به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، همایون قنواتی، مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، در این مراسم با بیان اینکه هنرمندان و فرهیختگان، تولیدکنندگان عرصه فرهنگ و هنر و اندیشه هستند نه دولتمردان و صاحب منصبان، گفت: همواره در طول تاریخ هنرمندانی هستند که مسیر جامعه را تعیین می کنند و دولت ها مسئولیت حمایت از این حوزه های فرهنگی را دارند.
وی با اشاره به اینکه در طول دوران فعالیتم، مبنای کار و حرکت خود را در مسیر مصوبات دولت و مجلس قرار دادم، افزود: اولین مسئله واگذاری فعالیت های فرهنگی و هنری به خود هنرمندان و اهل فرهنگ بود و عمده برنامه ریزی ها را هنرمندان به دست گرفتند و در این مدت حتی یک دبیر جشنواره از مقامات دولتی منصوب نشد.
وی اضافه کرد: مسئله دیگر واگذاری مجتمع ها و فضاهای فرهنگی و دولتی به بخش خصوصی بود، این از مصوبات دولت بود؛ بسیاری از سالن های ما یا فعالیت کمی داشتند یا برای اداره آنها به لحاظ بودجه ای با مشکل مواجه بودیم از این رو سرمایه گذاران در این عرصه وارد شدند و 21 فضا به بخش خصوصی واگذار شد.
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با بیان اینکه بخش خصوصی ما هم از فعالان فرهنگ و هنر بودند و با این حوزه بیگانه نبودند و با این کار اشتغال نیز ایجاد شد، تصریح کرد: کار 10 سالن دیگر هم آماده شده و احتمالا تا چند هفته آینده به بخش خصوصی واگذار می شود.
وی ابراز کرد: با همکاری استاندار خوزستان و معاونت سینمایی قرار شد بخشی از سالن های موجود استان به سالن سینما تبدیل شود و تا پااین سال جاری می توانیم امیدوار باشیم که تعداد سینماهای ما از 13 باب به 33 سالن سینما افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه همه فعالیت های ما در تمام حوزه ها با وجود کاستی هایی که در برخی جاها وجود داشت، با همگرایی و همکاری انجام شد، ادامه داد: در حوزه کتاب با جایگاهی که خوزستان در تولید کتاب و اندیشه داشت از رتبه 21 در سال 92 به رتبه 10 کشور در سال 94 رسیدیم.
قنواتی، احیای خانه مطبوعات بعد از هفت سال و ایجاد فضای گفتگو و نقد را ا دیگر فعالیت های این اداره کل دانست و عنوان کرد: فضایی ایجاد کردیم که در حوزه کتاب سرمایه گذاری بهتری صورت گیرد و تعداد ناشران و حمایت های ما از این بخش افزایش یافت.
وی با بیان اینکه در سال 92 تنها توانستیم 200 میلیون ريال کتاب از ناشران خریداری کنیم ولی در سال 94 این بخش به قریب به یک میلیارد ريال افزایش یافت، اظهار داشت: همچنین طی دو سال اخیر 10 میلیارد ريال به گروه های فرهنگی و هنری همچون آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کمک کردیم.
وی یاد آور شد: سه پروژه عمرانی مریوط به بخش فرهنگ که سال ها مورد کم توجهی قرار گرفته بود با همکاری و همکاری مدیران استان دوباره شروع به کار کرد و ساختمان خانه هنرمندان با پنج سالن نمایش و بیش از 40 فضای آموزشی برای همه انجمن ها در حال ساخت است و تا خرداد سال آینده به بهره برداری می رسد.
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، همچنین دو سالن بسیار حرفه ای همایش و نمایش در جنب موزه هنرهای معاصر اهواز در حال ساخت است که با افزایش اعتبارات می توانیم آنها را به یک سرانجامی برسانیم و یک سالن دیگر هم در منطقه زویه 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
محمد جوروند مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، هم تشکیل اتاق فکر و استفاده از نخبگان، برنامه ریزی مدون و ساختارمند، گسترش فعالیت های انجمن های فرهنگی و هنری، بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در انجام فعالیت ها، تکریم و معرفی مفاخر استان، حمایت از بخش خصوصی در احداث اماکن هنری، مبادلات فرهنگی و هنری با کشورهای دیگر، معرفی ظرفیت های فرهنگی و هنری در سطح ملی، ساماندهی نشر کتاب و حمایت از ناشران و نویسندگان، توسعه و حمایت از کانون های فرهنگی و هنری مساجد، حمایت از فعالیت های فرهنگی و هنری روستاها و عشایر، تقویت و حمایت از رسانه ها و مطبوعات و... را از جمله برنامه های خود دانست.
در پایان از زحمات همایون قنواتی تقدیر و محمد جوروند به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان معرفی شد.
نظر شما