به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی هفته گذشته به منظور شرکت در اجلاس بانک جهانی به واشنگتن رفت و در این سفر دیدارهای قابل توجهی داشت.
بنابراین گزارش، طبق اخبار منتشر شده در شادا مهمترین دیدار طیب نیا ملاقات وی با رییس صندوق بین المللی پول پس از وقفه دو دهه ای بود.
علی طیب نیا در حاشیه اجلاس سالانه بانک جهانی با خانم لاگارد رییس فرانسوی صندوق بین المللی پول دیدار و گفتگو کرد.
طیب نیا در این دیدار گفت: ما در چهارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی به عنوان نقشه راه اقتصاد ایران در این برهه اصلاحات ساختاری و زیربنایی را شروع کرده ایم.
وی افزود: نتایج این اصلاحات به آرامی در حال خودنمایی است و موفقیت های دولت یازدهم در کاهش و کنترل نرخ تورم و همچنین مدیریت بحران کاهش شدید قیمت نفت ناشی از پیشبرد همین سیاست است.
وزیر اقتصاد با اشاره به گزارش اخیر صندوق بین المللی پول درباره اقتصاد ایران تاکید کرد: گزارش اخیر صندوق رویکرد مثبتی به اقتصاد ایران داشته و توانسته به خوبی برخی از توفیقات دولت را ترسیم کند.
طیب نیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط خاص منطقه که با پدیده شوم تروریسم درگیر است بیان داشت: یکی از ریشه های اصلی شکل گیری گروه های تروریستی و پدیده تروریسم فقر است که امیدواریم سیاست های صندوق در جهت افزایش رفاه و کاهش فقر در این منطقه و مناطق مشابه در دنیا به گونه ای باشد که بتواند به زور ریشه ای این مشکل را حل کند.
در ادامه این دیدار خانم لاگارد با ابراز خرسندی از اینکه پس از دو دهه با بالاترین مقام اقتصادی دولت ایران دیدار میکند موفقیت های دولت ایران در کنترل تورم و مقابله با آثار بحران کاهش نفت را یادآور شده و آن را قابل تحسین دانست.
رییس صندوق بین المللی پول ضمن تایید سخنان وزیر اقتصاد کشورمان در خصوص ریشه های تروریسم از برنامه های جدید صندوق به این منظور سخن گفت و تاکید کرد: ما در این زمینه همکاری ایران را مغتنم می شماریم.
لاگارد در ادامه افزود: در خصوص همکاری بانک های بزرگ با بانک های ایرانی مشکلات وجود دارد که من به سهم خودم تلاش میکنم با مقامات آمریکایی رایزنی کرده تا این مشکلات مرتفع و روند همکاری های بیشتر ایران با نهادهای مالی بین المللی تسریع شود.
رییس صندوق بین المللی پول همچنین در خصوص برنامه های صندوق برای آغاز دور جدیدی از همکاری ها با ایران خبر داد و گفت: ما در موضوع آموزش، انتقال تجربیات سایر کشورها و دانش فنی برنامه هایی برای همکاری با ایران داریم که ارایه خواهیم کرد.
گفتنی است این نخستین دیدار یک وزیر اقتصاد ایران پس از دو دهه با رییس صندوق بین المللی پول است. خانم لاگارد را در این دیدار معاونین و روسای کارگزاری های صندوق همراهی کردند.
این در حالی بود که علی طیب نیا در پایان سفر به واشنگتن و شرکت در اجلاس سالانه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول طی گزارش کوتاهی از نتایج این سفر، گفت: در این سفر در جلسات رسمی بانک جهانی و صندوق بین المللی که گزارش مالی و عملکرد این دو نهاد عرضه شد شر کت داشتیم.
طیب نیا افزود: در حاشیه این نشستها نیز با وزرای اقتصاد و دارایی کشورهایی همچون فرانسه، سوئد، نروژ، ایتالیا، ترکیه، چین، هند و هلند در مورد راههای گسترش همکاریهای اقتصادی دوجانبه ملاقات و مذاکره نمودم.
وی در این باره تاکید کرد: خصوصا در ملاقات با وزیران اروپایی به بد عهدی امریکا در عمل به تعهدات برجام اشاره کردم و ضرورت برقراری روابط بانکی را مورد تاکید قرار دادم .
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان همچنین گفت: در حاشیه اجلاس بانک جهانی و صندوق بین المللی پول با مدیران ارشد بانک جهانی و صندوق بین المللی پول جلسات متعدد و سازنده ای داشتیم.
وی افزود: ما معتقدیم تحریمهای ظالمانه نمی بایست مبنای کاهش و یا قطع همکاری های این دو نهاد با ایران می شد، با این وصف، اکنون در فضای جدید پسابرجام، انتظار طبیعی ما ارتقای روابط است.
توافق با بانک جهانی جهت تهیه نقشه راه همکاری های فنی و مشاوره ای
طیب نیا تاکید کرد: در نشست با مقامات بانک جهانی بر ضرورت ارتقای همکاری ها و آغاز تامین مالی طرحهای توسعه ای کشور تاکید کردم و در ملاقات با قائم مقام این بانک توافق شد که نقشه راه همکاریهای فنی و مشاوره ای حسب توافقات دوجانبه تکمیل و در اجرای آن تسریع گردد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان ارائه گزارش خود از شرکت در اجلاس سالانه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول اعلام کرد، همچنین در جلسه با رییس صندوق بین المللی پول، پیگیری همکاری های فنی فی مابین، مورد توافق قرار گرفت.
به گزارش شبستان، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان که از جمعه در واشنگتن برای شرکت در اجلاس بانک جهانی حضور یافته در حاشیه این اجلاس دیدارها و ملاقات های اساسی با همتایان خود از سراسر جهان برگزار کرد.
بنابراین گزارش، طبق اخبار منتشر شده در شادا، وزیر اقتصاد ایران در دیدار با وزیر خارجه و توسعه همکاریهای بین الملل نروژ گفت: علیرغم وجود ظرفیت برای همکاری های بیشتر، حجم همکاریهای اقتصادی دو کشور درحال حاضر اندک است و علاقه مندیم روابط خود را در حوزه های مختلف اقتصادی با اسلو ارتقا دهیم.
علی طیب نیا با اشاره به دستاوردهای کشورمان در حوزه اقتصادی اظهار داشت: پیشرفت های خوبی در زمینه فروش نفت و تفاهمات با سایر کشورها داشتیم اما هنوز مشکلاتی در مسیر توسعه همکاری ها با اروپا وجود دارد که امیدواریم با تلاش و همکاری همه کشورهای این حوزه به ویژه نروژ در آینده نزدیک رفع شود.
وی افزود: زمینه های مختلف همچون نفت و گاز، شیلات و همکاری های مالی وجود دارد که دو کشور می توانند در زمینه توسعه روابط دو جانبه در اولویت قرار دهند.
طیب نیا گفت: ما در گذشته شاهد حضور موثر شرکت های نفتی نروژی در توسعه میادین انرژی ایران بوده ایم اما این حضور در دوران تحریم های ظالمانه علیه ایران به حداقل ممکن رسیده است و با توجه به ابراز علاقه و اعلام آمادگی شرکت های نروژی امیدواریم همکاری ها در این زمینه از سرگرفته شود.
وزیر اقتصاد کشورمان تصریح کرد: امضای موافقت نامه های پایه ای همچون موافقت نامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، موافقت نامه گمرکی و سرمایه گذاری برای ارتقای سطح همکاریها حایز اهمیت است و پیشنهاد می کنیم عملیاتی شدن امضای این موافقت نامه ها در دستور کار قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: طی مذاکرات اخیری که صورت گرفته، قرار شد از طرف نروژ خط اعتبار یک میلیارد دلاری از طریق موسسه بیمه اعتبار صادراتی به ایران اعطا شود و این موضوع بیانگر لزوم توسعه همکاریهای دو کشور است.
طیب نیا افزود: برقراری رابطه بین بانکهای دو کشور هم برای سهولت تجارت و هم ارتقای همکاریهای اقتصادی بسیار مهم است.
در ادامه این دیدار "بورگ برند" وزیر خارجه و توسعه همکاریهای بین الملل گفت: شرکتها و موسسات مالی و بانکهای نروژ را جهت همکاری با ایران تشویق می کنیم.
وی افزود: "دی اند بی" به عنوان بزرگترین بانک نروژ قرار است در بازار ایران مشارکت داشته باشد و از همکاری در حوزه های دریایی، شیلات و نفت و گاز هم استقبال می کنیم.
"بورگ برند" خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم ایران به سبب ثبات و امنیت بالای سیاسی و روند تصاعدی رشد اقتصادی اش می تواند شریک خوب تجاری و مالی برای ما باشد.
وی افزود:ما برای توسعه روابط تجاری با ایران خط اعتباری یک میلیارد دلاری صادراتی برای شرکت های نروژی در نظر گرفته ایم که تاکنون و به سرعت حدود 400 میلیون از این خط اعتباری برای صادرات فناوری های پیش رفته به ایران مورد استفاده قرار گرفته است.
علاوه براین، وی در دیدار با لیلیان پلومن وزیر تجارت خارجی و توسعه همکاری های هلند گفت: جهت گیری دولت ما، برقراری صلح و ثبات در منطقه و ارتقای همکاری با سایر کشورها است و تلاش می کنیم با افراط، خشونت و جنگ در منطقه مبارزه کنیم.
طیب نیا اظهار داشت: ما بر این باوریم که همکاری های دو کشور ایران و هلند تنها نباید به حوزه انرژی محدود شود و در حوزه هایی مانند کشاورزی و تامین مالی نیز ظرفیت های بزرگی وجود دارد که خالی مانده است.
وی با اشاره به رایزنی های قبلی مقامات هلندی برای توسعه همکاری های دو جانبه افزود: ما دعوت دولت هلند برای توسعه همکاری ها را نشانه اراده جدی سیاسی آن کشور میدانیم و از این روند استقبال میکنیم و معتقدیم ظرفیت های خوب همکاری به ویژه با رویکرد انتقال دانش فنی میان دو کشور وجود دارد.
وزیر اقتصاد کشورمان ضمن اعلام آمادگی جهت انجام مذاکرات بیشتر، دستاورد های دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی و کاهش اتکای دولت به درآمدهای نفتی را به عنوان راهبرد اقتصادی دولت یازدهم تشریح کرد.
وی همچنین پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک همکاری ها به ویژه جهت گسترش همکاری های بخش خصوصی را ارایه نمود که با استقبال طرف هلندی مواجه شد.
طیب نیا تصریح کرد: انعقاد موافقت نامه های پایه ای همچون موافقت نامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و نیز موافقت نامه های گمرکی و سرمایه گذاری می تواند زمینه ساز ارتقای همکاری ها و تعاملات بانک ها و بیمه های دو کشور باشد.
وزیر اقتصاد کشورمان همچنین خاطرنشان کرد: بحث اعطای خط اعتباری نیز می تواند سرمایه گذاری و تجارت بین دو کشور را تسریع کند.
در ادامه این دیدار لیلیان پلومن وزیر تجارت خارجی و توسعه همکاری های هلند با اشاره به اهمیت موقعیت استراتژیک ایران و نقش آفرینی موثر کشورمان در تحولات منطقه ای گفت : ایران می تواند شریک تجاری مطمئن و مناسبی برای هلند باشد و همانگونه که در گذشته نیز همکاری های اقتصادی دو کشور از وضعیت قابل قبولی برخوردار بوده ما می توانیم با تلاش مشترک در آینده ای نزدیک روابط تجاری و اقتصادی مان را به وضع قابل قبولی برسانیم.
وی افزود: تمایل و علاقه ما برای توسعه همکاری ها با ایران یک باور جدی بوده و صرفا یک ژست دیپلماتیک نیست و به همین منظور دولت ما در حال تدوین پیشنهادهای اساسی و مهمی در حوزه های مختلف اقتصادی با تکیه بر دانش روز برای ورود به دوره جدیدی از همکاری با ایران است.
پلمن همکاری های کشاورزی، صنعتی و تولید دانش را از اولویت ها برشمرد و افزود: همکاری های معمول بانکی بین دو کشور لازمه توسعه روابط است.
وزیر تجارت خارجی و توسعه همکاری های هلند در پایان تاکید کرد: رسیدن به مرحله عملیاتی همکاری های اقتصادی دو جانبه نیازمند سرعت عمل بیشتر، برنامه ریزی دقیق و رفع برخی موانع باقی مانده ناشی از دوران تحریم است که ما همه اینها را با جدیت دنبال کرده و در بازگرداندن سطح همکاری ها به وضعیت مطلوب از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
همچنین، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران در حاشیه اجلاس سالانه بانک جهانی در واشنگتن با «میشل ساپین» وزیر اقتصاد، دارایی و صنعت فرانسه دیدار و گفت وگو کرد.
این مقام فرانسوی در این دیدار افزود: برای گسترش همکاری ها، ارتقای روابط و افزایش جریان سرمایه بین دو کشور اهمیت زیادی دارد.
وی گفت: همکاری های ما با ایران در بخش های خودرو، نفت و گاز و حمل و نقل هوایی است و تمایل خود را برای گسترش بیشتر همکاری ها اعلام می کنیم.
ساپین خاطرنشان ساخت: در بخش بانکی نیز برای گسترش همکاری ها در حال رایزنی و فشار به آمریکایم؛ ما و سایر کشورهای اروپایی برای حل این موضوع بسیار مصمم هستیم.
وزیر اقتصاد فرانسه افزود: امیدواریم همانگونه که درباره فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران از سوی آمریکا هماهنگی انجام شد، در موضوع همکاری بانک های بزرگ اروپایی با ایران نیز چنین شرایطی فراهم شود.
وزیر اقتصاد کشورمان نیز در این دیدار به اراده جدی کشورمان برای گسترش روابط با کشورهای اروپایی اشاره و تاکید کرد: طرف های اروپایی باید به تعهدات خود در چهارچوب برجام عمل کنند و روابط کارگزاری با بانک های بزرگ نیز هر چه سریعتر عملیاتی شود زیرا توسعه تجارت و همکاری های اقتصادی بدون این موضوع فراهم نخواهد بود.
علی طیب نیا افزود: زمینه های زیادی برای همکاری های ایران و فرانسه وجود دارد.
وی در ادامه به دستاوردهای دولت در بخش کاهش اتکا به درآمدهای نفتی، سرمایه گذاری در حوزه های مختلف، ایجاد ثبات اقتصادی و رشد اقتصادی مثبت اشاره و تصریح کرد: با توجه به محدودیت های ایجاد شده توسط آمریکا در این مسیر، کشورهای بزرگی همچون فرانسه می توانند در رفع این مشکل که منافع همه کشورها را در پی دارد موثر باشند.
طیب نیا با بیان اینکه ایران پیشگام در مبارزه با تروریسم در منطقه است، تاکید کرد: همه اتفاق نظر دارند که یکی از راه های اصلی مقابله با خشونت و تروریسم توسعه همکاری های اقتصادی در نظام بین الملل و رفع فقر است.
نظر شما