به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، در دیدار با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، ضمن تسلیت شهادت سالار شهیدان امام حسین(ع) گفت: حوزه فرهنگ بسیار مهم و اساسی بوده اما توجه کمتری به آن شده است.
وی با بیان اینکه بودجه اعتبارات فرهنگی کشور محدود است و به دلیل عدم تمرکز در حوزه فرهنگ، توزیع بودجه اعتبارات فرهنگی با مشکل مواجه شده، تصریح کرد: در همه بخش های فرهنگی وضع همین گونه است و ما به سهم خود کمک خواهیم کرد.
وی خاطر نشان کرد: در زمینه واگذاری ها، کار خیلی خوبی صورت گرفته است و ما هم حمایت می کنیم و از شهرداری ها هم می خواهیم که در احداث سالن های سینمایی وارد شوند و کمک کنند که این ١٣ سالن به ٣٣ سالن برسد.
استاندار خوزستان، از توافق نامه احداث سالن های تئاتر حمایت کرد و یاد آور شد: از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان می خواهیم که این توافق نامه را پیگیری کند تا به اجرا برسد؛ ما برای گسترش فرهنگ و تئاتر آمادگی کامل داریم.
وی عنوان کرد: مبلغ ۵۰ میلیارد ريال بودجه جهت راه اندازی سه پروژه خانه هنرمندان اهواز، سالن نمایش و مجتمع فرهنگی در اختیار گذاشتن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار خواهد گرفت.
همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، هم در این دیدار ضمن تشکر از استاندار خوزستان برای توجه به فرهنگ و هنر استان گزارش مختصری از فعالیت های اداره کل در دو سال گذشته ارائه داد.
وی افزود: دغدغه های اصلی مقام معظم رهبری و همچنین مدیران و مسئولان، بحث فرهنگ است، در حالی که اعتبارات فرهنگی در سال های ۹۲ تا ۹۵ به مرور کاهش یافت و به دلیل کمبود اعتبارات فرهنگی در استان نمی توانستیم پاسخگوی اصحاب فرهنگ و هنر باشیم.
وی با اشاره به اعتبار فرهنگی در فصل پنج معادل پنج میلیارد ريال بود که در قیاس با استان های دیگر رقم ناچیزی است، ابراز کرد: جهت اعزام هنرمندان به خارج از استان برای شرکت در جشنواره ها با کمبود اعتبار مواجه هستیم و همیشه باید برای حمایت از فعالیت های هنری و فرهنگی دستمان را در مقابل دیگر ارگان ها دراز کنیم.
قنواتی، کاهش اعتبارات عمرانی و هزینه های جاری را از دیگر مشکلات اداره کل دانست و اظهار کرد: از کارهای مهمی که دو سال گذشته انجام شده، تفویض اختیار شدن صدور مجوز چاپ کتاب و واگذاری ممیزی کتاب به استان و همچنین قرار گرفتن خوزستان در رتبه ١٠ تولید نشر کتاب است.
وی برگزاری سه دوره نمایشگاه کتاب استانی، افزایش تولید کتاب از ٢٥٦ عنوان در سال ٩٢ به ٣٨٦ عنوان کتاب در سال ٩٤، افزایش تعداد ناشران از ٤١ ناشر به ٥٤ ناشر، افزایش موسسات فرهنگی از ٩٥ به ١٦٧ موسسه، افزایش چاپخانه ها از ١٨٦ به ٢٧٦ باب، افزایش کانون های تبلیغاتی از ٣٧٧ به ٤٥٠ کانون، افزایش نشریات از ٦٠ به ١٠٠ نشریه و پایگاه های خبری از یک به ٤٠ پایگاه برخی را از دستاوردهای فرهنگی در دو سال گذشته دانست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، به فعالیت های حوزه قرآنی اشاره کرد و اذعان داشت: در این مدت برگزاری سه جشنواره شعر رضوی، سه دوره نمایشگاه قرآن و عترت و نخستین جشنواره آیات را داشته ایم و تعداد موسسات قرآنی از ٣١ موسسه به ٩٠ موسسه رسیده است.
وی برگزاری سه دوره جشنواره تئاتر فتح خرمشهر، برگزاری دو دوره جشنواره مد و لباس، جشنواره سینما حقیقت، صدور ٢٠٨ مجوز کنسرت موسیقی، معرفی ٨٥٦ هنرمند به صندوق اعتباری هنر برای استفاده از بیمه و افزایش سالن های سینما از ١٣ سالن به ٣٣ سالن با نصب دستگاه های دیجیتنال را از فعالیت های این اداره کل در بخش هنری و سینمایی عنوان کرد.
وی در خصوص فعالیت های حوزه کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد: افتتاح و راه اندازی ٣٠٠ کانون فرهنگی و هنری مساجد، برگزاری سه دوره طرح قرآنی و پرداخت سه دوره سرانه به کانون های مساجد فعالیت های همکاران ما در بخش کانون های مساجد است.
قنواتی، اظهار داشت: واگذاری ٢٠ مورد مدیریت مجتمع های فرهنگی و هنری به بخش خصوصی یکی یگر از فعالیت های مهم این اداره کل است که منجر شد رتبه اول کشوری را کسب کنیم و تا آخر سال این تعداد به ٣٠ مجتمع افزایش می یابد.
وی همچنین برگزاری نخستین جشنواره مکتب جنوب، جشنواره پدران و مادران قصه گو، جشنواره من هم کتاب می نویسم، نمایشگاه کتاب، جایزه کتاب سال چند جشنواره با موضوعات قرآنی، مطبوعاتی و فرهنگی و هنری را برنامه ها اداره کل تا پایان سال اعلام کرد.
نظر شما