به گزارش خبرنگار شبستان، نشست نقد و بررسی مجموعه شش جلدی ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه به نویسندگی سوسن طاقدیس عصر دیروز با حضور حسین فتاحی، نویسنده و منتقد، فاطمه مشهدی رستم، نویسنده و منتقد ادبی، حمیدرضا سیدناصری، مدیر موسسه نشر و تحقیقات ذکر و جمعی از نویسندگان در سرای اهل قلم برگزار شد.
حمیدرضا سیدناصری، مدیر موسسه نشر و تحقیقات ذکر در این نشست گفت: ما به عنوان ناشر در حوزه کودک یکی از نیازسنجی هایی که برای مخاطب داریم به جز سرگرمی و آموزش قصه است. ما شعاری در موسسه داریم با این عنوان با خواندن قصه و تقویت تخیل کودک قدرت حل مشکلات را در آنها افزایش دهید. معتقدیم قصه خواندن برای بچه ها باعث افزایش قدرت تخیل آنها می شود. خیلی از کارشناسان معتقدند نباید مدام به بچه ها اطلاعات داد و مغز آنها را با انواع اطلاعات پر کرد بلکه باید بگذاریم آنها رمان بخوانند تا قدرت تخیل شان تقویت شود. نیازسنجی های ما این را نشان می دهد که در حوزه کودک مخاطب ما دنبال قصه است.
مدیر موسسه نشر و تحقیقات ذکر با بیان اینکه در حوزه کودک بازآفرینی بیشتر مورد توجه است تا بازنویسی، خاطرنشان کرد: بازنویسی برای نوجوانان خوب است. کارآکتر خاله سوسکه و آقا موشه سالهاست که در ادبیات ما حضور دارد. یکی از ویژگی های قلم خانم طاقدیس نثر روان و کودکانه است. بچه ها به راحتی کتاب های ایشان را می خوانند کتاب های قوی کتاب هایی هستند که اگر بعد از 30 سال هم آنها را بازنویسی کنیم نیاز به بازنویسی کمی دارند. قلم قوی خانم طاقدیس نیاز به ویرایش زیاد نداشت زیرا کار قوی بود.
سیدناصری ضمن تشکر از سرای قلم برای تشکیل جلسه نقد و بررسی مجموعه ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه اظهار داشت: با تصویرگری جدید کار قوی تر شد و مورد توجه قرار گرفت. این مجموعه در فهرست برگزیدگان لاک پشت پرنده قرار گرفت و آموزش و پرورش هم آن را متناسب با کتاب های درسی معرفی کرد. مجموعه خاله سوسکه و آقا موشه نمره بالایی را در کتاب نامه رشد آموزش و پرورش کسب کرد و قرار است در آخر کتاب اول ابتدایی ذکر شود. قصه های ترجمه را برای گروه سنی یک سال به بالا داریم که با نثر روان است اما باز مخاطب ما داستان های ایرانی را ترجیح می دهد. من به عنوان ناشر مجموعه ماجراهای خاله سوسکه و آقا موشه را خوب ارزیابی می کنم.
نظر شما