وجود بیش از ۱۲ هزار کتابخانه در مساجد/تفاوت کتابخانه های دیجیتال وسنتی در نوع ارائه اطلاعات است

خبرگزاری شبستان: مدیر کل امور کتابخانه های مساجد کشور با اشاره به وجود بیش از ۱۲ هزار و ۸۰۰ کتابخانه در مساجد، گفت: ارائه خدمات اطلاعاتی، تفاوت عمده کتابخانه های دیجیتال با سنتی است.

سید ابوالفضل هاشمی، مدیر کل امور کتابخانه های مساجد کشور، درباره اهداف و چشم انداز های کتابخانه های دیجیتال در مساجد و فواید و ثمرات آن در گفتگو با خبرنگارخبرگزاری شبستان در ساری گفت: به سبب موقعیت موجود شهرها و کاستن مشکلات افراد برای حضور در کتابخانه ها نظیر حذف تردد و کاهش هزینه ها به دیجیتالی کردن کتابخانه ها توجه شد.

 

وی، دیجیتالی کردن کتابخانه های مساجد را طرح خیلی خوبی دانست و تصریح کرد: اما کار زیاد و زمان بیشتری برای ایجاد کتابخانه های دیجیتال در مساجد وجود دارد بنابراین برنامه های خوبی برای نیل به اهداف مصوب مدنظر گرفته شده  که به طور قطع در آینده، پاسخ مناسبی دریافت خواهد شد.

 

هاشمی درخصوص افزایش انفجار اطلاعات و نیاز امروز کتابخانه های مساجد، اظهار کرد: بخش عمده اطلاعات در دنیای امروز در فضاهای دیجیتال، رد و بدل می شود بنابراین کتابخانه های مساجد، بایستی به فناوری های نوین اطلاعاتی برای دسترسی به اطلاعات مجهز شوند و تلاش کنند به جای ایجاد و حفظ یک کتابخانه صرف، مسجد را به مرکز اطلاع رسانی تبدیل و از ظرفیت های نرم افزاری و سخت افزاری استفاده مناسب شود.

 

وی، درباره افزایش استقبال جوانان از فضای سایبری و فاصله گرفتن از منابع چاپی، بیان کرد: فضای سایبری باعث شده است تا به مقوله منابع چاپی، توجه کمتری شود اما بر این عقیده است که این موارد، مقطعی هستند و همانند ابری باران زا که گاهی با طغیان و خرابی نیز همراه می شوند، گذر می کنند و تجربه نشان داده است که هیچ منبع اطلاعاتی نمی تواند، جای کتاب را بگیرد بنابراین به طور قطع با برنامه ریزی در حوزه کتاب و کتابخوانی، جایگاه اصلی خود را باز خواهد یافت.

 

هاشمی، درباره تعداد کتابخانه های عمومی در مساجد، ابراز کرد: در حال حاضر بیش از 12 هزار و 800 کتابخانه در مساجد وجود دارد که بیش از شش هزار و 300 كتابخانه از این تعداد مخزن دار و مابقی به عنوان کتابخانه باز فعالیت می کنند.  

 

وی در خصوص تعداد کتابخانه های باز در مساجد، گفت: بالغ بر شش هزار و 500 کتابخانه باز وجود دارد و با توجه به استقبال مردمی همواره در حال افزایش است.

 

هاشمی درباره اینکه کتابخانه های دیجیتال با کتابخانه های سنتی، منافاتی با یکدیگر دارند و یا زمینه ساز ورود بیشتر به کتابخانه های سنتی هستند، اظهار کرد: کتابخانه های دیجیتال بخشی از کتابخانه ها و ادامه مسیر توسعه در این حوزه هستند، هیچ منافاتی در وجود اینکه کتابخانه ها با هم و یا در کنار هم فعالیت کنند، وجود ندارد و تفاوت عمده کتابخانه های دیجیتال با سنتی در نوع ارائه خدمات اطلاعاتی است.

 

وی  بیان کرد: در کتابخانه های دیجیتال منابع به صورت دیجیتال ارائه می شود، هزینه های استفاده کم می گردد و نوع استفاده از کتابخانه بر اساس حضور در محل نیست اما حسی که در گرفتن کتاب وجود دارد، استفاده از منابع در موقعیت های مختلف و ... از مزایای کتابخانه سنتی است.

 

هاشمی، در خصوص  بهره برداری نشریات مسجدی به عنوان منبع مهم برای استفاده در کتابخانه، ابراز کرد: نشریات تجربی به علت اینکه اطلاعات به روزتر دارند و از موضوعات اطلاعاتی کوتاه تر در تفهیم اطلاعات سود می برند، می توانند منابع بسیار مهمی در کتابخانه ها باشند بنابراین نشریات مناسب که اطلاعات بهینه در اختیار قرار دهند بسیار با ارزش است.

 

کد خبر 583166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha