به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان از کربلای معلی، مراسم زیارت حرّ بن ریاحی برنامه ویژه و خاصی است که از سوی ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان برای کاروان های دانشگاهی برگزار می شود که به مثابه یک کلاس درس و کارگاه آموزشی برای دانشجویان و اساتید دانشگاهی است.
بناداریم در سلسله گزارش هایی از این مراسم، درس هایی که براساس روایت گری های راوی بعثه مقام معظم رهبری از شخصیت حر بن ریاحی و وقایع پیش آمده برای او در واقعه عاشورا را نقل کنیم:
درس چهارم: چه عواملی زمینه را برای توبه حر فراهم کرد؟
حر بن ریاحی از سوی عبید الله بن زیاد برای جلوگیری از حضور امام حسین (ع) در شهر کوفه عازم می شود، زمانی که حر به سمت امام حسین (ع) راه می افتد، هاتفی به وی بشارت بهشت می رود.
زمانی که حر بن ریاحی در منطقه ذوحثم با امام حسین (ع)، در حالی که سپاهیانش تشنه بودند روبرو می شود و امام حسین (ع) به آنان آب می دهد و زمانی که موقع نماز می شود، خطاب به حر می فرماید: «خودت نماز می خوانی یا با ما نماز می خوانی؟» که حر عرض می کند: جایی که پسر فاطمه زهرا (س) باشد، ما جدا نماز نمی خوانیم.
اما بعد از نماز زمانی که امام حسین (ع) می فرمایند: «ما به مدینه برمی گردیم!» حر سد راه امام(ع) می شود و امام(ع) خطاب به حر نهیب و تشری می زند که « ثكلتك أمك، مادرت به عزایت بشیند» تا حر به خود بیاید. حر نیز در جواب این حرف امام(ع) عرض می کند: ای حسین(ع)! اگر هر فرد دیگری جای تو بود و نام مادر مرا می آورد از جواب دادن دریغ نمی کردم اما چه کنم که مادر تو حضرت زهرا (س) است.
این ادب و محبت حر بن ریاحی نسبت به اهل بیت (ع) عاملی می شود تا در روز عاشورا زمانی که خود را مخیر میان دنیا و آخرت می بینید، شجاعت نشان دهد، باز گردد و توبه کند و در نهایت در زمره یاران امام حسین(ع) و در رکاب ایشان به شهادت و به چنین جایگاه و مقام رفیعی در کائنات برسد.
همه ما نیز اگر در زندگی دنیایی خود دچار اشتباه و گناهی شده ایم؛ باید با تمسک به محبت به حضرت زهرا(س) و اهل بیت(ع) همت و اراده کنیم و در محضر امام زمان(عج) توبه کنیم و امیدوار باشیم ایشان در جواب «هلي من توبة؛ آیا توبه من هم پذیرفته است» بفرمایند: «ارفع رأسک؛ سرت را بالا بگیر»
نظر شما