تحولات سوریه و دماغِ سوخته صهیونیست ها در سایه پیروزی های محور مقاومت

خبرگزاری شبستان: آنچه که موجب نگرانی اسرائیلی ها از تحولات سوریه شده، این است که احساس می کنند منافع و برنامه های استراتژیک آنان با توجه به پیروزی های ائتلاف «سوریه»، «روسیه» و «ایران» و نیز «حزب الله» و عملکرد آن در منطقه به طور کامل نابود شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ "العهد" در مقاله ای به قلم "سرکیس ابوزید" نوشت: محاسبات سیاسی کشورهای بازیگر در میدان «سوریه» با حساب های نظامی «سوریه» متفاوت است. «اسرائیل»، یک بازیگر برجسته در عرصه «سوریه» است و تقریبا تنها ذینفع از حوادث خاورمیانه به ویژه «سوریه» است، ولی ورود خرس های روسی به میدان نبرد، پیش بینی های توطئه گران علیه سوریه را باطل کرد و قانون بازی را تغییر داد.

تغییرات نظامی میدانی، خشم آمریکایی ها، ترک ها و اروپایی ها و همچنین «اسرائیل» را برانگیخت، اما آنچه که موجب نگرانی اسرائیلی ها از تحولات سوریه شده است، اینکه احساس می کنند منافع و برنامه های استراتژیک آنان با توجه به پیروزی های ائتلاف «سوریه»، «روسیه» و «ایران» و نیز «حزب الله» و عملکرد آن در منطقه به طور کامل نابود شده است.

سایت اسرائیلی «والا»، نگرانی های موسسه امنیتی «اسرائیل» را نسبت به درز اطلاعات مربوط به فعالیت های نیروی هوایی اسرائیل علیه گروه های دشمن و «روسیه» پس از استقرار سیستم دفاعی «روسیه» و تغییر قواعد بازی در «سوریه»را مورد بررسی قرار می دهد. 

این موضوع باعث شد تا تعدادی از ژنرال های سابق ارتش صهیونیستی خواستار تغییر سیاست «بنیامین نتانیاهو» درعرصه «سوریه» در زمینه هماهنگی با «روسیه» و پیوستن به موضع «آمریکا» شوند و از نظر آنان مواضع سنتی «اسرائیل» در قبال وضعیت «سوریه» دیگر مفید نیست.

در همین زمینه، «عاموس هرئیل» تحلیلگر نظامی روزنامه«هآرتس» از زبان ژنرال های دیگر نوشت: «روشن است که سناریوی مقابله با هواپیماهای آمریکائی و سیستم دفاع هوایی «روسیه» و «سوریه» که در حال حاضر واقعی به شمار نمی آید، آثار محسوسی را بر «اسرائیل» داشته است و به رغم اعلام موضع رسمی «اسرائیل» در جبهه نظامی «آمریکا»، اما «نتانیاهو» در یک سال اخیر روابط خود را با «مسکو» به ویژه به منظور جلوگیری ازحوادث ناگوار هوایی با هواپیماهای «روسیه» بهبود بخشیده است.

اخیرا، روزنامه «اسرائیل امروز» وابسته به کابینه «نتانیاهو» دو رویکرد را به مناسبت «روز غفران یهودی» منتشر کرد که در واقع به بازبینی و تشکیل برخی مواضع و گرایش های سیاسی «اسرائیل» در مرحله بعد می پردازد:

رویکرد نخست: در بیان «ژنرال یوآو گالانت» وزیر و عضو کابینه مشخص است: وی می گوید: «وضعیت فعلی دشمنان را تضعیف می کند. حزب الله سرگرم سوریه است. توافق هسته ای خطر ایران را برای چند سالی دور نگه داشته و کشورهای دیگر نیز درگیر مشکلات داخلی و جذب پناهندگان هستند. ما تا کنون وضعی بهتر از حال نداشته ایم».

او بر ضرورت استفاده از فرصت فعلی تاکید کرده و مبارزه با «ایران» و جلوگیری از تسلط آن بر «سوریه» و دست یابی به سلاح هسته ای را امری ضروری می شمرد.

رویکرد دوم: از خلال سخنان ژنرال «نیتسان ألو» رئیس بخش عملیات ارتش «اسرائیل» روشن می شود: «وضعیت اسرائیل از نظر استراتژیک خوب است اما احتمال خطر به ویژه در عرصه فلسطین باقی است. وی به  سرنگونی «حماس» اشاره کرده و این امر را مستلزم پیروزی در جنگ برشمرد. او پیروزی در غزه را نیازمند نابودی کامل نیروی نظامی دشمن ندانست و ارتش اسرائیل را بسیار قوی تر از حزب الله خواند». 

در مورد «سوریه»، «أیال زیسر» کارشناس اسرائیلی در امور سوریه گفت: «در طول جنگ شش ساله «سوریه» کارشناسان بارها سقوط دولت «بشار اسد» را پیش بینی کردند اما هر بار با بروز تحولی ناگهانی، بقای آن را مستحکم کرد و هر گونه پیش بینی وضع آینده «سوریه» با شکست روبرو شد. همچنین نمی توان اصرار نامحدود «روسیه» و «ایران» در حمایت از حفظ کرسی «بشار اسد»، سستی مخالفان و تصمیم استراتژیک «اوباما» در عقب نشینی نیروهای خود از «سوریه» را نادیده گرفت».

دولت «سوریه» به رهبری «بشار اسد» سقوط نخواهد کرد. مناطق تحت حمایت «اسد» در ثبات و امنیت زندگی می کنند اما مناطق تحت سیطره تروریست ها پر از هرج و مرج و آشوب بوده و هرگز موفق به انتخاب جایگزینی برای آن نشدند. 

خلاصه اینکه جنگ «سوریه» از نظر کارشناسان اسرائیل به درازا کشیده شده و روند اوج و افولی را طی خواهد کرد اما اگر روند یک سال اخیر همچنان ادامه یابد، تروریست ها به حاشیه رانده می شوند و نظام «سوریه» قادر به بازگشت تدریجی و بازپس گیری مناطق از دست رفته خواهد شد.

کد خبر 582854

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha