نگرش های افراطی به دین یکی از عوامل اختلاف در جهان اسلام است

خبرگزاری شبستان:سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه هویت مسئله ای است که جهان اسلام را درگیر کرده، افزود:نگرش های افراطی و تصاویر خوارج گونه از دین ۲ عامل موثر در اختلافات بین جهان اسلام است.

به گزارش خبرنگار خبرگزای شبستان از مشهد، سید عباس صالحی سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه(۶ آبان) در اختتامیه چهارمین اجلاس مدل سازمان همکاری اسلامی که در تالار شهر برگزار شد، گفت:سازمان همکاری اسلامی به عنوان سازمانی که تلاش دارد جوامع اسلامی را به یکدیگر نزدیک کند یکی از فرصت هایی که در دهه اخیر به آن توجه کرده، مسئله جوانان جهان اسلام است و با همین نگاه مجمع جوانان اسلامی شکل گرفته است.

 

وی افزود:جوانان جهان اسلام به عنوان بخش مهم و تاثیر گذار جمعیتی در جهان اسلام شناخته می شوند و این فرصتی را برای جهان اسلام پدید آورده به ویژه اینکه این جمعیت هر روز تحصیل کرده تر در صحنه جهان اسلام حاضر می شوند و اتفاق خوبی که امروز به عنوان چهارمین اجلاس شاهد آن هستیم نمونه ای از توجه به این جایگاه است.

 

صالحی با اشاره به اینکه جوانان باید خود را برای رهبری جهان اسلام آماده کنند، افزود:خوشحالیم که این اتفاق خوب در مشهد که در سال ۲۰۱۷ پایتخت فرهنگی جهان اسلام است شاهد آن هستیم، شهری که به وجود پر برکت امام رضا(ع) مزین است، شخصیتی که در دوران طلایی تمدن اسلامی محور گفتگو های بزرگ فرهنگی بوده است.

 

سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت:جهان اسلام دارای امکانات گسترده ای شامل یک چهارم جمعیت جهان، موقعیت های جغرافیایی کم نظیر، افتخارات علمی و همچنین میراث بزرگ دانش و تمدنی است اما با همه این داشته ها با دغدغه هایی همراه است که این چنین اجلاس هایی برای یافتن راه حل برای دغدغه های جهان اسلام تشکیل می شود.

 

وی تولید دانش و عدالت به معنای رفع فقر و تبعیض را شاخصه روشن توسعه یافتگی دانست و اظهار داشت:یکی از مسائلی که جهان اسلام با آن درگیر است هویت است، اینکه چگونه می توان بین مصرف فردی و اجتماعی خود با هویت اسلامی تعادل برقرار نمود.

 

صالحی وحدت اسلامی و حفظ انسجام اجتماعی را یکی دیگر از دغدغه های جامعه مسلمان عنوان کرد و گفت:به نظر می رسد نگرش های افراطی و تصویرهای خوارج گونه از دین دو عامل موثر اختلافات بین جهان اسلام است.

 

سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد:فرقه های افراطی گروههای جوامع دیگر را به کفر متهم می کنند و خشونت را تئوریزه می نمایند و با دلیل های غیر موجه این مسئله را موجه می نمایند همچنین از عقلانیت فاصله می گیرند و به مسائل موجود سطحی نگاه می کنند.

 

وی کمبود فرصت های ارتباطی را یکی از عواملی دانست که به انسجام مسلمین ضربه میزند و افزود:فرصت هایی از قبیل گردشگری اسلامی در فضای داخل جهان اسلام و توسعه آن همچنین گفتگو بین نخبگان می تواند برای ارتباطات وسیع تر کمک نماید.

 

صالحی در پایان گفت:این اجلاس اگر بتواند در توانمندسازی نخبگان جوان اسلام برای گفتگو و ارتباط موثر باشد نقش بسیار اساسی در حوزه مسائل اسلامی می تواند ایفا نماید

کد خبر 583678

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha