به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر علی حسین حسین زاده، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، امروز(26 مهر) در مراسم تکریم، تجلیل و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، به بحث فرهنگ و جایگاه آن به لحاظ نظری در جامعه اشاره کرد و گفت: وقتی از عاشورا سخن می گوییم تمام بزرگان ما از فرهنگ عاشورایی سخن می گویند و عاشورا را از یک منظر فرهنگی تبیین و تحلیل می کنند.
وی با بیان اینکه وقتی در رابطه با انقلاب اسلامی سخن گفته می شود و تمایز این انقلاب با سایر انقلاب ها مورد توجه قرار می دهند از یک منظر فرهنگی تحلیل شده و وجه تمایز آن رویکرد فرهنگی ماست، افزود: وقتی از رهبران نظام اسلامی مان سخن گفته می شود، بیش از آنکه به عنوان سیاستمدار مطرح باشند به عنوان عالم دینی و فرهنگی شناخته شده هستند.
وی با اشاره به اینکه همه این موارد نشان از جایگاه رفیع فرهنگ در جامعه ما دارد، تصریح کرد: این ها به لحاظ نظری است، ولی زمانی که به لحاظ عملی نگاه می کنیم یک فاصله ای را میان جایگاه نظری و رویکرد عملی مشاهده می کنیم و همیشه جای سؤال بوده که چرا علیرغم این تکریم و تاکید به فرهنگ در جامعه در حوزه عملی مغفول ترین حوزه، حوزه فرهنگ است.
دکتر حسین زاده، اضافه کرد: خیلی از ما اعتقاد داریم رفع بخشی از آسیب های موجود در جامعه که بعضا در برخی از شاخص ها رشد سریعی دارد، راه حل فرهنگی است و باور داریم و تجربه نشان داده از شیوه های دیگر نمی توان این آسیب ها را مرتفع کرد؛ باید تحقیق کنیم که چرا این اتفاق افتاده است و حوزه فرهنگ مغفول است.
وی با بیان اینکه موضوع فرهنگ در بحث اعتبارات، جلسات هیئت دولت، مجلس و... دچار این فاصله است، اظهار کرد: محور دوم در ارتباط با فرهنگ و هنر خوزستان است؛ از نگاه بیرون همیشه از خوزستان به عنوان استان زرخیر نام برده می شود ولی سه نکته وجود دراد که نشان می دهد خوزستان از چه منظر و مقطعی دیده می شود.
وی ابراز کرد: در دوران معاصر در بحث فقه شیعه دو گرایش اخباری و اصولی وجود داشت و برجسته ترین فرد در حوزه معرفتی که باعث پیروزی گرایش اصولی بر اخباری شد آیت الله وحید بهبهانی بوده و و در بحث گرایش اصولی هم که در حال حاضر مهمترین گرایش در حوزه تشیع است نوآورترین افراد و علما آیت الله شیخ مرتضی انصاری است که هر دو خوزستانی هستند.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، تاکید کرد: در دهه جدیدتر هم خوزستان در بحث داستان نویسی، شعر و... صاحب سبک است که می تواند تا حدودی نگاه ما را به خوزستان از منظر استان زرخیز تغییر دهد و از منظر دیگری مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما