اولین همایش همکاری های رسانه ای جاده ابریشم

خبرگزاری شبستان: همکاری ها برای احیای جاده ابریشم حالا به مرحله رسانه ای رسیده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، جاده ابریشم مسیری تجاری بازرگانی بزرگی بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند می‌داد. این مسیر در سده پانزدهم میلادی به‌مدت ۱۷۰۰ سال، بزرگ‌ترین شبکه بازرگانی دنیا بود. کشورمان به عنوان یکی از کشورهایی که در مسیر این جاده قرار دارد از سال گذشته در راستای احیای آن اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است و در این مسیر کشور چین نیز همکاری های بسیاری با ایران داشته تا جایی که در رسانه های خبری از ایران و چین به عنوان احیاگران این مسیر بازرگانی نام برده اند؛ در راستای اقدامات کشورمان برای نوسازی و بهبود این مسیر بهمن ماه سال گذشته وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده بود که احیای جاده ابریشم با مرکزیت ایران انجام می شود. مهر به نقل از عباس آخوندی در این باره نوشته بود که "اینکه در گذشته جاده ابریشم از ایران عبور می کرد، تصادفی نبوده است بلکه نشانگر موقعیت تمدن و استراتژیک ایران بود. ما در حال حاضر به دنبال بازخوانی جاده ابریشم نوین هستیم که یکی از موارد آن، بخش هوایی است که قصد داریم تهران را به عنوان مرکز هوایی منطقه دوباره احیاء کنیم. آغوش مهر ایران به تمام ملت های منطقه باز است و همه قدرت ها قبول دارند که امنیت ایران به تمام امنیت ملت های منطقه گره خورده است بنابراین ایران برای تمام ملت های منطقه موجب امنیت منطقه ای خواهد بود و یک رابطه برد برد است، ضمن اینکه پیروزی و توسعه ایران برای هیچ ملتی در منطقه تهدید نیست."

ایده «یك كمربند - یك جاده» راهبرد توسعه جدیدی است كه توسط رئیس جمهوری چین در سال 2013 مطرح شد و به كمربند اقتصادی جاده ابریشم جدید اشاره دارد و چین را از مسیر آسیای میانه به اروپا وصل می كند و جاده ابریشم دریایی نیز چین را به كشورهای جنوب شرقی آسیا، آفریقا و اروپا متصل می سازد. چین برای اجرای این طرح یك صندوق ویژه با ارزش سرمایه 40 میلیارد دلار نیز در نظر گرفته و از سرمایه 100 میلیارد دلاری بانك زیرساختی توسعه سرمایه گذاری آسیایی (AIIB) نیز برای اجرای طرح های راه ابریشم بهره مند خواهد شد. همین اشتیاق چین است كه سبب شد تا ایران به عنوان هیات موسس به عضویت بانك سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا (AIIB) درآید كه تابستان سال گذشته اساسنامه آن امضا شد. برآوردها نشان می دهد كه چنانچه طرح جاده ابریشم اجرایی شود ایران محل انتقال و گذر 12 میلیون تن كالا در سال خواهد بود.

حالا درادامه همکاری های ایران و چین در احیای جاده ابریشم اولین همایش همکاری های رسانه ای جاده ابریشم در چین در حال برگزاری است.

طبق خبر ایرنا، اولین همایش همکاری های رسانه ای جاده ابریشم با هدف توسعه ارتباطات رسانه ای میان کشورهای حاشیه راه ابریشم در شهر «نن جینگ» در جنوب شرق چین برگزار شد.

«جو مینگ وی» رئیس گروه بین المللی انتشارات چین در این همایش که همچنان در حال برگزاری است، گفت که رسانه ها باید بهترین خدمات را برای تقویت مراودات، همکاری ها و اجرای طرح های زیربنایی راه ابریشم ارایه کنند.

وی در حضور مسئولان بخش های مهم رسانه ای بیش از ۱۳ کشور جهان که در همایش شرکت کرده اند، گفت که نقش رسانه ها در احیای راه ابریشم حیاتی است.

او افزود: رسانه ها می توانند با ارایه مطالب و انتشار گزارش های مختلف و همچنین انتشار آلبوم های عکس و تدوین نشریات مختلف و چاپ مجلات به شناسایی بیشتر طرح های راه ابریشم به مردم دنیا کمک کنند.

تارنمای چاینا ارگ در گزارشی از این همایش اعلام کرد که رسانه ها فقط مسئول اطلاع رسانی نیستند بلکه آنها می توانند روابط و مراودات مردمی و ارتباطات دولتی را در ارتباط با راه ابریشم تحکیم بخشند.

«یانگ شیو پینگ» رئیس مرکز رسانه ای چین و «آ سه آن» نیز در این نشست گفت که بدون رسانه ها طرح احیای راه ابریشم کامل نخواهد بود.

وی ابراز امیدواری کرد که همکاری های رسانه ای میان چین و این اتحادیه که پنج سال متوالی سومین شریک بزرگ اقتصادی چین بوده است، افزایش یابد و به اجرای برنامه های زیربنایی راه ابریشم زمینی و دریایی کمک شود.

کارشناسان و مسئولان رسانه ای کشورهای آسیای جنوب شرقی و «آ.سه.آن» که از روز دوشنبه در این همایش حضور داشته اند، ابتکار چین برای اجرای این طرح را مهم دانسته و گفتند که برنامه راه ابریشم جدید باعث قدرت گرفتن کشورهای منطقه خواهد شد.

در این همایش طرفین در باره راهکارهای پیشبرد مناسبات تجاری و بازرگانی و ترانزیت کالا و همچنین ساخت بنادر و راه آهن و جاده برای تحقق راه ابریشم نوین بحث و تبادل نظر کردند.

کد خبر 583273

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha