نوجوانان، ائمه جماعات را خادم خود بدانند

خبرگزاری شبستان: آیت‌الله مقدم قوچانی، امام جماعت مسجد علوی با بیان اینکه در نخستین روز حضور یک نوجوان در جلسات هفتگی این مسجد، هدیه ‌ای با هدف تشویق به او می‌دادیم، گفت: جوانان، ائمه جماعات را خادم خود بدانند و با حضور خود، مساجد را زینت بخشند.

خبرگزاری شبستان: ۸ آبان ماه، روز شهادت محمد حسین فهمیده است. او نوجوانی 13 ساله بود که در دوران دفاع مقدس به شهادت رسید، به همین خاطر این روز به عنوان روز نوجوان و بسیج دانش آموزی  نامگذاری شد.

 

از سوی دیگر، 13 آبان در تقویم ایران «روز دانش آموز» نامگذاری شده است. این نامگذاری ادای احترامی است به دانش‌آموزانی که صبح روز 13 آبان 1357، در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان حکومت شاهنشاهی برسانند.

 

این دو مناسبت بهانه‌ای شد تا خبرنگار ما در گفت‌و‌گو با تعدادی از ائمه جماعات، وضعیت حضور نوجوانان و دانش‌آموزان در مساجد و همچنین امکاناتی که در اختیار این دو قشر می‌گذارد، بررسی کند. در این نوبت، مشروح نظرات آیت‌الله سید علی مقدم قوچانی، امام جماعت مسجد علوی (خیابان پیروزی، خیابان صد دستگاه) تهران و استاد اخلاق حوزه علمیه می‌آید:.

 

مقدم قوچانی با اشاره به روایتی از امام باقر (ع) که می فرمایند «إنَّما قَلبُ الحَدَثِ كَالأرضِ الخالِيَةِ مَهما أُلقِيَ فيها مِن كُلِّ شَيءٍ قَبِلَتهُ: قلب نوجوان، همچون زمين ناكشته است كه هرچه در آن افكنده شود، مى‌پذيرد» (غرر الحكم و دررالكلم، حديث3901 )، گفت: باید قلب نوجوان را گلکاری کرد تا محصولات مفید نصیب جامعه کند.

 

خوشگویی؛ عامل جذب نوجوان

وی افزود: رفتار احترام آمیز و خوش‌گویی امام جماعت، هیات امنا و خادمان، پذیرش نوجوانان و جوانان و تمیزی فضای مساجد، مهم‌ترین راهکارها برای جذب این گروه‌های سنی به این خانه‌های خدا است.

 

امام جماعت مسجد علوی، خاطرنشان کرد: رفع گرفتاری‌های مردم به ویژه تورم و گرانی توسط مسئولان زمینه‌ساز حضور بیشتر مردم از جمله نوجوانان و جوانان در مساجد می‌شود.

 

نمازگزاران پذیرای نوجوانان باشند

مقدم قوچانی اضافه کرد: نمازگزاران و دست‌اندرکاران باید بیشتر از سایر مردم، حامی و پذیرای نوجوانان و جوانان باشند زیرا قلب پاک آنان با محبت جذب و تسخیر می‌شود.

 

 

وی با اشاره به استقبال گسترده گروه‌های مختلف سنی از جمله نوجوانان و جوانان از مساجد، در سال‌های نخست پیروزی انقلاب اسلامی ایران و پیش از آن، گفت: مسجد علوی صد دستگاه به مدت 10 سال (پیش از انقلاب تا آغاز جنگ) محل گردهم‌آیی 50 نفر نوجوان و جوان بود، البته جلسات این گردهم‌آیی در خانه من برگزار می‌شد تا آنان با راحتی و فراغ بال بیشتری بتوانند برنامه های خود را اجرا کنند و با آموزه‌ها و دانش قرآنی و سخنان اهل بیت (ع) آشنا شوند.

 

هدیه ای که شهید تقدیم کشور کرد

امام جماعت مسجد علوی، ادامه داد: در نخستین روز حضور یک نوجوان یا جوان در این جلسات، هدیه‌ای با هدف تشویق به او می‌دادیم و اگر اشتباهی در قرائت قرآن داشت، او را دلسرد نمی‌کردیم بلکه با برخوردی مهربانانه، او را تشویق به موفقیت بیشتر می‌کردیم.

 

این استاد اخلاق حوزه علمیه، خاطرنشان کرد: بیشتر افرادِ این جلسات هفتگی از جمله سه تن از شهدای خانواده افراسیابی با حضور در جبهه‌ها، به شهادت رسیدند.

 

وی افزود: 5 تن از نوجوانان و جوانانِ جلسات هفتگی مسجد علوی نیز (حسین لقمانی، علیرضا محمدی، مرتضی سازمند، حمیدرضا خداوردی و سید مصطفی مقدم) شب 13 اردیبهشت 1365 در یک عملیات به شهادت رسیدند و یک نفر (حمیدرضا محمدی) نیز در آن عملیات، شیمیایی و مدتی بعد شهید شدند.

 

نوجوانان، ائمه جماعات را خادم خود بدانند

امام جماعت مسجد علوی با اشاره به روایت حضرت محمد (ص) که می فرمایند «لا تَزولُ قَدَما عَبدٍ یَومَ القیامَةِ حَتى یُساَلَ عَن اَربَعٍ عَن عُمُرِهِ فیما اَفناهُ وَ عَن شَبابِهِ فیما اَبلاهُ وَ عَن مالِهِ مِن اَینَ اَ کتَسَبَهُ وَ فیما اَ نفَقَهُ وَ عَن حُبِنا اَهلَ البَیتِ: انسان، در روز قیامت، قدم از قدم برنمى‌دارد، مگر آن که از چهار چیز پرسیده مى‌شود: از عمرش که چگونه گذرانده است، از جوانى‌اش که چگونه سپرى کرده، از ثروتش که از کجا به دست آورده و چگونه خرج کرده است و از دوستى ما اهل بیت (ع)» (امالی، ص39 )، گفت: نوجوانان و جوانان، ائمه جماعات را خادم خود بدانند و با حضور خود، مساجد را زینت بخشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 583356

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha