به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سهراب علی احمدی پیش از ظهر امروز (2 آبان) در نشست خبری که در ستاد بازسازی عتبات عالیات قزوین برگزار شد، بیان کرد: اربعین یک بحث تاریخی است به خصوص در سال های اخیر که پیاده روی به عنوان یک مانور محسوب می شود و سال به سال هم اثرگذاری آن بیشتر می شود.
وی ادامه داد: سال گذشته اتفاق خوبی که رخ داد، این بود که نواقص و معایب در بحث اسکان زائران، پذیرایی و غیره مورد بررسی قرار گرفت و بازخورد این کار هم این بود که در سال 94 نسبت به سال های گذشته 50 درصد ساماندهی زائران بیشتر انجام شد و باعث شد مشکلات این بحث بیشتر رفع شود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین اضافه کرد: 80 تا 90 درصد آمادگی پیاده روی اربعین را داریم و با توجه به اینکه نیروهای عراق بیشتر درگیر بحث پاکسازی داعش هستند بنابراین ما وظیفه داریم امسال کمک بیشتری داشته باشیم تا به زائران 32 کشوری که مراجعه می کنند در مسیرهای نجف و کربلا و کاظیمن به کربلا خدمت رسانی خوبی را داشته باشیم.
وی افزود: جمهوری اسلامی هشت قرارگاه در عراق دارد که قزوین قرارگاه هشتم در عراق را دارد که پایگاه مهم و اساسی است که در شهر مسیب شهر طفلان مسلم این قرارگاه قرار دارد و وظایفی وسیع تر نسبت به ستاد دارد و در همه مواردی که زائر برای زیارت می آید این قرارگاه دخیل است و در خصوص پذیرایی، بیماری، مفقودی و مسائل دیگری که زائر دارد نظارت کرده و اقدامات لازم را انجام می دهیم.
احمدی عنوان کرد: پیش بینی می شود که از کشورهای مختلف امسال 25 میلیون نفر در مانور پیاده روی اربعین شرکت داشته باشند بنابراین نقش مهمی داریم و باید پذیرایی خوبی را از زائران داشته باشیم و از استان قزوین هم 3 هزار نفر برای حضور در پیاده روی اربعین حسینی در سامانه سماح ثبت نام کرده اند که تا 25 هزار نفر سهمیه برای استان وجود دارد.
وی با اشاره به وظایف ستاد عتبات عالیات اظهار داشت: یکی از وظایف ما جذب مشارکت های مردمی اعم از نقدی و غیرنقدی است که به همین منظور شماره حساب 2222270 بانک سپه در نظر گرفته شده که افراد می توانند کمک های خود را به این حساب واریز کنند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین اعلام کرد: سال گذشته بیش از 90 میلیون تومان کمک نقدی و 600 میلون تومان کالا در بحث اربعین جمع آوری شد.
وی توضیح داد: هر موکب و هیئتی بخواهد از مرز مهران خارج شود باید از عتبات عالیات مجوز داشته باشد بنابراین خواهشمندیم همه هیئت های مذهبی مجوز لازم را دریافت کنند و در صورت اینکه با ما تفاهم نامه امضا کنند ما انتقال وسایل و کالاهایشان را انجام خواهیم داد و همچنین بحث ویزا، خروج، اسکان و تغذیه آنها را عهده دار خواهیم شد؛ سه گروه اکنون تفاهم نامه با ما نوشته اند و منتظر هستیم تا مابقی موکب ها هم مراجعه کنند که برای این امر 10 روز بیشتر فرصت ندارند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین تصریح کرد: با توجه به اینکه در سال گذشته در مسیر آوج در بحث برگشت زائران به دلیل سردی هوا بحث یخ بندان را داشتیم از همین رو آوج را به عنوان پایگاه مشخص کرده ایم تا استقبال و پذیرایی از زائران انجام شود؛ البته یک هزار و 500 متر زمین به عتبات عالیات در آن منطقه داده شده برای احداث قرارگاه که برای سال آینده این کار انجام می شود.
وی در خصوص خدمات قرارگاه قزوین در عراق گفت: 2 دستگاه نانوایی، 2 مورد آشپزخانه، 2 درمانگاه ثابت و سیار در قرارگاه ما دیده شده که خدمات مختلفی را به زائران می دهیم همچنین با عشایر منطقه صحبت کرده ایم تا منازل و سالن هایی که وجود دارد را برای بحث اسکان زائران در اختیار ما قرار دهند که این خدمات یک هفته قبل از اربعین تا چهار روز بعد از اربعین ارائه می شود.
احمدی خاطر نشان کرد: برای خدمت رسانی در بحث اربعین 120 نفر را اعزام خواهیم کرد و همچنین 22 پزشک از استان اعم آقا و خانم اعزام خواهند شد و با توجه به اینکه فعالیت خود را در بحث خدمات اربعین 2 برابر کرده ایم در نتیجه ظرفیت ما هم 2 برابر شده است.
وی با اشاره به همکاری دستگاه های مختلف در مراسم اربعین یادآور شد: در بحث برنامه های اربعین 15 نهاد دخیل هستند که بیشتر اقدامات آنها ارائه خدمات است.
نظر شما