تمایل اوپک به سمت سیاست های ایران

خبرگزاری شبستان: دیدار وزیر انرژی روسیه و همتایان سعودی و قطری و اظهارات وزیر انرژی کویت و موضع گیری وزارت نفت عراق نشان می دهد که اوپک به سمت سیاست های نفتی ایران تمایل پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از آن که جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد در طرح فریز نفتی اوپک شرکت نمی کند و توافق اعضای اوپک در اکتبر مبنی بر قیمت ثابت نفت حالا شواهد نشان می دهد که سیاست های اعضای اوپک به سمت سیاست های نفتی ایران تمایل پیدا کرده است.

بنابراین گزارش، وزیر نفت عراق گفت که کشورش به دلیل مبارزه با گروه تروریستی داعش، باید از مشارکت در طرح توقف تولید اوپک معاف شود.

طبق ترجمه ایرنا به نقل از اسپوتنیک، جبار اللعیبی در نشست خبری خواستار معافیت عراق از مشارکت در طرح توقف تولید نفت شد.

وی گفت: مبارزه با گروه تروریستی داعش دلیلی مهم برای حفظ سطح تولید عراق است.

اللعیبی گفت: ما در حالت جنگ سنگین هستیم.

همچنین به گزارش منابع خبری، معاون وزیر نفت عراق روز یکشنبه اعلام کرد که عراق قصد ندارد تولید نفت خود را کاهش دهد.

به گزارش پایگاه خبری شفق نیوز عراق، فیاض النعمه معاون وزیر نفت عراق با اشاره به اینکه عراق روزانه 4.7 میلیون بشکه نفت تولید می کند، افزود: عراق بر اساس تصمیمات اوپک و سایر کشورها از تولید نفت خود نمی کاهد.

از سوی دیگر فلاح العامری رئیس شرکت بازاریابی نفت عراق (سومو) با اشاره به جنگ های سال های گذشته در این کشور گفـت: عراق به سبب این جنگ ها سهم واقعی خود را در بازار جهانی از دست داده و اگر در عراق جنگ صورت نمی گرفت این کشور تولید نفت خود را به 9 میلیون بشکه در روز می رساند.

در همین حال خبرگزاری رویترز از بغداد نیز گزاترش داد، جبار علی اللعیبی وزیر نفت عراق امروز اعلام کرد که کشورش به دلیل جنگ با داعش باید از تصمیمات اوپک در خصوص کاهش یا تثبیت تولید نفت مستثنی شود.

بر اساس گزارش تولید نفت عراق در مجموع در ماه سپتامبر( شهریور/مهر) به چهار میلیون و 774 هزار بشکه در روز رسیده است.

از سوی دیگر الکساندر نوفاک وزیر انرژی روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای سعودی خود با بیان اینکه ثبات در بازار جهانی نفت جان تازه ای به بخش سرمایه گذاری ها در کشورهای تولیده کننده نفت خواهد بخشید، بر ادامه تکمیل گفت وگوهای نفتی در پایان اکتبر تاکید کرد.

براساس این گزارش، اوپک در تلاش است نظر مساعد تولیدکنندگان دیگر برای موافقت با طرح کاهش تولید این سازمان را جلب کند. توافق در زمینه اجرای این طرح ماه گذشته در نشست اوپک در الجزایر حاصل شد.

براساس اطلاعات تهیه شده از سوی بلومبرگ، 14 کشور عضو اوپک در ماه سپتامبر (شهریور - مهر) به رکورد تولید 33 میلیون و 750 هزار بشکه نفت در روز دست یافتند و عربستان نیز در این ماه 10 میلیون و 580 هزار بشکه در روز نفت تولید کرد.

این اطلاعات حاکی است که تولید عربستان به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت اوپک در قیاس با میزان تولید این کشور در ماه جولای (تیر - مرداد) کاهش یافته است. عربستان در ماه جولای 10 میلیون و 660 هزار بشکه در روز نفت تولید کرد.

عراق چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان را در اختیار دارد و صادرات و فروش نفت، 95 درصد از بودجه این کشور را تشکیل می دهد. بودجه سال 2016 عراق با نفت 45 دلاری بسته شده است.

جنگ علیه گروهک تروریستی داعش و همچنین کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی، دولت عراق را با کسری بودجه مواجه ساخته است.

این سخنان در حالی صورت گرفته که اعضای اوپک در خصوص کاهش تولید برای تثبیت بازار نفت بحث می کنند.

عراق دومین تولیدکننده بزرگ اوپک است. براساس آمار وزارت نفت این کشور، در حال حاضر عراق روزانه 4 میلیون و 228 هزار بشکه نفت تولید می کند.

همه این ها در حالی است که وزیر نفت کویت با اشاره به مذکرات اخیر میان اعضای اوپک با هدف برقراری ثبات در بازارهای جهانی نفت، حمایت کویت از قیمت 60 دلاری برای هربشکه نفت را اعلام کرد.

انس الصالح اعلام کرد که رایزنی های میان اعضای اوپک در شرایط مناسبی قرار دارد و کویت امیدوار است که نفت 50 الی 60 دلاری به ثبات بازار کمک کند.

کویت به عنوان یکی از کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس که ذخایر مالی کلانی را ناشی از نفت 150 دلاری اندوخته است، پس از تحولات اخیر و توطئه نفتی ریاض به سیاست ریاضت اقتصادی روی آورده و برای سال های 2016 الی 2019 بودجه انقباضی را در دستور کار خود قرار داده است . همچنین به رغم نارضایتی کویت از اقدامات نفتی که از سوی ریاض علیه تهران و مسکو انجام شده است، طرف کویتی نتوانسته اعتراضات خود را به اقدامات سعودی ها به دلیل سیاست موازنه منطقه ای بیان کند و تنها خواستار تثبیت بازار است.

به نوشته نشریه القبس وزیر امور مالی کویت نیز اعلام کرده در پی کاهش قیمت جهانی نفت بودجه عمومی این کشور در سال مالی منتهی به ماه مارس میلادی، برای نخستین بار در 16 سال گذشته دچار کسری 4.6 میلیارد دیناری ( 15.3 میلیارد دلاری ) شده است. این در شرایطی است که مطابق برنامه بودجه امسال کویت، درآمدهای نفتی 89 درصد مجموع درآمدهای دولت را تشکیل می دهد، که این میزان در سال گذشته 95 درصد بوده است.
کاهش بهای نفت در نیمه سال 2014 میلادی موجب شد کشورهای نفتی از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس زیان و کسری قابل توجهی را در بودجه عمومی خود تجربه کنند.

وزیر امور مالی کویت بیش از این خطاب به مجلس الامه این کشور اعلام کرده بود دولت برای مواجهه با این میزان کسری بودجه اوراق قرضه با رقمی معادل 10 میلیارد دلار در بازارهای جهانی، و 6.6 میلیارد دلار در بازار مالی داخلی عرضه خواهد کرد.

قیمت بالای نفت در سال های گذشته موجب شده بود دولت کویت با داشتن مازاد درآمد مالی قابل توجه صندوق ذخیره ارزی به حجم 66 میلیارد دلار تشکیل دهد که بیشتر این مبلغ در آمریکا و اروپا سرمایه گذاری شده است. دولت کویت همچنین در بازه زمانی اخیر طی اقدامی قابل توجه برای جبران کسری بودجه اقدام به افزایش 80 درصدی قیمت بنزین کرد که این طرح با مخالفت مجلس الامه روبرو شده و مذاکرات میان نمایندگان پارلمان و وزرای دولت در این زمینه در حال اجرا است. این در حالی است که پیش از این نیز نرخ آب و برق مصرفی برای افراد مقیم افزایش یافته بود.

شرکت خدمات مالی آمریکایی مودیز که اقدام به رتبه بندی اقتصاد و اعتبار مالی کشورهای می کند نیز اعلام کرده است که افزایش قیمت بنزین در کویت به دلیل اینکه هزینه های دولت و وضعیت بودجه عمومی را بهبود می بخشد، موجب بالا رفتن جایگاه اعتباری این کشور خواهد شد.

کد خبر 582595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha