قدردانی همسر اسد از حمایتهای ایران از سوریه/ توان تهران روز به روز در حال افزایش

خبرگزاری شبستان:انتقاد جمهوری‌خواهان آمریکا از برجام، قدردانی همسر اسد از حمایتهای ایران از سوریه،توان تهران روز به روز در حال افزایش،تلاش ایران،روسیه وسوریه برای توافق برسرخروج افراد مسلح از حلب از جمله سرتیترهای اخبار ایران درجهان در خبرگزاریهابود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: انتقاد جمهوری‌خواهان آمریکا از برجام، قدردانی همسر اسد از حمایتهای ایران از سوریه، توان تهران روز به روز در حال افزایش، تلاش ایران،روسیه و سوریه برای توافق بر سر خروج افراد مسلح از حلب از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

قدردانی همسر اسد از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از سوریه

خانم کتایون رئوف شیبانی همسر محمدرضا رئوف شیبانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در دمشق با خانم اسماء اسد همسر رئیس جمهور سوریه دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار خداحافظی که بمناسبت پایان ماموریت پنج ساله سفیر کشورمان در سوریه صورت گرفت، خانم شیبانی با اشاره به مقاومت بیش از پنج سال مردم و رهبری سوریه در مقابل حملات گروههای تروریستی و تکفیری از نقش ممتاز و استثنایی خانم اسد در این بحران تقدیر کرد .

خانم شیبانی همچنین نقش همسر بشار اسد را در توجه و عنایت ویژه به خانواده شهداء و مجروحان جنگ جاری در سوریه ستود و برای مردم ، رهبری و شخص خانم اسما، اسد آرزوی موفقیت و پیروزی کرد .

همسر رئیس جمهور سوریه نیز در این دیدار ضمن ابلاغ مراتب تقدیر و تشکر مردم سوریه از حمایت های جمهوری اسلامی ایران از کشورش در این مرحله حساس و خطیر سپاسگذاری کرده و ضمن قدردانی از تلاشها و اقدامات چند ساله سفیر جمهوری اسلامی ایران ؛ برای وی و همسرش آرزوی بهروزی و موفقیت کرد .

در پایان این دیدار هدیه ای از سوی خانم اسماء اسد برای تقدیر به خانم رئوف شیبانی اهداء شد.

امریکن انترپرایز:

ایران خلیج فارس را برای ناوهای آمریکایی ناامن کرده‌است/ توان تهران روز به روز در حال افزایش است

اندیشکده دست راستی «امریکن انترپرایز» در گزارشی به قلم «متیو مکینس» نوشته است که خلیج فارس در حال تبدیل شدن به محلی ناامن برای ناوهای آمریکایی است.

وی ایران را عامل تغییر در وضعیت امنیتی خلیج فارس دانسته و برای این ادعا پنج دلیل مطرح کرده است.

مکینس با اشاره به بالا گرفتن تنش‌های دریایی میان ایران و آمریکا در ماه‌های اخیر، به عنوان اولین دلیل ناامن شدن خلیج فارس برای آمریکا نوشته است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌خواهد به همه نشان دهد که برجام در برنامه‌های منطقه‌ای ایران تغییری ایجاد نکرده است.

این تحلیلگر آمریکایی با بیان اینکه ایران همواره اعلام کرده است که می‌خواهد از خلیج فارس در برابر حضور بازیگران متخاصم دفاع کند، نوشته است: «شاید از دید ما این رفتار آن‌ها غیرحرفه‌ای باشد، اما سپاه پاسداران حضور ما را غیرقانونی دانسته و اساسا احترامی برای آن قائل نیست.»

دومین دلیلی که اندیشکده امریکن انترپرایز مطرح کرده، این است که نیروی دریایی ایران در حال پیشرفت قابل توجه تسلیحاتی و اطلاعاتی است.

نویسنده این گزارش با بیان اینکه ایران تلاش می‌کند مانند چین و روسیه با در پیش گرفتن راهبرد موسوم به منع فضا و دسترسی، گستره و برد تهدید برای نیروهای آمریکایی را هرچه بیشتر افزایش دهد، نوشته است: «نیروی دریایی سپاه پاسداران در خط مقدم این تلاش قرار دارد و روی موشک‌هایی با دقت رو به افزایش که قادر به پوشش تقریبا سرتاسر خلیج (فارس) هستند، مین‌هایی که پیچیدگی‌شان روز به روز بیشتر می‌شود، افزایش تعداد زیردریایی‌های متوسط و حتی اخیرا یک کشتی دوبدنه (کاتاماران) بالگردبر پرسرعت، سرمایه‌گذاری کرده است.»

 مکینس نوشته است که در آینده توان نظارتی و ردیابی ایران هم بیش از پیش تقویت خواهد شد.

به گفته وی، در نتیجه هرچند «تجهیزات دریایی ایالات متحده همچنان می‌توانند در صورت نیاز خارج از خلیج فارس عملکردی موثر داشته باشند، اما منطقه امن آن‌ها مدام بیش از پیش به سمت اقیانوس هند به عقب رانده می‌شود.»

نویسنده این گزارش سپس مدعی شده است که نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه احتمال دارد ایران دکترین صرفا دفاعی را کنار گذاشته باشد.

وی با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری که داشتن توان دفاعی و تهاجمی را حق جمهوری اسلامی دانسته‌اند، نوشته است که این یک تغییر قابل ملاحظه در رویکرد ایران پس از انقلاب اسلامی است.

مکینس می‌نویسند: «در گذشته، رویارویی‌های تهاجمی سپاه پاسداران با کشتی‌های ایالات متحده در خلیج فارس، ناشی از دکترین بازدارندگی دفاعی ایران بود. اگر حالا ایران موضعش در منطقه را دارای المان‌های "آفندی" و "پدافندی" در نظر گرفته باشد، واشنگتن باید منتظر مجموعه جدیدی از رفتارهایی از جانب نیروی دریایی ایران باشد که قابلیت تنش‌آفرینی را دارند. پیش‌بینی و مقابله با رفتارهای تحمیلی به جای رفتارهای واکنشی، دشوارتر خواهد بود.»

نویسنده این گزارش احتمال انتقال تسلیحات پیشرفته به گروه‌های مورد حمایت ایران را به عنوان چهارمین دلیل عنوان کرده و نوشته است: «از زمانی که حزب‌الله لبنان در طول جنگ سال 2006 یک موشک C-802 را به سمت کشتی اسرائیلی در مدیترانه شلیک کرد، ایالات متحده و متحدانش از اینکه ممکن است سپاه پاسداران توانمندی‌های در حال رشدش در زمینه موشک‌های ضد کشتی را به متحدان و نیروهای نیابتی‌اش منتقل کند، نگران شدند.»

امریکن انترپرایز با بیان این ادعا که ممکن است ایران جنبش انصارالله یمن را به موشک‌های پیشرفته مجهز کند، نوشت: «با وجود تلاش گسترده‌ای که ایالات متحده، اسرائیل و کشورهای عربی خلیج (فارس) برای ممانعت از انتقال سلاح و دیگر حمایت‌های مرگ‌آور انجام داده‌اند، اما هنوز هم شرکای سپاه پاسداران این کمک‌ها را دریافت می‌کنند و این مسئله ریسک تردد دریایی در منطقه را افزایش می‌دهد.»

مکینس در تشریح آخرین دلیلش هم نوشته است که با وجود درخواست‌های ایالات متحده، سپاه پاسداران حاضر به برقراری یک خط ارتباطی مستقیم با آمریکا نیست.

به ادعای نویسنده، این اقدام می‌تواند در صورت بروز تنش، رفع اختلاف را به برقراری تماس میان وزیران خارجه دو کشور موکول کرده و به طولانی شدن تنش منجر شود.

وی در پایان با بیان اینکه ایالات متحده مدت‌هاست که شاهد افزایش توانمندی‌های نظامی ایران است، تأکید کرده که واشنگتن باید برای حفظ امنیت خود در خلیج فارس، با همکاری متحدانش توان نظامی خود را افزایش دهد.

او نوشته است: «این مسئله قطعا به این وابسته است که آیا رئیس‌جمهور آتی ایالات متحده هم می‌خواهد با این ادعای ایران که نیازی به حضور ایالات متحده در منطقه نیست، مقابله کند یا نه.»

مقام اسرائیلی: باید مواظب تاثیر منفی توافق ایران و آمریکا بر سوریه باشیم

«یاکوو عامیدرور» رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در پژوهشی که مرکز پژوهش‌های راهبردی «بگین‌ سادات» منتشر کرده، اعلام کرد رژیم صهیونیستی با مسایل مختلف در سوریه روبروست.

بر اساس گزارش وبگاه «رای‌الیوم»، وی گفت مساله اول مربوط به سیاست کلی اسرائیل نسبت به جنگ سوریه است: جنگ علوی‌ها و شیعیان علیه اهل سنت، جنگ گروه‌های جهادی (همان تروریستی) مانند جبهه‌النصره و داعش علیه ارتش سوریه؛ ارتشی که از سوی ایران و روسیه حمایت می‌شود و حزب‌الله و دیگر گروه های شیعه به آن کمک می‌کنند.

عامیدرور افزود: آیا شایسته است که اسرائیل موضعی اتخاذ کند و علیه یکی از طرفین یا به نفع آنها کار کند؟ آیا نظام خود را با تمام مسایل و مشکلات ترجیح می دهد یا گروه‌های افراطی را؛ گروه‌هایی که تا کنون دست به اقدامی علیه اسرائیل نزده‌اند.

این مقام اسرائیلی در ادامه گفت: مساله دوم که از نظر ریشه‌ای کاملا متفاوت است اما می‌تواند بر جواب اول تاثیر بگذارد این است که آیا اگر اسرائیل در جولان مورد هدف قرار گرفت چگونه باید پاسخ دهد؟ آیا فقط به کمترین حد کفایت می‌کند و تمرکزش را بر پاسخ به منطقه‌ای که حادثه در آن رخ داده، می‌گذارد یا این گستره را افزایش می‌دهد؟

عامیدور تصریح کرد: در نگاه اول به نظر می‌رسد اسرائیل بالاترین درجه احتیاط را در پیش گرفته تا بخشی از درگیری ناتمام سوریه نباشد زیرا از نظر او هیچ گروهی در سوریه بر دیگری ترجیح ندارد. در مقابلِ افراط‌گرایی که فهم آن ممکن نیست حزب الله با صدها هزار موشک همراه با حمایت ایران ایستاده است و هر چه «بشار اسد» ضعیف‌تر شود به ایران و حزب الله تکیه بیشتری خواهد کرد.

وی افزود: پس اسرائیل باید چه کار کند؟ آیا بهتر نیست گروه‌ها (-ی حاضر در سوریه) به درگیری ادامه دهند و خون یکدیگر را بریزند؟ چرا اسرائیل باید زندگی نظامیانش را به خطر بیندازد به خاطر کسانی که ممکن است فردا یا پس فردا دشمنش باشند؟ این موضوع برای من قابل فهم نیست.

قاعدتا به نظر می‌رسد مقابله با دشمنی که در پشت آن کشوری ایستاده که به گسترشش کمک می‌کند، سخت‌تر از مقابله با گروهکی وحشی‌تر باشد اما کشوری نیست که برای افزایش توانایی‌هایش به آن کمک کند.

اگر این قاعده را در نظر بگیریم اسرائیل هیچ منفعتی در آسان ‌گرفتن بر حزب الله و متحد آن بشار اسد ندارد حتی اگر تنها گزینه بعدی ، گروه مخوفی مانند داعش باشد. اما در همین راستا، به نظر می‌رسد اگر به سقوط بشار اسد سرعت داده شود و درها در مقابل تسلط گروه‌های تروریستی در سوریه باز شود، چیزی عاید اسرائیل نخواهد شد، بنابراین عدم مداخله اسرائیل، یک سیاست بازدارنده است.

در مقابل ، دو موضوع هستند که اسرائیل باید بدون توجه به این مساله که «چه طرفی در سوریه را (در آینده)  به کار خواهد گرفت» به آن عمل کند: حالت اول: هنگامی که ایران و سوریه اقدام به انتقال سلاح برای حزب الله می‌کنند موازنه شکسته می‌شود و و ممکن است اسرائیل را در درگیری آینده کُند کند؛ در مقابله با این حالت اسرائیل باید با یک عملیات دقیق مانع از حمل سلاح شود .

موضوع دوم آن است هنگامی که یک عملیاتی مستقیم علیه اسرائیل در جولان یا منطقه دیگری انجام می شود اسرائیل باید عاملان عملیات را پیدا و آنها را تنبیه کند. اگر امکان این موضوع وجود ندارد که دربیشتر مواقع هم همینطور است باید اهدافی را هدف قرار داد و به کسانی که حامیان عاملان این عملیات بوده‌اند این پیام را برساند که آنها در امان نخواهند بود.

عامیدرور درباره آینده نیز گفت: تا کنون نشانه‌هایی دیده نشده اما اگر توافق میان آمیرکا و ایران تاثیری منفی بر سوریه داشت، ما نباید غافلگیر شویم. از یک جهت این بیم وجود دارد که این توافق منجر به آن شود که تعداد بیشتری از سنی‌ها در کنار گروهک افراطی داعش بایستند و از سوی دیگر این بسیار معقول است که ایران پس از توافق حس کند که قوی‌تر شده اگرچه این موضوع ممکن است مختص ایران نباشد ؛ این احساسِ ایران در تعمیق مداخله در سوریه به نفع اسد  تاثیر می‌گذارد و منجر به تلاش‌های بیشتری برای تقویت حزب الله با سلاح‌های جدید و هل دادن به سمت عملیات در جولان می‌شود.

یاکوف عامیدرور در پایان تاکید کرد : باید در مقابله با تاثیرات منفی توافق ایران و آمریکا در هر مکان غیر قابل پیش‌بینی مانند سوریه باشیم.

آمریکا مطمئن نیست بتواند بر اس-300 غلبه کند/تردید واشنگتن در مورد حمله به سوریه

روزنامه واشنگتن‌پست نوشته است که تکمیل استقرار سیستم یکپارچه دفاع هوایی در سوریه توسط روسیه احتمال حمله آمریکا به زیرساخت‌های این کشور را به شدت کاهش داده و طرح برقراری منطقه پرواز ممنوع در سوریه را که هر دو نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا از آن حمایت کرده‌اند، با تردید مواجه کرده است.

بنا بر این گزارش، با استقرار سامانه‌های قابل جابجایی اس-400 و اس-300 به همراه سامانه‌های کوتاه‌برد دیگر، روسیه این توانمندی را پیدا کرده تا هواپیماها و موشک‌های کروز را تا برد 400 کیلومتری غرب سوریه در تمام جهات هدف قرار دهد. این برد علاوه بر تمام اراضی سوریه، بخش قابل توجهی از ترکیه، اسرائیل، اردن و شرق مدیترانه را پوشش می‌دهد.

یک مقام نظامی آمریکایی می‌گوید: «واقعیت این است که ما از اینکه آن‌ها مستقر شود، بسیار نگران هستیم.»

وی با بیان اینکه جنگنده‌های اف-35، یعنی آخرین نسل از هواپیماهای جنگی آمریکا تجربه رویارویی با چنین سامانه‌هایی را نداشته‌اند، گفت: «مطمئن نیستیم که هیچ‌یک از هواپیماهایمان بتوانند اس-300 را مغلوب کنند.»

مقامات نظامی روسیه ماه گذشته همزمان با استقرار سامانه دفاعی اس-300 در سوریه اعلام کردند «هر هواپیما یا موشکی» را که امنیت نیروهای روس در سوریه را تهدید کنند، بدون هشدار قبلی هدف قرار خواهند داد.

آمریکا آزادی فوری 2 محکوم دستکاه قضایی ایران را خواستار شد

وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای مداخله‌آمیز، به صدور حکم حبس برای 2 شهروند ایرانی-آمریکایی متهم به جاسوسی برای واشنگتن، واکنش نشان داد.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا، به نام سیامک و محمدباقر نمازی اشاره شده؛ دو ایرانی-آمریکایی که امروز به جرم جاسوسی برای آمریکایی، به 10 سال حبس محکوم شده‌اند.

آمریکایی‌ها در این بیانیه مدعی شده‌اند که این دو «ناعادلانه» بازداشت شده‌اند و گزارش‌های نگران‌کننده‌ای وضعیت سلامتی آنها به واشنگتن رسیده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین اعلام کرده که در کنار سازمان‌های بین‌المللی و کارشناسان حقوق‌بشری سازمان ملل، آزادی فوری همه اتباع آمریکایی زندانی در ایران را خواستار است.

آمریکایی‌ها بر مبنای مجوز صادره برای مذاکره مقامات ایرانی با خود برای حل و فصل پرونده هسته‌ای، در مواردی غیر از موضوع هسته‌ای هم با دولت ایران مذاکره کرده‌اند ولی حکم بازداشت نمازی‌ها توسط قوه قضائیه صادر شده است. در جمهوری اسلامی ایران، بر اساس قانون اساسی، قوای مختلف استقلال عمل دارند.

وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه به یک تبعه مفقود خود یعنی «رابرت لوینسون» هم اشاره کرده‌اند و گفته‌اند «همانطور که پرزیدنت اوباما گفته، ما تا زمان پیوستن وی به خانواده‌اش، از پا نمی نشینیم.»

باشگاه خبرنگاران جوان:

امریکن انترپرایز: ایران خلیج فارس را برای ناوهای آمریکایی ناامن کرده‌است

اندیشکده دست راستی «امریکن انترپرایز» در گزارشی به قلم «متیو مکینس» نوشته است که خلیج فارس در حال تبدیل شدن به محلی ناامن برای ناوهای آمریکایی است.

وی ایران را عامل تغییر در وضعیت امنیتی خلیج فارس دانسته و برای این ادعا پنج دلیل مطرح کرده است.

مکینس با اشاره به بالا گرفتن تنش‌های دریایی میان ایران و آمریکا در ماه‌های اخیر، به عنوان اولین دلیل ناامن شدن خلیج فارس برای آمریکا نوشته است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌خواهد به همه نشان دهد که برجام در برنامه‌های منطقه‌ای ایران تغییری ایجاد نکرده است.

این تحلیلگر آمریکایی با بیان اینکه ایران همواره اعلام کرده است که می‌خواهد از خلیج فارس در برابر حضور بازیگران متخاصم دفاع کند، نوشته است: «شاید از دید ما این رفتار آن‌ها غیرحرفه‌ای باشد، اما سپاه پاسداران حضور ما را غیرقانونی دانسته و اساسا احترامی برای آن قائل نیست.»

دومین دلیلی که اندیشکده امریکن انترپرایز مطرح کرده، این است که نیروی دریایی ایران در حال پیشرفت قابل توجه تسلیحاتی و اطلاعاتی است.

نویسنده این گزارش با بیان اینکه ایران تلاش می‌کند مانند چین و روسیه با در پیش گرفتن راهبرد موسوم به منع فضا و دسترسی، گستره و برد تهدید برای نیروهای آمریکایی را هرچه بیشتر افزایش دهد، نوشته است: «نیروی دریایی سپاه پاسداران در خط مقدم این تلاش قرار دارد و روی موشک‌هایی با دقت رو به افزایش که قادر به پوشش تقریبا سرتاسر خلیج (فارس) هستند، مین‌هایی که پیچیدگی‌شان روز به روز بیشتر می‌شود، افزایش تعداد زیردریایی‌های متوسط و حتی اخیرا یک کشتی دوبدنه (کاتاماران) بالگردبر پرسرعت، سرمایه‌گذاری کرده است.»

 مکینس نوشته است که در آینده توان نظارتی و ردیابی ایران هم بیش از پیش تقویت خواهد شد.

به گفته وی، در نتیجه هرچند «تجهیزات دریایی ایالات متحده همچنان می‌توانند در صورت نیاز خارج از خلیج فارس عملکردی موثر داشته باشند، اما منطقه امن آن‌ها مدام بیش از پیش به سمت اقیانوس هند به عقب رانده می‌شود.»

نویسنده این گزارش سپس مدعی شده است که نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه احتمال دارد ایران دکترین صرفا دفاعی را کنار گذاشته باشد.

وی با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری که داشتن توان دفاعی و تهاجمی را حق جمهوری اسلامی دانسته‌اند، نوشته است که این یک تغییر قابل ملاحظه در رویکرد ایران پس از انقلاب اسلامی است.

مکینس می‌نویسد: «در گذشته، رویارویی‌های تهاجمی سپاه پاسداران با کشتی‌های ایالات متحده در خلیج فارس، ناشی از دکترین بازدارندگی دفاعی ایران بود. اگر حالا ایران موضعش در منطقه را دارای المان‌های "آفندی" و "پدافندی" در نظر گرفته باشد، واشنگتن باید منتظر مجموعه جدیدی از رفتارهایی از جانب نیروی دریایی ایران باشد که قابلیت تنش‌آفرینی را دارند. پیش‌بینی و مقابله با رفتارهای تحمیلی به جای رفتارهای واکنشی، دشوارتر خواهد بود.»

انتقاد جمهوری‌خواهان آمریکا از برجام برای تصرف کرسی‌های کنگره

نامزدهای جمهوری‌ خواه انتخابات کنگره آمریکا که نگرانند کارزار «دونالد ترامپ» برای راهیابی به کاخ سفید برای آنها هم دردسر ساز شود، مخالفت با توافق هسته‌ای ایران و 1+5 موسوم به «برجام» را محور تبلیغاتشان برای پیروزی بر حزب رقیب دموکرات قرار داده ‌اند.

نمایندگان جمهوری ‌خواه که اکثریت کرسی‌ها در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا را در اختیار دارند میلیون‌ها دلار برای راه‌اندازی تبلیغاتی در مخالفت با برجام برای این انتخابات که روز 8 نوامبر همزمان با انتخابات ریاست ‌جمهوری برگزار می‌شود، هزینه کرده‌اند. این هزینه‌ها حتی در مناطقی که مسائل سیاست خارجی در رده نگرانی‌های عمده برجام قرار ندارند، صرف شده‌اند.

با آنکه موضوع ایران احتمالاً دلیل اصلی مردم برای انتخاب نامزد نخواهد بود، کارشناسان مسائل راهبردی معتقدند جمهوری‌خواهان در حال صرف هزینه در جای درست هستند.

موضوع ایران برای جمهوری‌ خواهانی که نگران هستند غیرمحبوب بودن ترامپ آرا خود آنها را تحت تأثیر قرار بدهد، موضوعی خوب برای منحرف کردن اذهان عمومی است. 

«راد بلوم»، یکی از نامزدهای حزب جمهوری‌خواه از تبلیغی استفاده کرده که رقیبش «مونیکا ورنون» را به توافق هسته‌ ای ایران پیوند می‌ زند.

در این ویدئوی تبلیغاتی، صدای مردی روی تصاویر رژه نیروهای مسلح، سلاح‌ های هسته ‌ای و آتش زده شدن پرچم آمریکا شنیده می‌شود که می‌گوید: آیا شما به یک کشور جمهوری اسلامی که پرچم ما را می‌سوزاند و مرگ بر آمریکا می‌گوید میلیاردها دلار پول می‌ دهید؟

تلاش ایران،روسیه و سوریه برای توافق بر سر خروج افراد مسلح از حلب

مرکز اطلاع رسانی «الاعلام الحربی» محور مقاومت اعلام کرد ایران، روسیه و سوریه تماس‌هایی با افراد خیّر در شهر حلب در مورد اقداماتی جهت تسهیل در خروج افراد مسلح از مناطق شرقی این شهر داشته ‌اند.

بر این اساس، ایران، روسیه و سوریه با افراد تأثیر گذار در این شهر، رایزنی‌هایی را بدین منظور و نیز ارسال کمک‌های انسان دوستانه به حلب انجام داده اند.

قرار است از ساعت 10 روز پنجشنبه این هفته و با ابتکار روسیه آتش بس 48 ساعته هوایی برای تسهیل در ورود کمک‌ها به حلب اعمال شود.

ارتش سوریه چندین بار پیشنهاد خروج امن افراد مسلح و تروریست‌ها از این شهر را داده است.

دولت سوریه طی توافق‌های آتش بس گذشته حتی گذرگاه‌هایی برای خروج افراد غیر نظامی از مناطق محاصره شده ایجاد کرده بود، ولی با مخالفت گروه‌های مسلح روبه رو شد.

دو هفته پیش نیز «استفان دی میستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه بعد از آن که از دولت سوریه خواست خروج امن افراد مسلح محاصره شده در حلب را تضمین کند، شخصا اعلام کرد برای حفظ جان این افراد و جلوگیری از حمله به آن‌ها حاضر است با آن‌ها تا ریف شمالی ادلب همراه شود.

از سوی دیگر، شبکه خبری «روسیا الیوم» ساعاتی پیش گزارش داد که 5 کشور روسیه، آمریکا، ترکیه، عربستان و قطر در نشست آتی «ژنو» موضوع جدا کردن معارضان از تروریست‌ها در حلب را بررسی خواهند کرد.

 

کد خبر 581534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha