به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محسن سلیمانی روزبهانی، در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان محیط زیست و صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت تالاب های کشور گفت: در طول یک دهه گذشته شیوه جدید مدیریتی برای حفاظت، احیا و بهره برداری خردمندانه از تالاب های کشور ارایه کرده ایم.
مدیر طرح ملی حفاظت تالاب های ایران خاطرنشان کرد: در قالب شیوه جدید مدیریتی حفاظت از تالاب ها به حفاظت از حوزه آبریز تالاب ها گسترش یافته است.
وی با بیان اینکه حفاظت و بهره برداری خردمندانه از تالاب ها به تنهایی میسر نیست، تصریح کرد: بستر مناسبی برای مشارکت ذینفعان و دست اندرکاران دولتی و غیردولتی فراهم کرده ایم تا با مشارکت جوامع محلی برای حفاظت و بهره برداری از تالاب ها طرح هایی را اجرایی کنیم.
سلیمانی افزود: جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان های غیردولتی و نمایندگان جوامع روستایی حاشیه تالاب ها در برنامه مدیریتی جدید حفاظت از تالاب ها و بهره برداری خردمندانه از آنها مشارکت دارند.
مدیر طرح ملی حفاظت تالاب های ایران ادامه داد: تاکنون برای 15 تالاب کشور برنامه مدیریتی حفاظت و بهره برداری خردمندانه از تالاب ها را به تصویب رسانده ایم و یا در مرحله تصویب قرار دارند.
سلیمانی روزبهانی تصریح کرد: در رویکرد جدید مدیریتی برای هر کدام از سازمان ها و نهادهای ذینفع و مرتبط با برنامه حفاظت، احیا و بهره برداری از تالاب ها تکالیفی را مشخص کرده ایم تا در قالب آن در احیای تالاب ها مشارکت و همکاری داشته باشند.
وی یادآور شد: به عنوان نمونه تکالیفی برای سازمان آب منطقه ای در جهت تخصیص حقآبه تالاب ها تعیین شده است. همچنین جهاد کشاورزی نسبت به تغییر الگوهای کشت در مناطق تالاب ها تعیین تکلیف شده است و همزمان به موضوع وظایف ذاتی سازمان محیط زیست نیز پرداخته ایم.
مدیر طرح ملی حفاظت تالاب های ایران تصریح کرد: موضوع مشارکت جوامع محلی در احیا، حفاظت و بهره برداری خردمندانه از تالاب ها بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه در قالب طرح های کوچک توانسته ایم در زمینه تقویت مشارکت جوامع محلی برای احیا، حفاظت و بهره برداری از تالاب ها اقداماتی انجام دهیم، تصریح کرد: مشارکت زنان روستایی، ایجاد کسب و کارهای متناسب با فضای تالاب ها، تغییر الگوی کشت و تغییر الگوی آبیاری و معرفی معیشت های هم راستا و سازگار با محیط زیست از جمله این اقدامات است.
وی با بیان اینکه سازوکارهای کوچک هم راستا و سازگار با محیط زیست در راستای تامین معیشت مردم محلی از طریق سازمان محیط زیست انجام شده است، تاکید کرد: تا زمانی که منافع و معیشت مردم را به طور جدی به مسایل محیط زیستی گره نزنیم در امر حفاظت از تالاب ها به صورت جدی موفق نخواهیم بود.
سلیمانی با بیان اینکه تفاهم نامه همکاری با صندوق کارآفرینی امید فضا را تسهیل می کند تا موضوع معیشت مردم با حفاظت از تالاب ها و کمک به حفاظت از تالاب ها گره بخورد و این تفاهم نامه نیز در این راستا حرکت خواهد کرد.
وی ادامه داد: زمانی که در چهارچوب برنامه مدیریتی جدید احیا، حفاظت و بهره برداری از تالاب ها، جوامع محلی احساس کنند موضوع معیشتی اش در عرصه محیط زیست به رسمیت شناخته می شود با میل و رغبت بیشتری در این طرح ها مشارکت می کند.
مدیر طرح ملی حفاظت تالاب های ایران افزود: صندوق کارآفرینی امید به طور مشترک با سازمان محیط زیست از معیشت ها و مشاغلی که با محیط زیست سازگار هستند و یا در راستای کمک به اکوسیستم تالاب ها قرار دارند، حمایت می کند.
وی با بیان اینکه صندوق کارآفرینی امید 5 میلیارد تومان اعتبار در قالب این تفاهم نامه و برای توانمندسازی جوامع محلی و توسعه کسب و کارهای خرد و کوچک در نظر گرفته است، اذعان داشت: سازمان حفاظت محیط زیست نیز زیرساخت ها را برای اجرایی شدن این طرح ها برای مشارکت جوامع محلی فراهم می کند.
نظر شما