به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علیرضا رفیعی پور امروز (25 مهر) در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان اظهار کرد: در سال 93 درصد شیوع بیماری تب مالت در جمعیت انسانی استان سه برابر نرم کشوری بوده است بنابراین در این مدت اقدامات بهداشتی برای کاهش این بیماری در خراسان جنوبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه تب مالت یک بیماری مزمن، آزاردهنده و خسارت بار برای جامعه است و مردم، تولیدات، موادغذایی و دام ها را دچار آسیب می کند، افزود: اما تب مالت با رعایت نکات بهداشتی قابل پیشگیری است و باید در روند تولید، نگهداری، لبنیات سازی و ذبح دام موارد بهداشتی رعایت شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی از تولید روزانه ۱۳۰ تن شیر خام در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر 95 درصد شیر خام تولیدی استان هویت دار شده و در مراکز قانونی و تحت نظارت در اختیار مردم قرار می گیرد.
رفیعیپور با اشاره به اینکه 64 واحد لبنیاتی در استان شیر را به صورت پاستوریزه عرضه می کنند، بیان کرد: در شش ماهه امسال 400 هزار رأس دام مولد برای ایمن سازی از بیماری تب مالت واکسینه شدند.
وی باتاکید بر اینکه باید سیستم تب مالت برای همیشه کنترل شود، تصریح کرد: در این راستای طرح عملیاتی توسعه مبارزه با بیماری تب مالت در خراسان جنوبی سال گذشته ارائه شده که تاکنون متاسفانه این طرح توسط سازمان مدیریت برنامه ریزی استان تامین اعتبار نشده و مغفول مانده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: در راستای اجرای این طرح، تمام دام های آلوده به تب مالت طی یک دوره در سطح استان شناسایی و به کشتارگاه منتقل می شوند تا مخزن اصلی بیماری(دام) از چرخه تولید خارج شود.
رفیعیپور هزینه اجرای این طرح در هر سال را یک میلیارد و 200 میلیون تومان دانست و افزود: این طرح در صورت تصویب در یک دوره سه ساله در استان خراسان جنوبی اجرایی خواهد شد.
گفتنی در در پایان جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی اجرای طرح عملیاتی توسعه مبارزه با بیماری تب مالت در خراسان جنوبی مصوب شد.
نظر شما