان کالا در آذربایجان غربی
محمد اقوامی، مدیر کل تعزیرات حکومتی آذربایجان غربی، گفت: پس از انجام مراحل دادرسی و بررسی های کارشناسی پرونده های 740 دستگاه گوشی تلفن همراه و پانزده هزار و 620 ثوب پوشاک خارجی قاچاق ، تخلفات محرز و علاوه بر ضبط کالاهای مکشوفه، عوامل قاچاق به پرداخت دو میلیارد و 950 میلیون ریال جریمه در حق صندوق دولت محکوم شدند.
رسیدگی به سه پرونده قاچاق کالا در سمنان
عیسی فاضلی، مدیر کل تعزیرات حکومتی سمنان،گفت: پس از انجام مراحل دادرسی و بررسی های کارشناسی پرونده های سه دستگاه موتورسیکلت و 1161 قلم لوازم آرایشی و بهداشتی، تخلفات محرز و علاوه بر ضبط کالاهای مکشوفه، عوامل قاچاق به پرداخت 435 میلیون ریال جریمه در حق صندوق دولت محکوم شدند.
جریمه عوامل قاچاق گوشی های تلفن همراه و پوشاک در زنجان
مرتضی ممیزی، مدیر کل تعزیرات حکومتی زنجان، گفت: پس از انجام مراحل دادرسی و بررسی های کارشناسی پرونده های 392 دستگاه گوشی تلفن همراه و ده هزار و 938 ثوب پوشاک خارجی قاچاق، تخلفات محرز و علاوه بر ضبط کالاهای مکشوفه، عوامل قاچاق به پرداخت یک میلیارد و 900 میلیون ریال جریمه در حق صندوق دولت محکوم شدند.
با واقع بینی می توانیم تعداد اعدام ها را کم کنیم
محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشردر آخرین روز سفر خود به برزیل با روزنامه «او استادو» یکی از سه روزنامه پرتیراژ برزیل در مورد موضوعات مطرح شده در سفر، توافقات و دستاوردهای آن، وضعیت حقوق بشر در ایران و انتخابات آمریکا مصاحبه کرد.
«او استادو» که لاریجانی را یکی از چهرههای مهم ایران در مورد رفورم قضایی در کشور معرفی کرده، نوشته است: محمدجواد لاریجانی مدافع اصلاح قوانین ایران و رئیس شورای عالی حقوق بشر ایران معتقد است تا هفت ماه می تواند تعداد اعدام ها در کشور را کاهش دهد. با این وجود او انتقادات غرب در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را رد کرده و افزود: سبک و شیوه زندگی غرب نباید به ملت ایران تحمیل شود.
وی که برای گفت وگو در مورد روابط دوجانبه با دولت برزیل به این کشور آمده در تشریح اهداف سفر خود گفت: برنامه سفر من وسیع بود. در مورد بهبود روابط دوجانبه گفت وگو کردیم. بحث های طولانی در مورد چگونگی توسعه روابط تجاری فیمابین و همکاری در زمینه سرمایهگذاری مشترک داشتیم.
وی ادامه داد: دو کشور منافع مشترک زیادی نظیر مبارزه با قاچاق مواد مخدر، تروریسم و قاچاق انسان دارند. در مورد چگونگی همکاری های متقابل در زمینه حقوق بشر و موضوعات مورد علاقه طرفین بحث و تبادل نظر کردیم.
لاریجانی تصریح کرد: دو کشور به دلایل متفاوت مورد انتقاد هستند ولی مهم اینست که چگونه می توانیم حقوق بشر را تقویت کنیم. حقوق بشر کالا و محصول غرب، آمریکا و اروپا نیست که بتواند صادر شود. حقوق بشر باید بدون تبعیض توسعه یابد.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان افزود: دموکراسی اولین دستاورد حقوق بشر است. اصل مهم اول احترام به تنوع است. ما فکر نمیکنیم جهانشمولی بهانهای برای تحمیل سبک زندگی به فرهنگ ها و تمدن های دیگر باشد. آمریکایی ها، آلمانی ها، فرانسوی ها نباید ادعا کنند تنها سبک زندگی همان سبک و شیوه ای است که آنها در کشورهایشان دارند.
وی ادامه داد: نکته مهم دوم سیاسی نکردن این مساله است. برای مثال آمریکا و اروپا از ایران انتقاد می کنند ولی از بعضی از کشورهای منطقه ما که حتی یک انتخابات برگزار نکرده اند و زنان در آن کشورها حق اظهار نظر ندارند، طوری حمایت می کنند گویا اینکه این موضوع اصلاً آنها را ناراحت نمی کند.
لاریجانی در ادامه و در پاسخ به پرسش خبرنگار در خصوص وضعیت جنبش کم کردن از مجازات قاچاق مواد مخدر در ایران، گفت: تعداد اعدام ها در ایران بالاست و همه طبق قانون انجام میگیرد، ولی اعدام چیز خوبی نیست. 93 درصد اعدام ها در ایران در ارتباط با قاچاق مواد مخدر است.
وی افزود: من موافق تغییر قانون هستم، اما نه به این معنی که مبارزه با قاچاق مواد مخدر را متوقف کنیم. ما 800 کیلومتر با افغانستان مرز داریم. تولید تریاک در افغانستان در دوره اشغال توسط ناتو چهل برابر شده است.
وی گفت: تریاک تولید شده در آنجا برای مصرف اروپا و آمریکاست و در نهایت با دلار معاوضه می شود. این دلارها پس از بازگشت به دست تروریست ها می افتد. نمی توانیم این وضع را تحمل کنیم.
لاریجانی تصریح کرد: قاچاقچیان افراد عادی نیستند بلکه شبکه پیچیده ای داشته و مسلح و خطرناک هستند. ایران برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر سالانه 200 میلیون دلار هزینه می کند ولی ما نباید تنها بجنگیم بلکه کشورهای مصرف کننده باید به ما کمک کنند.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در مورد راه حل این مشکل می گوید: مبارزه با قاچاق مواد مخدر نباید متوقف شود. بلکه ما باید با کمک کشورهای علاقمند و توسعه همکاریهای بین المللی و استفاده از فناوری های مدرن قدرت خود را افزایش دهیم. مساله دوم بازنگری قوانین است.
وی افزود: در مرحله دوم حکم اعدام باید به سردسته قاچاقچیان بزرگ و مهم محدود شود. این کار بلافاصله تعداد اعدام ها را کاهش خواهد داد. این نظر در حال بحث است. با واقع بینی می توانیم تعداد اعدام ها را کم کنیم. هیچ کسی نباید فکر کند ایران مبارزه خود علیه قاچاق مواد مخدر را سست می کند، بلکه تاکتیک خود را عوض کرده و مبارزه را عملی تر می سازد.
نظر شما